Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » A gyerektartásra fizetett...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A gyerektartásra fizetett pénz is a közös kassza része, vagy azt le kell vonni, és a maradék lesz közös pénz az új házasságban?

Figyelt kérdés
2014. okt. 23. 09:54
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
4%

A nők mindig azt hangoztatják, hogy "nem érdekli őket a pénz"!

Azután mégis van itt naponta több olyan kérdés, hogy a férfi fizetésén veszekszik az ex, meg a jelenlegi!

2014. okt. 23. 12:55
 22/41 anonim ***** válasza:
57%
Egy házasságban minden közös és mindent közösen kell megbeszélni. Legalábbis mi úgy csináljuk a férjemmel.
2014. okt. 23. 13:30
 23/41 piroska és a farkas ***** válasza:
43%
Kedves Kérdező! Higgadj már le, és legyen elég az a 300 ezer amit még így is tisztán hazavisz a férjed. És nem, szerintem netto félmillios fizetésnél nem kell csökkenteni a 100 ezret akkor sem, ha nálatok jön a baba. Mert 3000 bol még baba mellett is lehet majd sporolni, és a Te gyeded és tgyásod sem lesz kevés.
2014. okt. 23. 14:11
 24/41 A kérdező kommentje:

Halló, én nem az a pénzéhes kérdező vagyok, aki a majdnem egymilliós közös fizetésből sajnálja a pénzt az első gyerekre :D

Nekem megvan a véleményem róla, és az én kérdésem arról szól, hogy mennyi köze van az új feleségnek az első családhoz tartozó fizetési kötelezettséghez.

2014. okt. 23. 14:37
 25/41 anonim ***** válasza:
Akkor ki vagy Te, ha nem az egyik érintett?
2014. okt. 23. 14:48
 26/41 anonim ***** válasza:
89%

"mennyi köze van az új feleségnek az első családhoz tartozó fizetési kötelezettséghez"

Ok, akkor fejtsd ki bővebben, pontosabban mire gondolsz?

Tény, hogy a férjnek a házasság előtt keletkezett a gyerektartási kötelezettsége, tehát elméletileg a feleség nem felel a vagyonával a gyerektartás fizetéséért, viszont a házasság vagyonközösség, így végső soron mégiscsak a közös vagyonból fizetik a gyerektartást.

Az viszont jó kérdés, hogy egy munkanélküli férj esetében hogyan kell eleget tenni a gyerektartási kötelezettségnek, ilyenkor pl letilthatják-e a gyerektartást az új feleség jövedelméből is?

Jut eszembe, nekem van olyan ismerősöm, ahol a férj munkanélküli, csak az új feleségnek van jövedelme, de fizeti a férj gyerekére a tartásdíjat.

2014. okt. 23. 15:01
 27/41 anonim ***** válasza:
50%

Gyerektartás általában bírósági döntés és nem apa anya kívánsága szerint alakul. Így elég hülyeség ez a kérdés. Olyan mintha az kérdeznéd,mennyire van beleszólása feleségnek a férj hiteltörlesztésébe, se menyire mivel nem kérdés annak fizetése és nem ők döntik el.

Az, hogy gyerektartáson felül mire költ a gyerekkel kapcsolatban viszont már igenis közös döntésnek kell lenni.

2014. okt. 23. 15:29
 28/41 A kérdező kommentje:
25: Nincs közöm ahhoz a családhoz semmilyen szinten. Pusztán az elv vagy a törvény érdekel.
2014. okt. 23. 17:13
 29/41 anonim ***** válasza:
6%

nos, van gyerektartás, közös kassza, meg fizetés.

ha keresek 250ezret, a feleségem meg 125ezret, akkor a közös kasszába beleteszünk közösen 250ezret, amiről közösen döntünk. A fennmaradó 125ezret viszont arra költöm, amire jónak látom. Abból fizetem a bíróság által meghatározott tartásdíjat, ( nem a közös kasszából) mert annak a feleségemhez semmi köze. És ha úgy látom jónak, hogy még adok, az az én döntésem.

2014. okt. 23. 17:27
 30/41 anonim ***** válasza:

29-es, azért, mert Te így képzeled a házassági vagyonközösséget, attól még jogilag egyáltalán nem így van.

A házasságban jogilag minden bevétel közös.

2014. okt. 23. 17:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!