Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szüleim elváltak, de nem foglaltak minden írásba - mi kié így?
Már évekkel ezelőtt történt, egyikőjük elköltözött a közös házból, a másik nem. Mi a gyerekeik vagyunk. Aki elköltözött, vele nagyon jó a kapcsolatunk (édesapánk), anyánkkal nem jó, nem dolgozik, egy fillért sem ad a közösbe, mindent kritizál, semmi nem jó neki, stb. Nem bírjuk tovább, és nem is akarjuk eltartani tovább, mert világ életében munkakerülő volt, az a fajta, akinek büdös a munka, csak eddig volt egy élettársa, aki eltartotta, de már nincs.
Szóval: műszaki cikkek benne vannak a válási okiratban, meg szekrénysor, de kisebb dolgok nem. Pl. fotel, étkezőasztal, és hasonlók. Ezekkel mi a helyzet? Ha elköltözünk, és a dolgok egy részét visszük (nem üres lakást hagynánk itt), és elkezd balhézni, mi történhet? Hiába nem dolgozott meg semmiért, azt hiszi, h minden az övé, ami a házban van.
A másik gond a műszaki cikkek, hiába volt leírva, h 10 éve az övé lett a mosógép, a hűtő, a mikró, ezek ennyi idő alatt rég tönkrementek (közösen használtuk), van, amiből már a 3. -at használjuk. Mivel nem dolgozik anyánk, mindenből mi vettünk újat, a 2 gyerek. Szóval ha elköltözünk, visszük a hűtőt és egyebeket, és neki nem marad. Se hűtő, se mosógép, se mikró, se tűzhely, se tévé. Itt lennék kíváncsi a jogi oldalára a dolognak, mert ő azzal jön állandóan, h az mind az övé, mivel neki ítélték meg régen, és mi(!) tönkretettük. Ezt semmivel sem tudja bizonyítani, mivel nincs is igaza. (pl. a hűtőjét egyszer kihúzta, kitakarította, azóta nem megy. gondolom a gáz v mi elszállt, vmi ilyesmit hallottam már, de nem értek hozzá). A régi dolgok viszont nincsenek meg, mert pl. mikor meghozták az új mosógépünket, a régit el is vitték, meg a tönkrement mikrót is kitettük lomtalanításkor. Bonyolult ez, de az a gáz, hogy épp ebben a pillanatban is itt van 2 cigány, vmit üzletel velük, h legyen pénze (szoc.segélyt kap amúgy), én meg félek, h egyik nap arra jövök haza munkából, h eladta a tévét, stb. Mi mindketten dolgozunk.
Eddig, amíg megvolt az élettársa, nem volt ennyire elviselhetetlen, de ez az állapot már tarthatatlan.
Próbáltunk neki munkát keresni, mivel ő nem keres, de volt ám mindenféle kifogás (messze van, ritkán jön a busz, stb. Jelzem, a messze, az kb. 5 km, a buszközlekedés tényleg nem a legjobb, de másik többszáz ember mégis tud vele dolgozni járni, csak nem 10 percenként jön a busz, hanem 1-2 óránként. Mi is így járunk be dolgozni évek óta, hol hajnalban, hol éjszaka, csak mi nem keresünk kifogásokat.
Mit gondoltok, mi jár neki? Szerintem csak a szája.
Ha itt marad egyedül, és a segélyéből nem fog tudni villanyt meg fűtést meg vizet fizetni, meg enni, sztem akkor sem fog elgondolkodni, hogy ő a hibás, akkor is mindenért mindenki mást fog okolni, hisz saját meglátása szerint ő tökéletes, és csak az a jó, amit ő csinál.
Csak reménykedek, hogy a büdös életbe ilyen embert nem fogok felnevelni, mint te. Lényegtelen, hogy milyen édesanyád, csak felnevelt, csak itt vagy.
Sajnálom.
Az nem ocsmány, h ő nem megy el dolgozni, mimegdolgoztunk érte, és akkor nekünk ne legyen? Miért nem ment el 10-20 éve dolgozni, és amikor az övé tönkrement, vett másikat? Ha már az övé ?
Mert egyszer sem mondta azt, amikor vmi tönkrement, hogy jaj gyerekek, ez az én költségem, majd veszek én, vagy legalább annyit, hogy gyerekek, fizetem az egyharmadát, hisz hármman használjuk! még 100 ft-ot se.. akkor miért is kéne otthagynunk?
