Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Kérheti a tartásdíj emelését?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kérheti a tartásdíj emelését?

Figyelt kérdés
15.000 ft-ot fizetek tartásdíjként, közösen egyeztünk meg anno erről az összegről. Az új kapcsolatomból van egy 16 hónapos gyermek. A mostani párom kapja a családit + gyest. Én 1 hónapja dolgozom havi nettó 80.000-ért, de csak december 31-ig. Utána munkanélküli, ( ami szerintem 3 hónap munkaviszonyra semmi ) . Elmaradásunk van mindenből ( tartásdíj rendesen van fizetve) , hitelekre gondoltam. Az ex emelést akar, plussz felezni az iskolai költségeket, meg mindent mert a gyereknek nőttek az igényei.
2014. okt. 24. 20:24
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
mi az hogy nem vagyok képes ellátni?? 1-et sem?? hát fizetek mint a katonatiszt időben. Ha nálam van kap zsebpénzt is amennyit nélkülözni tudunk, nem horibilis összegeket, de kap . A másik, megváltoztak a körülményeink az utóbbi időben nagyon, de cseppet sem bánom hogy van egy másik családom .
2014. okt. 24. 21:09
 12/24 anonim ***** válasza:
52%

"A fizetés 20, ha nem beteg a gyerek, max 25%-át kapja.Kitörölheti vele, tényleg, ha 1-et sem vagy képes ellátni, hogy a francba vállalhattál még egy gyereket?!"

Mit?

Most komolyan! Ha együtt él a család, és tegyük fel anyuka és apuka is minimál béren él, esetleg valamelyik munkanélküli és kap havi 22 vagy jobb esetben 28 ezret, plusz ugye a családi és a nevelési, akkor alap esetben ebből 3-an vagy még többen (ha több gyerek van) élnek meg.

"Kitörölheti vele.."

Te éltél már úgy, hogy valaki az egyik napról a másikra az utcára tett és még gyerektartást is kellett fizetned?

Nos én sajnos igen.

Kaptam havi 70-et kézhez havonta. Annak a 20%-a, 14.000 Ft.

Tehát nekem marad 56 ezer.

Ebből kellett kifizetnem az albérletet, a rezsit, vennem bérletet, vennem feltöltő kártyát a telefonomhoz, és ugye ennem is valamit.

Albérlet 30 ezer volt mindennel és egy voltam a sok közül sok idegen emberrel egy több szobás lakásban.

Maradt 26 ezer. Megvettem a BKV bérletet, hogy dolgozni járhassak. Az ugye közel 10 ezer. Ok. Maradt 16 ezer forintom. Vettem egy 3000 Ft-os feltöltést a telefonhoz.

Maradt 13 ezer forintom.

Na, ez maradt meg 1 hónapra kajára és minden többire.

Amikor nálam volt a gyerek akkor ugye próbáltam venni neki amit tudok, így gondolom nem kell matekzseninek lenni, hogy mi maradt nekem.

2014. okt. 24. 21:13
 13/24 anonim ***** válasza:
64%
Írok privátot, mert itt ma sok a gonosz és rossz indulatú, főleg nő aki még többet húzna le a volt férjéről.
2014. okt. 24. 21:15
 14/24 A kérdező kommentje:
köszönöm, várom .
2014. okt. 24. 21:20
 15/24 anonim ***** válasza:
40%

"Ezt az anyának kell megoldania. Ezért is az anyának ítélik a gyerekeket, mert ők erőn felül megtesznek mindent a gyerekért. De egy apa? Ha idő előtt elfogyna a pénze, akkor a gyerek éhendöglene.

A pasik csak szétszórják a spóráikat. Spermadonorok. Nem több."

De azért ha meghallod a cipzár hangját, egyből térdelni kezdesz!

2014. okt. 24. 21:52
 16/24 anonim ***** válasza:
36%

"De azért ha meghallod a cipzár hangját, egyből térdelni kezdesz!"

Te nem tudom, hogy milyen világban élsz.

De ha te eddig csak tizenéves olcsó rib....al találkoztál, hát akkor ez van.

Meghallom a cipzár hangját?????

Max. oda rúgok.

2014. okt. 24. 22:08
 17/24 anonim ***** válasza:
55%

Kár volt ide kiírni ilyet kérdező. Sok itt az "egyedül nevelem gyerekemet" megkeseredett nő. Nem fogják hozzászólásukkal segíteni a problémádat. Sőt csak jól felhúznak.

Mi is tartunk egy többször elvált, több gyerekes ku...vát. Két fiatal főiskolás "felnőtt"(22-23 évesek) után fizetünk havi 50-60 ezret, mint a katonatiszt.

Kapja az adókedvezményeket, 5 évig középiskolába járatta a gyerekeket. Végig ment az ingyen kaja, ingyen tankönyv, nagyszülőktől kapott segítség, más fickótól is kapott tartásdíj. Most van egy pénzeszsákja akit a kölykök is rendületlenül fejnek mert ezen szocializálódtak. Senkit nem hat meg, hogy a mi életünk tönkrement, mi semmilyen kedvezményeket nem kaptunk, mindenért fizetnünk kell. Az évek alatt nem haladunk semmire. A közös gyerekkel nem tudunk elmenni évek óta nyaralni, míg ezek külföldön sielnek, meg egész nyáron buliznak, fesztiváloznak.

Dolgozni még évek múlva se fognak.

Ha teheted menj el maszekhoz, minimálbérrel jelentesd be magad. A többit meg kapjad zsebből.

Ha tudsz vegyél meg mindent a gyerekednek, de ne pénzeld a volt eleséged!

2014. okt. 24. 22:09
 18/24 anonim ***** válasza:
24%
Minek csináltál még egy gyereket, ha az elsőről sem tudsz rendesen gondoskodni? 15 e Ft mire elég? Semmire. Igaza van, ha emelést kér.
2014. okt. 24. 22:14
 19/24 anonim ***** válasza:
20%

"Minek csináltál még egy gyereket, ha az elsőről sem tudsz rendesen gondoskodni? 15 e Ft mire elég? Semmire. Igaza van, ha emelést kér."

tedd már magad, takarékra!

2014. okt. 24. 22:18
 20/24 anonim ***** válasza:
77%
#18, kérjem, ha van elpereskedni való pénze... jó eséllyel úgyse fogja megkapni...
2014. okt. 24. 22:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!