Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Akadályoz a láthatásban. Mit tehetek?
Figyelt kérdés
A volt feleségem, elköltözött a 14 éves lányommal tőlem 100 km-re. a lányom busszal jár szegedre iskolába, minden kétheti láthatást nem tudom gyakorolni, megbeszéltük a gyerekkel hogy akkor jön hozzánk amikor akar, ha baráti programja van , vagy más és nem akar én nem erőltetem. Két hónapja volt utoljára,heti 2 szer telefonon beszélünk. most várom, de azt mondta hogy ha nem én megyek érte most már akkor az anyja nem engedi. Nincs szabályozva az hogy nekem kell érte menni, és nekem kell hazavinni. Azért mert elköltöztek arról nem én tehetek. Sokat buszozik a lány, haverokkal, barátokkal. Sőt már tőlünk is ment haza busszal, amire az anyja kiakadt mert mi az hogy nem én viszem haza.
Ha annyira akarnal talalkozni a lanyoddal, akkor ertemennel es kesz.
Csak a kifogasokat keresed, meg a konfliktust.
2014. okt. 20. 08:28
12/37 A kérdező kommentje:
... hát engem a volt asszony ne szabályozzon, a lányom megmondta hogy elég nagy ahhoz hogy egyedül jöjjön el hozzám. ez a hely ahová költöztek már a harmadik. először angliába ment vele, nem vált be hazajöttek, utánna tőlem 15 km-re ha tudtam megoldottam hogy oda átmentünk érte, de most már elég, nem a volt fogja megmondani mit hogyan csináljak, ha nem megy másként akkor majd megy hivatalos úton, valaki csak eligazít.
2014. okt. 20. 08:38
13/37 anonim válasza:
#11, nem, nem az anyucik körük forog a világ...
Kérdező, ha nincs bírósági ítélet vagy közhiteles megállapodás a kapcsolattartásról, elmész a bíróságra és szabályoztatod.
Ha van, bemész a gyámügyre, és panaszt teszel. Ha a gyámügyi akció is eredménytelen, akkor elmész a rendőrségre, és feljelentést teszel az exed ellen:
"Kiskorúval való kapcsolattartás akadályozása
210. § (1) Aki a hatósági határozat alapján nála elhelyezett kiskorú és a kiskorúval kapcsolattartásra jogosult személy közötti kapcsolat kialakítását vagy fenntartását a kapcsolattartás kikényszerítése érdekében alkalmazott bírság kiszabását követően is önhibájából akadályozza, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."
Ugye egy 2 éve élő büntetőjogi szabály, ami valahogy kimarad banyucikák szótárából...
2014. okt. 20. 09:18
14/37 anonim válasza:
Áruljatok mar el, hogy mivel akadalyozza anyuka a lathatast.mazzal, hoyg apuka nem megy a gyerekért??.??
2014. okt. 20. 09:42
15/37 anonim válasza:
#14, tudod, mindenki a saját döntéseiért viseli a felelősséget, ez már csak így megy. Ha anyuka döntött úgy, hogy odébb költözik 100-200-500 km-rel, akkor szíveskedjék a döntése terheit is ő vállalni...
Az egy másik kérdés, hogy ez jogilag is kikényszeríthető legyen, először nyilván bírósági ítéletbe - vagy közjegyző által ellenjegyzett megállapodásba, ami ugyanolyan értékű - kell foglaltatni... aztán előbb a gyámügytől kérni, hogy beszéljenek a fejével... aztán ha ez se eredményes, akkor jöhet a rendőr...
2014. okt. 20. 09:49
16/37 anonim válasza:
Ez nem valasz a kérdésemre. Az akadályozása az lenne, ha a kerdezo menne a gyerekért, de anyuka nem engedne el.Az, hogy apuka nem megy, nem akadalyoztatas.
2014. okt. 20. 09:57
17/37 anonim válasza:
akadályoztatás :
pl itt kivitte a gyereket Angliába ...
ez elég nagy akadály nem ?
vagy az h 100km messze költözik és nem engedi a gyereket ...
am gyámügy majd bíróság : kérd a láthatás újraszabályozását
2014. okt. 20. 10:01
18/37 anonim válasza:
16, de, ez válasz a kérdésedre, legfeljebb neked nem tetsző válasz. Ez esetben az akadályozás azt jelenti, hogy a kötelezett nem hajtja végre a bírósági ítéletbe, vagy az ezzel egyenértékű megállapodásba foglaltakat.
2014. okt. 20. 10:03
19/37 anonim válasza:
Miért ne hajtana végre? Csak halkan megjegyzem, hogy a költözéshez eleve kell a masik szulo beleegyezese. Ha pedig beleegyezett, mi is a problema? Kedves Claritasa, halkan megjegyzem, Angliába is el lehet jutni, ha valaki akar, akar kéthetente is. Hogy pénzbe kerül, az egy dolog, emiatt indíthat pert apuka. De ez nem akadalyoztatas, ezt kellene megérteni.
2014. okt. 20. 10:10
20/37 anonim válasza:
19, lásd a Kérdező 10-es válaszát... ő is tudja, mi is leírtuk, hogy előbb újra kell szabályoztatni a kapcsolattartást. (beleíratni az ítéletbe, hogy a kapcsolattartás színhelye az apa lakhelye szerinti település.) Onnantól az anya simán akadályoz, ha nem viszi oda, jöhet a gyámügy meg a rendőr. Ennyi.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!