Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szüleim elváltak, de nem foglaltak minden írásba - mi kié így?
Már évekkel ezelőtt történt, egyikőjük elköltözött a közös házból, a másik nem. Mi a gyerekeik vagyunk. Aki elköltözött, vele nagyon jó a kapcsolatunk (édesapánk), anyánkkal nem jó, nem dolgozik, egy fillért sem ad a közösbe, mindent kritizál, semmi nem jó neki, stb. Nem bírjuk tovább, és nem is akarjuk eltartani tovább, mert világ életében munkakerülő volt, az a fajta, akinek büdös a munka, csak eddig volt egy élettársa, aki eltartotta, de már nincs.
Szóval: műszaki cikkek benne vannak a válási okiratban, meg szekrénysor, de kisebb dolgok nem. Pl. fotel, étkezőasztal, és hasonlók. Ezekkel mi a helyzet? Ha elköltözünk, és a dolgok egy részét visszük (nem üres lakást hagynánk itt), és elkezd balhézni, mi történhet? Hiába nem dolgozott meg semmiért, azt hiszi, h minden az övé, ami a házban van.
A másik gond a műszaki cikkek, hiába volt leírva, h 10 éve az övé lett a mosógép, a hűtő, a mikró, ezek ennyi idő alatt rég tönkrementek (közösen használtuk), van, amiből már a 3. -at használjuk. Mivel nem dolgozik anyánk, mindenből mi vettünk újat, a 2 gyerek. Szóval ha elköltözünk, visszük a hűtőt és egyebeket, és neki nem marad. Se hűtő, se mosógép, se mikró, se tűzhely, se tévé. Itt lennék kíváncsi a jogi oldalára a dolognak, mert ő azzal jön állandóan, h az mind az övé, mivel neki ítélték meg régen, és mi(!) tönkretettük. Ezt semmivel sem tudja bizonyítani, mivel nincs is igaza. (pl. a hűtőjét egyszer kihúzta, kitakarította, azóta nem megy. gondolom a gáz v mi elszállt, vmi ilyesmit hallottam már, de nem értek hozzá). A régi dolgok viszont nincsenek meg, mert pl. mikor meghozták az új mosógépünket, a régit el is vitték, meg a tönkrement mikrót is kitettük lomtalanításkor. Bonyolult ez, de az a gáz, hogy épp ebben a pillanatban is itt van 2 cigány, vmit üzletel velük, h legyen pénze (szoc.segélyt kap amúgy), én meg félek, h egyik nap arra jövök haza munkából, h eladta a tévét, stb. Mi mindketten dolgozunk.
Eddig, amíg megvolt az élettársa, nem volt ennyire elviselhetetlen, de ez az állapot már tarthatatlan.
Próbáltunk neki munkát keresni, mivel ő nem keres, de volt ám mindenféle kifogás (messze van, ritkán jön a busz, stb. Jelzem, a messze, az kb. 5 km, a buszközlekedés tényleg nem a legjobb, de másik többszáz ember mégis tud vele dolgozni járni, csak nem 10 percenként jön a busz, hanem 1-2 óránként. Mi is így járunk be dolgozni évek óta, hol hajnalban, hol éjszaka, csak mi nem keresünk kifogásokat.
Mit gondoltok, mi jár neki? Szerintem csak a szája.
Ha itt marad egyedül, és a segélyéből nem fog tudni villanyt meg fűtést meg vizet fizetni, meg enni, sztem akkor sem fog elgondolkodni, hogy ő a hibás, akkor is mindenért mindenki mást fog okolni, hisz saját meglátása szerint ő tökéletes, és csak az a jó, amit ő csinál.
úgy gondolom, hogy ha elmegy vagy elment volna dolgozni, nem tartana itt.
