Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kérheti a tartásdíj emelését?
Figyelt kérdés
15.000 ft-ot fizetek tartásdíjként, közösen egyeztünk meg anno erről az összegről. Az új kapcsolatomból van egy 16 hónapos gyermek. A mostani párom kapja a családit + gyest. Én 1 hónapja dolgozom havi nettó 80.000-ért, de csak december 31-ig. Utána munkanélküli, ( ami szerintem 3 hónap munkaviszonyra semmi ) . Elmaradásunk van mindenből ( tartásdíj rendesen van fizetve) , hitelekre gondoltam. Az ex emelést akar, plussz felezni az iskolai költségeket, meg mindent mert a gyereknek nőttek az igényei.2014. okt. 24. 20:24
21/24 anonim válasza:
Ha 15 ezer forint lett megállapítva annó akkor annyit kell fizetned. Ha az exed emelés ügyben bíróságra megy, akkor megvizsgálják a fizetésedet és az alapján döntenek, hogy jogos-e az ex kérése vagy nem. Ha most rosszabbul megy a szekér mint annak idején ment amikor a 15 ezret megállapították, akkor szinte biztos hogy nem fognak többet megállapítani. Akkor sem ha a gyereknek "megnőttek az igényei". Majd kielégíti az igényeit felnőttként a saját fizetéséből. A szülők fedélt, ételt, ruhát és iskolát "kötelesek" adni a gyereküknek. Az igény ha ennél magasabb, akkor mindenki teremtse elő magának. Szerintem nem kell emiatt aggódnod.
22/24 anonim válasza:
"Minek csináltál még egy gyereket, ha az elsőről sem tudsz rendesen gondoskodni? 15 e Ft mire elég? Semmire. Igaza van, ha emelést kér."
Miért ne lehetne a kérdezőnek új élete?
Ha valaki elvált, akkor soha de soha nem lehet úgy párkapcsolata? És ott nem lehet másik gyerek?
15 ezer bőven elég!
Nem csak ebből él a gyerek!
Az anyuka kapja a nevelési segélyt a családi pótlékot, meg ugye neki sem ártana valamit a gyerekre áldoznia.
És itt ne kezdjük, hogy jaj ég a villany, akkor a gyerek része ennyi meg, hogy megy a fűtés a gyerek része annyi.........
23/24 anonim válasza:
Tereszetesen kérheti,msemmi nem akadalyozza meg ebben. A gyermektartasdij a netto jovedelem max otven százaléka lehet, ezt osztják el a gyerekek kozott. Nalad ez 40e, tehat lehetséges, hogy emelik 5000 forinttal.mviszont most oktober van, mire tárgyalásra kerül a sor szinte biztos, hogy január lesz, ha akkor munkanelkuli keszel, arra hivatkozva eselyes, higy nem fognak emelni,
24/24 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, nyugodtan menyjen oda ahová akar, ami meg van állapítva azt fizetem, ha van vagy lesz több pénzünk, majd adok a gyereknek, annyit amennyit én akarok. ha elcseszi elcseszi, ha okos dologra költi akkor oda.
2014. okt. 25. 08:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!