Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mennyi az esélye, hogy nálam...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyi az esélye, hogy nálam maradhat mind a két pici?

Figyelt kérdés
Gyesen vagyok 1 éves lányommal, és terhes a második babával. Ha albérletbe, vagy ismerőshöz költözök, van rá esély, hogy nálam maradjon mind a két baba? Élettársamnak van lakása, biztos állása, nekem nincs. A családi és a gyes mellett elvehetik tőlem őket? Azt tudom, hogy a családi majdnem a duplája, ha egyedül nevelem, de ez még mindig csak 50 ezer forint körül van, az meg édes kevés két picihez és az albérlethez. Ha valamilyen szociális segélyt igénylek, ezzel megint csak az esélyeimet rontom nem? Apuka havi jövedelme úgy 120-140 ezer nettóban. A gyerektartást hogy számolják?
2008. aug. 16. 18:15
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

A családi nem a duplája ha egyedül neveled őket. Én egyedül nevelem a fiam, igaz, csak egy gyerek van, de az emelt családi csak egy ezressel több, tehát nem 12.500 hanem 13.500. Ennyivel több. De két éves kor alatt, ha az anya nem alkoholista, drogos, elmebeteg, vagy hajléktalan, akkor az anyánál lesz automatikusan elhelyezve, még ha anyaotthonban is lakik.

Na most, neked a családi pótlék gyerekenként 14.800.- Ft, tehát összesen 29.600.-, ehhez jön hozzá a GYES, ami 25.792.- nettóban.

Ez eddig 55.392.- Hát igen, ez nem sok. Azzal nem rontasz az esélyeiden, ha igényelsz segélyt, csak amíg GYES-en vagy, nem fognak folyósítani rendszeres szociális segélyt, mert már részesülsz egy segélyben (GYES). Nekem is ezt mondták. Viszont igényelhetsz lakhatási-, energia támogatást, amivel könnyebb lesz fizetni az albérletet. De ha a volt párodban van valamennyi gerinc, akkor fizet gyerektartást is, hiszen úgy lenne a normális, hogy ő is hozzájárul a saját gyerekei ellátásához. A gyerektartás átlagosan a jövedelem 20%-a gyerekenként. Ami tehát 130 ezres átlagfizetést nézve 52000 a két gyerek után. Ez így összesen 107.392.- Lakhatási támogatással meg fűtéstámogatással együtt ez már annyira nem kevés, éppenséggel ki lehet fizetni egy kisebb albérletet és meg is lehet élni.

2008. aug. 16. 18:55
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ja, ha valami nem világos, vagy még kérdésed van, akkor írj privátot, mert én is hasonló helyzetben vagyok (terhesen mentünk külön mi is), csak már túlvagyok egy-két vitán, meg már voltam ügyvédnél, szóval amit tudok, azt szívesen megosztom veled.
2008. aug. 16. 18:59
 3/6 anonim válasza:
100%
igaza van az előttem szólónak, csak annyival egészíteném ki hogy a volt párodnak kötelező gyerektartást fizetni, ha nem hajlandó rá, akkor fordulj a bírósághoz
2008. aug. 16. 19:21
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Persze, kötelez, tudom én, de aki g*ci, az megtalálja a módját, hogy ne fizessen. Nálunk is ez va már fél éve lassan.
2008. aug. 16. 19:29
 5/6 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a segítségeket. Az, hogy 52 ezret fizessen havonta, azt nem hinném, hogy tudná tartani, mert csak a számlákra elmegy 100000. De valamennyit, biztosan fizetne, legalábbis kinézem belőle.

Érthetően leírtad, és köszönöm is, úgyhogy ha van még kérdésem, tényleg hozzád fogok fordulni, remélem valóban nem baj.

2008. aug. 16. 21:23
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem fizet indíts pert. Hidd el megéri. Általában a jövedelem 15-25%-át vonják az apától,így átlagba a jövedelem 20%-át tuti megkapod. Az én páromnak is van egy másik nőtől babája,és mi is fizetünk. Pedig nálunk a bíróság úgy ítélte meg a minimum gyerektartás összeget,hogy a páromnak semmije nem volt sem autó sem ház sem jövedelem,mert tanult még. És mégsem nézték azt hogy nem tud fizeni. Tehát nyugodtan jelentsd fel,ha majd nem fizet.És ha a bíróság után sem hajlandó fizetni,akkor megelőlegezi neked az állam (3 évig kaphatod az államtól)és az apára pedig ráküldik a végrehajtót. Onnan már nem menekülhet. Ha esetleg nem százalékot vonnak,hanem majd a minimum összeget állapítják meg,biztos hogy nézik majd hogy elég rossz helyzetben élsz.

És ha sem olyan sokára szülsz,várd meg a baba szülését,hogy 2 gyerekre követelj gyerektartást. Vagy már lehet kérni a pocakban lévőre is??? Ezt nagyon nem tudom...

Ja és még hozzáteszem,hogy mi nem fizettük,mert nem tudtunk,így megelőlegezte az állam,de rajtunk volt a végrehajtó,aki azt mondta,hogyha lenne most háza a páromnak már elvették volna tőle a tartozásba...(Nem tudom ez így mennyire valós)

2008. aug. 17. 07:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!