Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kényszerítenétek a gyereketeket, hogy elhozhassátok? Vagy csak katonatiszt módjára fizetnétek?
Már 5 éve váltunk, de az utóbbi kb. 2 évben nem szeret velem lenni a lányom. Most 12 éves múlt nem tudom, hogy ez bármit is befolyásol de leírom.
Úgy van, hogy minden héten többször felhívom, de mindig csak 1 szavas válaszokat ad, vagy fel sem veszi a telefont amit én vettem neki, vagy nem kapcsolható. Nagyjából fél évente tudom kikönyörögni, kipitizni, hogy érte mehessek kocsival, és haza vihessem kocsival.
Régebben amikor még jobban kerestem akkor vittem több helyre (pónigolni, vidámparkba, állatkertbe, McDonald's-ba, stb,) most ugye ezek minimálizódtak.
Mit tegyek?
Kényszerítsem a gyerekem, hogy elvihessem, vagy ha akár 1 évig nem néz felém, akkor csak fizessek-fizessek és fizessek?
"Hogy zsarol érzelmileg az exed? Miért nem mész el hozzájuk, és ültök le ezt értelmes emberek módjára megbeszélni? "
Akármi is van, mindig azzal zsarol, hogy akkor soha többé nem láthatom a lányom.
Nem egyszer volt, hogy pont akkor nem pattantam amikor az exnek randija volt, és szólt fél órával előtte, hogy akkor menjek és vigyem a gyereket, (én persze nem tudtam), és hetekig fel sem vette a telefont.
Leülni?
Még telefonon sem lehet semmit megbeszélni.
Ha nincs autó akkor nem engedi, hogy elhozzam.
Ha hetekig fekvő gipszben vagyok (volt rá példa) nem hajlandó hozzám hozni a gyereket, majd megy és feljelent, hogy én nem vagyok képes elvinni a gyereket, csak akkor ha házhoz viszi nekem.
Pedig az 5 év alatt soha de soha még arra sem volt kíváncsi, hogy milyen helyre hozom a gyereket, pedig ez az egy amire tényleg joga lett volna.
Ilyen nincs. Van egy bírósági határozat. Odamész az abban foglaltak szerint. Nem adja a gyereket. Kihívod a rendőrséget, majd feljelented a gyámügyön. Kap egy csinos bírságot, aztán szépen rájön, hogy nem érdemes kekeckedni. Olyan nincs, hogy többet nem látod a gyereked.
Ne legyél már töketlen (mondom ezt elvált anya létemre, elvileg pont a másik oldalon állok).
Fizetni kötelességed, az alól nem tudsz kibújni akkor sem, ha nem látod a gyereket. De a láthatáshoz mindenképp jogod van és a bíróság által meghatározott időpontban KÖTELESSÉGE kiadni a gyereket. Máskor, ha kedved tartja elviheted, de akkor meg nem kötelességed.
Ne hagyd hogy egy 12 éves gyerek irányítson. Nem kell ráhagyni, ha most nem viszed el, elszakadtok idővel teljesen egymástól.
Én azt gondolomhogy akinél a gyerek él, annak a szülőnek a kötelessége és felelőssége, hogy hasson rá, hogy márpedig igenis elmész.
Szerintem is töketlen vagy. Van egy határozat, azt kell betartatni. Itt elsősorban anyukát kell "nevelni". A megjelölt időpontban nem adja a gyereket? Semmi baj. Beülsz a kocsiba kihívod a rendőrséget és megvárod őket. Majd jelented a gyámügyön. És annyiszor, ahányszor nem tartja be. Ha rossz időpontban hív? Közlöd, hogy oldja meg. Ezért eltilt? Ismét rendőrség és feljelentés.
A gyerekkel pedig tartsd a kapcsolatot. Biztos uszítja az anyja és nem tudja még kezelni a helyzetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!