Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Akkor most hogy is van?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Akkor most hogy is van?

Figyelt kérdés
az apukával mikor szétmentünk megállapodtunk a gyerektartsába,akkor még csak az egyik gyerkőc volt meg(terhes votlam mikor szétváltak az útjaink),hogy 20-20%-ot küld postán!Most 11.-én megszületett a második Babóca is,és csak fél gyerektartást küldött,mármint az ő 20%-nak a felét!Nem úgy van,hogy a 15.-e előtt született gyerekek után teljes hónap jár minden féle téren?
2010. jan. 23. 09:00
 1/5 anonim ***** válasza:

Jogilag sajnos nem tudom, de az emberi oldalát nézve azt mondom, örülj, hogy cirkuszok nélkül, szépen küldi a gyerekeknek a pénzt. Tudom, hogy egy újszülött kisbaba mellett minden forint jól jön, de hidd el, sokan évekig, vagy akár teljes felnőtt korig nevelik a gyerekeket az apa anyagi hozzájárulása nélkül, mert apuka mindenféle indokkal (munkanélküliség, stb.) kibújik a fizetés alól.

Ha apa magától, szépen küldi a gyerektartást, nem érdemes egy egyszeri 10%-on elrontani a viszonyt. Esetleg, megkérheted (kedvesen!), hogy vegyen egy-két kisruhát vagy ami éppen még hiányzik. Így a baba is kap még egy keveset, te is megnyugszol és apa körme alá sem böksz tüskét.

2010. jan. 23. 09:39
 2/5 A kérdező kommentje:
Az a "baj" hogy az apuka csak küldi a pénzt,a gyerekekre nem kiváncsi,így ezt nem tudom megbeszélni vele...az ex anyós szokta elvinni közbe a nagyobbik gyerkőcöt!
2010. jan. 24. 15:14
 3/5 anonim ***** válasza:
nem úgy van. ha nagyon potosak akartok lenni, akkor a napok száma alapján jár neked. de ha ez a 4 napi gyt a legnagyobb bajotok, akkor irigyellek titeket
2010. jan. 26. 11:04
 4/5 A kérdező kommentje:
Én meg téged irigyellek,h kötekedni van időd!Képzeld vkinek sokat számít,de aki a semmibe veszi,annak biztos jó világa van és az apa vesz nektek 1 db pelenkát is,képzeld nekünk NEM!!!!Szal sokra mentünk vna vele Kedves Okoskodó!!!!
2010. jan. 27. 17:58
 5/5 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Aszem válaszoltam kérdésedre, hogy napok száma alapján jár a gyerektartás. Az meg amiért hogy megengedtem magamnak egy pikírt megjegyzést - ha kicsit beleolvasol mások kérdéseibe magad is láthatod - szerencsés helyzetben vagy a válás szerencsétlenségét leszámítva, hogy "csupán" ez a pár napi különbség a vita tárgya.

Megértem hogy szükséged van 1 pelenka árára is, de ahhoz képest amiben én vagyok, - válás után apaként mindkét gyerek átmenekült hozzám az anyjuktól, a bírósági döntés 2 éve húzódik a szakértői viszgálatok alapján, viszont ellenem folyik végrehajtás gyerektartás nemfizetése esetén, mivel hivatalosan még nekem kéne fizetni - tényleg szerencsés vagy.

Ha ezzel megbántottalak, akkor elnézést.

2010. febr. 1. 08:14

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!