Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire normális az ilyen jellegő kapcsolattartás válás esetén? Csak én érzem úgy, hogy ez sok?
Párom válik a feleségétől. Már elköltözött, mi együtt élünk.
Minden este beszél sky-pon a 2 éves lányával, nézi ahogy játszik, olvas neki. Ez rendben is van.
De közben sokat beszélget az exével is. Mi van a gyerekkel, mi volt a munkában, mi van a rokonokkal, közös barátokkal. Minden este. Tegnap este dicsérgette, hogy milyen szépen lefogyott, milyen jól néz ki.
Ez szerintetek normális?
Folyt.
Szépen kivárta még lecseng ez az egész. Ahogy telt az idő mi is jobban hanyagoltuk egymást. A jó viszony megvan a mai napig, nem csak a gyerekről beszélünk, van olyan, hogy órákig beszélünk telefonon, mert van egy közös múltunk, egy csomó olyan ember aki lemorzsolódott a társaságunkból, de ha hallunk róla valamit megosztjuk egymással stb.
A mostani párom tudja, hogy érezni már semmit nem érzek iránta, nem kell aggódnia és elfogadja ezt. Ha nem tudná ezt megtenni, bármennyire is szeretem, nem lennénk már együtt.
Előző, te egy akkkooooraa nagy fééérfi vaaagy :D.
Tudod, az a pasi akkor kib**tt nagy nudli volt, hogy eldöntötte, hogy kell neki az a nő. Ezt olyan szinten eldöntötte, hogy pont leszarta, hogy mások szerint ez mennyire férfias. Volt annyira magabiztos, hogy felfogta, hogy ha kell neki a nő, akkor engednie kell, hogy végigjátssza. Nem okozott neki önértékelési problémát, hogy a csajnak, akit akar, nem csak ő az egyetlen férfi. Nem volt a saját megítélése fontosabb számára, mert nem ez számít.
Ezzel szemben te akkora férfi vagy, hogy még meg is említed, hogy milyen férfias tett volt kimenni külföldre egy nőért - azaz ennyivel keményebb voltál, mint a hozzászóló, aki nő. Na ez az, amit szerintem a tárgyalt pasihoz hasonló emberek meg sem említenek. Mert ők nem bizonygatják, mekkora férfiak.
Büszkeségre hivatkozol? Tudod, számomra mi a büszkeség? Mondjuk inkább éhezni és mindenem eladni, mint pénzt kölcsönkérni. Túlságosan büszke vagyok ahhoz is, hogy megsértődjek, és ilyen gyengének mutatkozzam. De azt, hogy egy pasinak fát lehet vágni a hátán, és magasról leszarja, kinek ez mennyire férfias...
Te nem büszke vagy, barátom. Te félsz, hogy majd nem tűnsz elég férfiasnak. Félsz, hogy te olyan pasi leszel, aki mellett sír a csaja máshová, akivel ezt meg lehet tenni. Naná, mert te igazi férfi vagy, márpedig az igazi férfival aztán nem lehet lacafacázni, az nem nudli...
Figyu ez nagyon normalis! De itt van egy lehetseges dolog, te tonkre tetted a hazassagukat es otthagyta oket, ha egyszer megtette, akkor veled is megfogja tenni!
Azt mondjak az elso hazzassagot nagy szerelemmel csinaljak, hogy tudna akkor elfelejteni az exet plane ha van egy kislanyuk?
Lehet teged is ott fog hagyni egy par ev mulva a gyerekeddel ha lesz, ugy ahogy most ott hagyta oket erted , ettol nem felsz? Inkabb ezen gondolkodj el es ne feltekenykedj probalj megbaratkozni az exevel es a lanyaval, mikor beszelnek kapcsolodj be te is a beszedbe!
"Nem okozott neki önértékelési problémát, hogy a csajnak, akit akar, nem csak ő az egyetlen férfi."
egy normälis férfit szerintem ez zavarna.
"Nagyon tévedsz előző,ugyanis nő vagyok"
Váááá, szövegértés egyes fiam, ülj le. Pedig még írtad is, hogy ha pasi lennél. Jó'van meg is érdemlem :D. Tök türelmesen reagáltál ahhoz képest, hogy mekkora lendülettel mentem zsákutcába, le a kalappal :$.
