Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lemondhatok a gyerektertasrol ha szeretnek?
Figyelt kérdés
En tobb mint jol keresek, a gyermekemnek is meg lenne minden amire szuksege van.
A ferjem viszont csak netto 120ezret keres, ebbol en mar nem akarok kerni semennyit, hisz neki is keves.
Lemondhatok rola hivatalossan, vagy csak ugy megy ha mindig visszautalom neki az elutalt osszeget?
2014. nov. 3. 18:49
1/25 anonim válasza:
Lemondhatsz, csak utána ha változnak a körülményeid, nem követelheted újra.
Én is lemondtam róla, nem kellett semmit ide-oda utalni, ebben egyeztünk meg és ez volt a határozatban is.
2/25 A kérdező kommentje:
Akkor jo, ebben fogunk megegyezni.
Kesobb sem fogom meggondolni magam.
2014. nov. 3. 19:06
3/25 anonim válasza:
Elso, miert beszelsz hulyeseget? Ilyen nincs
4/25 anonim válasza:
Ha meg is állapít a bíróság valami összeget, de a volt férjed nem utalja, rajtad kívül senki nem kérheti számon. Ha nem utal, és te nem teszel feljelentést, akkor kb. olyan ez a gyakorlatban, mintha lemondtál volna róla. Ez szerintem azért jó megoldás, mert így az apuka több pénzt tud a gyerekre áldozni a láthatások alkalmával, néha belefér egy-egy mozi, állatkert, apró ajándék is. Emellett ha úgy alakulna, hogy mégis szükség van a tartásdíjra (te is lehetsz beteg, munkanélküli), akkor van egy alap, amiből kiindulhattok, mennyi a reális támogatás az apuka részéről. Én legalábbis így csinálnám, de alapvetően nagyon rokonszenvesnek tartom a hozzáállásodat.
5/25 anonim válasza:
Hivatalosan nem,abba beleszólna a gyámügy is.
6/25 A kérdező kommentje:
Azert jobban szerttem volna hivatalossan, de mindegy, majd megoldjuk akkor mashogy.
2014. nov. 3. 20:08
7/25 anonim válasza:
Az elsö vagyok, és nálunk hivatalosan nem kértem gyerektartást, söt a közös vagyonból sem semmit. Ez van a határozatban, szóval lehet.
8/25 anonim válasza:
a gyerek pénze nem a tied nem a párodé nem mondhatsz le róla 120 meg nem olyan kevés hogy sajnálgasd a párod
9/25 anonim válasza:
Gyámügy engedélye nem kell abban az esetben, ha bírósági eljárás alatt mondott le a szülő a gyerektartásról és erre a bíró rábólintott.
10/25 A kérdező kommentje:
A gyereknek meg lesz mindene, azt garantalom ezen nem kell agodni.
Azon meg, hogy 120ezer sok vagy keves... hatszoval nagyon keves.
2014. nov. 3. 21:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!