Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Akkor most hogy is van?
Jogilag sajnos nem tudom, de az emberi oldalát nézve azt mondom, örülj, hogy cirkuszok nélkül, szépen küldi a gyerekeknek a pénzt. Tudom, hogy egy újszülött kisbaba mellett minden forint jól jön, de hidd el, sokan évekig, vagy akár teljes felnőtt korig nevelik a gyerekeket az apa anyagi hozzájárulása nélkül, mert apuka mindenféle indokkal (munkanélküliség, stb.) kibújik a fizetés alól.
Ha apa magától, szépen küldi a gyerektartást, nem érdemes egy egyszeri 10%-on elrontani a viszonyt. Esetleg, megkérheted (kedvesen!), hogy vegyen egy-két kisruhát vagy ami éppen még hiányzik. Így a baba is kap még egy keveset, te is megnyugszol és apa körme alá sem böksz tüskét.
Kedves kérdező!
Aszem válaszoltam kérdésedre, hogy napok száma alapján jár a gyerektartás. Az meg amiért hogy megengedtem magamnak egy pikírt megjegyzést - ha kicsit beleolvasol mások kérdéseibe magad is láthatod - szerencsés helyzetben vagy a válás szerencsétlenségét leszámítva, hogy "csupán" ez a pár napi különbség a vita tárgya.
Megértem hogy szükséged van 1 pelenka árára is, de ahhoz képest amiben én vagyok, - válás után apaként mindkét gyerek átmenekült hozzám az anyjuktól, a bírósági döntés 2 éve húzódik a szakértői viszgálatok alapján, viszont ellenem folyik végrehajtás gyerektartás nemfizetése esetén, mivel hivatalosan még nekem kéne fizetni - tényleg szerencsés vagy.
Ha ezzel megbántottalak, akkor elnézést.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!