Ettől függetlenül tartom, amit mondtam azzal a kiegészítéssel, hogy így utólag végiggondolva szerintem elbeszéltünk egymás mellett kicsit. Szóval: igen, van az a pasi típus, aki egyszerűen annyira papucs, és valóban semmi önbecsülése nincsen, ezért lenyeli, hogy a csaj így megalázza, csak maradjon vele.
Csakhogy itt szerintem nem erről van szó! Ismerek én nem egy olyan pasit, akik eldöntik, hogy kell nekik valami, akkor vállalják, ami jön vele. Nem kérnek együttérzést, nem érdekli őket, ki nézi őket nudlinak esetleg, hanem csinálják. Én úgy gondolom, hogy ha egy nőbe beleszeretnék, aki éppen válik, akkor tudom, mit vállalok: vállalom a rizikót, hogy semmi sem megy simán, vállalom, hogy lehet, meggondolja magát, hogy esetleg menet közben totál szétesik.
Nézzük másképp. Tegyük fel, egy párkapcsolatban elbizonytalanodik a nő. Mondjuk, még egy másik pasi is felbukkan, és a csaj nem tudja, kivel lenne jobb. Ilyenkor durva osztályozással három típusú megközelítést láttam (persze, mindegyiknél feltételezve, hogy a pasi komolyan akarja vissza a csajt):
1: mindent elkövet, hogy a csaj vele maradjon, még önmaga megalázása árán is. Szélsőséges esetben öngyilkossággal fenyegetőzik, sírva könyörög és hasonlók, de minimum pitizéssel akarja megoldani a helyzetet. Na ő az a típus, akire te gondolsz.
2: felhúzza a pajzsot, és úgy gondolja, legalább a "büszkeségét" kimenti a csatából, és azt mondja, hogy ő vele ezt nem lehet megcsinálni. Ő felveszi a macsó maszkot, és vagy rövidre fogja a pórázt a csajon, vagy egyenesen "kivágja a csajt, mint a macskát szarni", mintegy becsületből. Őrá gondoltál, mint férfias férfi.
3: elfogadja a helyzetet, hogy az életben ilyen van, nem csinál belőle önértékelési kérdést. Ő nem fél attól, ami jön, hanem elébe megy. Épp ezért, ha kell a csaj, akkor nem háborúzik vele, de könyörögni sem fog neki, mert elég erős és magabiztos ahhoz, hogy elviselje, ami vár rá. Őrá gondoltam én, mint férfias jellem.
A legjobb példa egy baromi jó cimborám, akinek egy korábbi nagy szerelme bizonytalanodott el, mint fent. A csajnak első pasija volt a srác, ezért "élni akart", és a srác megértette, hogy csak akkor maradhat együtt a csajjal, ha a csaj lejátssza ezeket a köröket. A srác bármikor maga mellett tudta volna tartani a csajt, de felfogta, hogy annak semmi értelme. Inkább támogatta a csajt mindabban, hogy kipróbálja magát. Olyan szinten, hogy még a pasizásban is tanácsokat adott neki. Egyszerűen azért, mert tudta, hogy ennek csak akkor van értelme, ha a csaj megnézi a másik utat is, és aztán nyugodt szívvel, önként választja a srácot.
Végül a csaj bukta lett. Lehet vitatkozni azon, hogy a módszer nem volt e túlzó, és emiatt kontraproduktív, de az biztos, hogy nem kis magabiztosság és bátorság kellett ahhoz, hogy azt mondja, hogy inkább elviseli, hogy esetleg más dugja a lányt, minthogy elnyomja benne ezt a vágyat. Ő ezt nem papucsságból tette, mert a srác egy igazi macsó p1nabubus volt, aki már lefeküdt egy kaszárnyányi lánnyal addigi élete során. Pont ezért is gondolta úgy, hogy ez az élmény kijár a csajnak is.
Szerintem ez a megközelítés százszor férfiasabb volt, mintsem azt mondta volna, hogy fel is út, le is út, te velem ezt nem csinálod. Pontosan azért, mert előbbi esetben megmaradt volna büszkesége, de nem ez érdekelte. Lehet, a csaj is hamarabb visszajött volna, de tudta ő is, hogy a vágy benne maradt volna. Kockáztatott és vállalta, ami jön. Melyik férfi merne ennyit bevállalni egy csajért?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!