Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A gyerektartásra fizetett pénz is a közös kassza része, vagy azt le kell vonni, és a maradék lesz közös pénz az új házasságban?
A nők mindig azt hangoztatják, hogy "nem érdekli őket a pénz"!
Azután mégis van itt naponta több olyan kérdés, hogy a férfi fizetésén veszekszik az ex, meg a jelenlegi!
Halló, én nem az a pénzéhes kérdező vagyok, aki a majdnem egymilliós közös fizetésből sajnálja a pénzt az első gyerekre :D
Nekem megvan a véleményem róla, és az én kérdésem arról szól, hogy mennyi köze van az új feleségnek az első családhoz tartozó fizetési kötelezettséghez.
"mennyi köze van az új feleségnek az első családhoz tartozó fizetési kötelezettséghez"
Ok, akkor fejtsd ki bővebben, pontosabban mire gondolsz?
Tény, hogy a férjnek a házasság előtt keletkezett a gyerektartási kötelezettsége, tehát elméletileg a feleség nem felel a vagyonával a gyerektartás fizetéséért, viszont a házasság vagyonközösség, így végső soron mégiscsak a közös vagyonból fizetik a gyerektartást.
Az viszont jó kérdés, hogy egy munkanélküli férj esetében hogyan kell eleget tenni a gyerektartási kötelezettségnek, ilyenkor pl letilthatják-e a gyerektartást az új feleség jövedelméből is?
Jut eszembe, nekem van olyan ismerősöm, ahol a férj munkanélküli, csak az új feleségnek van jövedelme, de fizeti a férj gyerekére a tartásdíjat.
Gyerektartás általában bírósági döntés és nem apa anya kívánsága szerint alakul. Így elég hülyeség ez a kérdés. Olyan mintha az kérdeznéd,mennyire van beleszólása feleségnek a férj hiteltörlesztésébe, se menyire mivel nem kérdés annak fizetése és nem ők döntik el.
Az, hogy gyerektartáson felül mire költ a gyerekkel kapcsolatban viszont már igenis közös döntésnek kell lenni.
nos, van gyerektartás, közös kassza, meg fizetés.
ha keresek 250ezret, a feleségem meg 125ezret, akkor a közös kasszába beleteszünk közösen 250ezret, amiről közösen döntünk. A fennmaradó 125ezret viszont arra költöm, amire jónak látom. Abból fizetem a bíróság által meghatározott tartásdíjat, ( nem a közös kasszából) mert annak a feleségemhez semmi köze. És ha úgy látom jónak, hogy még adok, az az én döntésem.
29-es, azért, mert Te így képzeled a házassági vagyonközösséget, attól még jogilag egyáltalán nem így van.
A házasságban jogilag minden bevétel közös.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!