Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megtagadhatja-e a feleség, hogy visszaköltözzek a házunkba?
Külön élek a feleségemtől. Fenyegetni próbál ezzel azzal (ezt ne kérdezzétek mivel, nem érdemes, nem ez a kérdésem lényege) és én erre mondom neki, hogy akkor visszaköltözök. A tulajdonrész fele fele. Még nem váltunk el. Hogy a vitákat elkerüljem, amik köztünk voltak ezért inkább elmentem onnan. (Ne kérdezzétek, hogy miért nem váltam még el, nem ez a kiírt kérdésem lényege.)
Kérdésem, hogy milyen jogon mondhatja, hogy nem költözhetek vissza? Ugyanis az előbbi telefonbeszélgetésünk alapján, illetve csak ő beszélt, ezt mondta.
Mi erre a törvényi háttér?
Fürdő, konyha, wc közös, saját háló és ennyi.
Csak akkor tilthatná meg az ott lakást, hogy ha 100%-os haszonélvezeti joga lenne az ingatlanon. Ennek hiányában nem korlátozhatja a tulajdonjogod gyakorlását.
Így is lakáshasználati díjat kellene fizetnie neked.
Miután elvettem pár évvel később tudtam meg többet róla. Még a saját testvére is azt mondta, hogy nem tudna vele élni. Többit nem mesélem most el. OFF lenne (itt).
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Ja az kimaradt, hogy a lakcímkártyámon a mostani címem szerepel. De azt akár másnap aláírhatom saját magamnak, mert én vok a tulajdonos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!