örök életemben el kell tartanom és tűrnöm kell az ordítását, biztosítanom kell neki mindent,míg ő ül a babérjain? lassan szeretnék kocsit, saját családot, majd gyereket, és nekik megadni, amit csak meg tudok, szemben azzal, hogy egy ingyenélőt tartsak?
sebaj, te nem fogod másként látni, ahogyan én sem. ha minősít, hát minősít. ha te lennél az én cipőmben, te sem vágnál hozzá jó képet, ebben biztos vagyok. főleg meg ha a gyerekednek azért nem lenne hely, mert nem 5 szobás a ház, csak 2, és te a pároddal meg 2 gyerekkel kényszerülnél egy szobába, mint 50 évvel ezelőtt volt szokás. nem tartunk még itt, de nem is szeretnék így járni. ha téged lopnának meg, mosolyognál, és odaadnád a többi dolgod is, hadd adja el?
talán írtam korábban, hogy itt volt 2 cigány. félek. de komolyan. nem attól, h betörnek, vagy megvernek, hanem hogy arra jövök meg munkából, hogy minden odavan... és már látom lelki szemeim előtt, hogy ordítana, hogy az neki járt és jogosan járt el, meg hogy nehogy már ő éhezzen!
egyébként volt egy ilyen eset pár éve, amikor épp az élettársánál élt. mi barátokkal összedobtunk egy kis nyaralásravalót, és közösen elmentünk. hoztunk emlékeket, amiből egyértelmű volt, hol voltunk, pl. hűtőmágnes, csoki a hely nevével. meg hát ugye ez falu, és az ismerősök tudták, de nem is volt titok. aztán mikor eljött, nekünk esett, hogy "de jó már, hogy nektek nyaralásra telik, miközben anyátoknak meg semmije sincs!" hát akkor is csak pislogtam, mint hal a szatyorban. nem luxusra kell gondolni, pár tízezer volt az út mindennel együtt.
ja, mg visszatérve ahhoz hogy engem is minősít. (vagy minket.) szerinted MINDENKIVEL, MINDENT meg lehet beszélni?
szép lenne. de nem ezt igazolja az élet. :(
furcsa, hogy nekem nincs ilyen elmérgesedett konfliktusom az apámmal, a kollégáimmal, a barátaimmal, a boltos asszonnyal, az unokatestvérekkel, a huszadik szomszéddal.
csak vele.
neki - a gyerekein kívül - borzalmas viszonyban van a volt férjével. feljelentették az önkormányzatnál névtelenül. a testvérével sok évig nem tartották a kapcsolatot. a saját anyja temetésén nem volt (én még akkor nem születtem meg). az apjával nem volt jó kapcsolata, évekig nem keresték egymást, a halálos ágyánál meglátogatta. a temetésre már nem ment el. ez is egy furcsa sztori volt, egy idős pesti rokonnal leveleztek akkoriban, apai ágról volt rokon, a néni küldött postán 10 ezer ft-ot koszorúra, mert leutazni nem tudott. kitaláljátok, hogy csináltatott -e koszorút vagy bármit abból a pénzből?
a faluban sokan nem kedvelik. a korábban írt felajánlott állást nem fogadta el, mert nem jött ki a vezetővel. ő ilyen balhés típus, nem csak energiavámpír, de mindenféle vámpír, aki tönkreteszi az életünket. roncsok legyünk miatta?
az előbb felhívtam a tesómat (most dolgozik, éjszakás), elmondtam neki ezt a feljelentés dolgot. pár perc múlva visszahívott, hogy ő nincs jól, magas a vérnyomása, szédül. hát én erre nem akarok lelkileg meg egészségileg rámenni, és nem akarom azt sem, hogy a 104 hívjon fel, hogy a tesómat szívrohammal vitték be.
amúgy tegnap este írtam ki ezt a dolgot, talán már be is fejezem, itt az ideje. köszi, h meghallgattatok és hozzászóltatok - bármi is volt az. csak azt akartam még ezzel írni hogy annyira ideges voltam - ahogy vki írta is, hogy látszik, hogy erős érzelmekkel teli írás -, hogy csak forgolódtam sokáig, pedig kisgyerek módjára fekszem, este 8kor már be vagyok takarózva, az is nagy szó, ha 9-kor még ébren vagyok. de most nem ment, a hajnal 1-et még láttam az órán. annyi szerencse van benne, h hétvégén nem dolgozom. de mivel ma is ment a balhé volt, vagy ha hétköznap jön rá a hoppáré, akkor én ilyen idegállapotban nem tudok aludni, aztán néha ha hajnal 4-kor kelni kell a buszhoz, nagyon egészséges meg biztonságos kialvatlanul ellátni a feladataimat, ami közvetve életveszélyt is okozhat. kinek hiányzik ez?
na tényleg vége, nem panaszkodásnak szántam, más szemszögből biztosan máshogy mesélné el más ember, de az is jót tett, h kiírtam magamból. mindenkinek boldogabb és nyugodtabb életet kívánok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!