Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Az anya visszakaphatja a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az anya visszakaphatja a gyermekét?

Figyelt kérdés

Röviden: Apuka, és anyuka szétment. A kapcsolatból született egy gyermek, amit az anyuka vitt magával (ekkor fél éves volt). Mivel az apa nem tartotta alkalmasnak az anyát a gyermeknevelésre, így a bíróságon beadta a gyermekelhelyezést. Ezt igazolva a gyámügy védelem alá vette a gyermeket az anyánál, mivel ők is észlelték az anyában a hiányosságokat (ekkor a gyermek elmúlt egy éves). Mivel semmi változás nem történt a védelembevétel nem volt sikeres, így a gyámügy pár hónap múlva az anyától elvette a gyereket, és a bíróság azonnal az apának ítélte.

Egész biztos vagyok abban, hogy az anya ebbe nem fog beletörődni, és mindent elkövet annak érdekében, hogy visszakapja a gyermekét.

Apaként mire számíthatok? Van esélye az anyának visszaszeretni a gyermekünket, ha az apa nevelésében nincs semmi kifogásolható?

2014. szept. 24. 18:45
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Az érdekelt volna, hogy ha a gyámügy elveszi valakitől a gyereket, akkor hogyan szerezheti vissza. Ok tudom rendezni a körülményeket, de gondolom bíróságra kell beadni a gyermekelhelyezést neki is. meg érdekelt volna mennyi időn múlva adhatja-e be... dondolom nem lehet azonnal beadni. És az is érdekelne, amit most tapasztalok, hogy "a gyereknek az anyánál van a helye" általánosítás ekkor is folytatódik? Gyámügy, bíró, szakértők, mindenhol ezt tapasztaltam, hogy anyától nem akarják elvenni még akkor sem, ha látszik rajta, hogy alkalmatlan a nevelésre, a mindennapi teendők elvégzésére. Remélem ezután már egyenlő esélyekkel indulunk, és nem lesz nekem hátrány csak amiatt, hogy apa vagyok.
2014. szept. 24. 19:26
 12/22 anonim ***** válasza:
30%
Akármilyen "modern" világban is élünk, egy kisgyereknek (nagyobban is) akkor is az anyjára van a legnagyobb szüksége. Persze teljes, normális családra lenne, de ha már attól meg van fosztva, akkor legalább az anyjától ne legyen elszakítva. Hacsak, tényleg annyira nem alkalmatlan a nevelésére, ami veszélyezteti a gyereket. Ellenkező esetben minden épeszű, normális, gyerekét szerető ember, apa arra törekszik, hogy legyen a gyereke az anyja mellett(ha lehet mellette is, és nem hatalmi harcot kellene vívni a gyerek feje fölött, és kárára, hogy lám, képes vagyok elvenni az anyjától ha úgy akarom)
2014. szept. 24. 19:39
 13/22 anonim ***** válasza:
A gyermekelhelyezes megvaltoztatasara abbana z esetben van esely, ha lenyeges korulmenyi valtozasok tortentek. Ha az apa megfleleoen neveli a gyereket, nem sok eselye van az anyanak.
2014. szept. 24. 19:45
 14/22 anonim ***** válasza:
78%

"Akármilyen "modern" világban is élünk, egy kisgyereknek (nagyobban is) akkor is az anyjára van a legnagyobb szüksége. "

Miert?

2014. szept. 24. 19:46
 15/22 anonim ***** válasza:
32%

Remélem egyszer a fiad meggyűlöl emiatt.

Igenis egy gyereknek az anyjánál a helye.Én is apámnál lettem 5 éves koromban elhelyezve, 12 évesen kerültem vissza anyuhoz.Utálom apámat, mert soha nem foglalkozott velem, mindig lepasszolt az utálatos öreganyámnak.Azt a 7 évet senki nem adhatja vissza amit anyu nélkül kellett töltenem.Apám mindent bosszúból csinált, hogy anyut kicsinálja.

Részben sikerült is neki.:(

22 F

2014. szept. 24. 19:50
 16/22 anonim ***** válasza:
78%

"Remélem egyszer a fiad meggyűlöl emiatt. "

Atkozodni nem szep dolog. Attol, hogy a te apad nem volt megfelelo, meg nem mind erdemli, hogy elvegyek a gyereket tole

"Igenis egy gyereknek az anyjánál a helye."

Nem, a gyereknek annal a helye, aki kepes nevelni. Itt nem veletelnul vettek el az anyatol, keptelen volt a nevelesre. Egy ilyen pici gyereket alapesetben igen ritkan helyeznek el a apanal....

2014. szept. 24. 19:53
 17/22 anonim ***** válasza:
37%

Kb ilyen károkat okoz egy gyerekben, mint a 15 hsz, mikor el van szakítva az anyjától. Sajnálatos :(

Én ikreket ismerek, akiket 3 évesen vett el apuka az anyjuktól. Most 32 évesek, gyűlölik az apjukat, és amint tudtak, az anyjukhoz menekültek.

Csak ilyen, és hasonló okok miatt van szüksége egy gyereknek az anyjára, aki a világra hozta!

Mire számíthatsz apuka? Pont hasonlóra! Bár tudom, nem ilyen válaszokat vársz.

2014. szept. 24. 19:58
 18/22 A kérdező kommentje:
Az anya fűvel fával összefekszik/ összeköltözik, minden hónapban új mostohaapja lenne. Eddig 3 volt 1 év alatt) Mellette nem a gyerekével foglalkozik, nem látja el megfelelően, ha éjjel felébred nem kel fel hozzá, hanem szól az anyjának (mamának), ezért került hozzám. Ettől a káosztól szeretném megmenteni őt, és normális családban felnevelni új párommal.
2014. szept. 24. 20:03
 19/22 anonim ***** válasza:
87%
Ebben a mai "a gyereknek mindenképp az anyja mellett a helye" világban elvették az anyától, pedig gyakran még a drogosok/alkoholisták is előbb nevelhetik fel a gyereküket, mint az apa.. Nyilván súlyos okok álltak a háttérben, ami miatt nem találták alkalmasnak a nőt a gyereknevelésre, és nem munkanélküliségre, otthontalanságra célzok, mert tőlük sem szoktál elvenni. Ne magatokból induljatok ki, vagy van közöttetek talán olyan, akitől már elvették a gyerekét? Gondolom a bíróság a nőt már nem anyaként nézi, hanem anyaként, aki egyszer már cserben hagyta a gyermekét. Szóval vélhetően nincs sok esélye, hiszen mint köztudott, felnőtt ember nem változik, akit pedig a gyereke sem változtat meg, annál nincs remény. Harcolj, sok sikert kívánok.
2014. szept. 24. 20:12
 20/22 anonim ***** válasza:
82%

"Akármilyen "modern" világban is élünk, egy kisgyereknek (nagyobban is) akkor is az anyjára van a legnagyobb szüksége"

Mégis mi az amit egy apa ne tudna megadni annak a gyerekne.És ne fejtsük el nem a láthatás anyának is jár amivel élhet.

2014. szept. 24. 20:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!