számítottam az ilyen hozzászólásokra, mert az ilyen rosszindulatú emberekből van a legtöbb. de nekem az ilyen nem anyám, és nem, nem nevelt fel és nem számíthattam rá gyerekkoromban sem. nem véletlenül váltak el. gyerekkorunkban sem dolgozott, mert neki így volt kényelmes. mindent az apánk teremtett elő. erre anyánk megcsalta, biztos unalmában. és hiába volt otthon, sokszor mentünk haza arra, hogy nincs főtt étel, és a suliban mi voltunk az egyedüliek, akik nem voltak menzásak, mert az "sokba kerül". kaptunk reggel 200 ft-ot, ami akkor elég volt reggelire, aztán mire hazaértünk vidékre, délután 3-4 óra volt, és addig csak a reggeli volt bennünk. sokszor voltunk éhesek. és arra is emlékszem, hogy turiból voltak a ruháink, és turiból volt a karácsonyi ajándék is. miközben neki mindig új ruhái voltak, és a faluban nagyasszonynak hívták. aki nem dolgozik, de jól él. amikor kiderült a megcsalás, utána történt a válás, na azóta vége a jó világnak, mármint számára, de azért se dolgozna. több, mint 20 éve. másik eset, munkaügyben: megcsinált egy tanfolyamot, amihez volt kötelező gyakorlat. utána ugyanott ajánlottak neki egy állást, de nem vállalta el, mert nem volt jóban a közvetlen felettesével. hát nem tudom, ki az, aki rajongva szereti a főnökét, biztos van ilyen is, de nem ez az általános. én sem kedvelem az én főnökömet, sőt elég negatív véleményem van róla, de befogom a szám és elvégzem a munkám legjobb tudásom szerint, hisz dolgozni megyek be és nem jópofizni. és nem akarok munkanélküli lenni, ez a legnagyobb különbség kettőnk között. biztosan találsz ebben is kivetnivalót, de egyáltalán nem ocsmány dolog ez, hogy vki, aki így visszaél mások életével, javaival, pénzével, és kihaszálja őket, az egyedül marad. de próbáld meg magad beleképzelni, hogy egy családtag hozzád kerül, és éveken át semmit nem csinál, nem segít semmiben, nem dolgozik, de elvárja, hogy mindent biztosíts neki, holott előtte ő nem segítette a te életedet?
Az írás erős érzelmekkel teli, de azért arra is gondolni kell, hogy anyátok pszichés állapota miatt esetleg orvosi segítségre szorul. Mindenesetre az biztos, hogy mindazokat az ingóságokat elvihetitek, amiket ti vettetek (netán blokkal, számlával igazolni is tudjátok). Ami ingóság még a váláskori időből maradt (gondolom elsősorban bútor) az mindenképpen az övé, őt illeti. Tulajdonképpen a válás során az ingó és ingatlan kizárólag a váló felek között oszlik el, azaz ilyenkor a valamelyik szülőnél maradt ingóságra a gyerek csak a szülő halála után formálhat jogot.
Legyetek tekintettel arra, hogy mégis anyátok, még ha nincs is vele jó viszonyotok. Pszichés állapotát érdemes lenne megvizsgáltatni, mert az a ti kezetekben ütőkártya lenne. Nem valószínű, hogy ő hivatalos útra tudná terelni a dolgokat, mert ahhoz azért ügyvédi segítség kellene, másrészt neki, mint felperesnek kellene bizonyítania, hogy mindent ő vett saját keresményéből, vagyonából. Nektek, mint alpereseknek semmit nem kellene bizonyítanotok, persze ha nevetekre szóló számlátok van, az esetleg javatokra billentené a mérleget és kiderülhetne, hogy az ő állításai alaptalanok és rosszindulatúak. Az is jó lenne vagy jó lett volna, ha a közműbefizetésekről (víz, csatorna, villany, gáz, tv előfizetés) a ti saját nevetekre szóló befizetési igazolásotok lenne (ha nem ő fizette !!). Legalább az elköltözéseteket megelőző pár hónapban kellene ilyen befizetési igazolás !! Arra azért számítani kell, hogy rosszindulatú emberek hajlamosak a végletekig elmenni és pl. titeket szülőtartásért perelhetne (ha ő már nem munkaképes stb.).
a kettesnek: leírtam, nem ő nevelt fel. ő otthon meresztette a seggét, nem főzött, csak felélte amit apám megkeresett, de nem a gyerekeire fordította, hanem saját magára. ő igazi bundában járt, mi turis cuccokban. nem főzött ránk. amíg apánk dolgozott, ő más pasikkal volt. az ilyen nem anya.
és kifejezetten jogi oldala érdekelt, mint le is írtam, de úgy látszik, problémája van itt egyeseknek az értő olvasással.
kívánom, hogy tartsatok el egyszer ti is egy ilyen embert 10-20 évig, aki kiszipolyoz titeket, és tönkreteszi az életeteket. nekünk ez a nő mindent tönkretett. nem volt szép gyerekkorunk, és nem nőhettünk fel teljes családban, most pedig olyasmit vár el, ami akkor lenne normális, ha ő igazi anyaként viselkedett volna, de akkor mi is biztosan máshogy állnánk hozzá.
ha neked a szüleid nem ilyenek,szerencsés vagy, de kerülhetsz még ilyen helyzetbe.
Köszönöm az ötösnek, ilyen kézzel fogható, konkrét dolgok érdekelnek. Akár pozitív, akár negatív, csak normális megfogalmazásban.
Biztos, hogy nem tiszta az agya, mert néha elborul, és akkor az egész falu hallja, amit ordít, de olyan képtelenségeket, hogy csak pislogunk. Ebből is elég. Volt régen pszichiátrián, de ennek már sok éve. Amikor "viszonylag normális", akkor viszont fel tudja mérni, hogy mi van, és manipulálna bárkit.
A közműbefizetések sok évre visszamenőleg igazolhatók, hisz a saját számláinkról utaltuk éveken át. Ez véleményem szerint elég bizonyíték. Hisz sok esetben a havi rezsi ki sem jönne a segélyéből.
A szülőtrtásra én is gondoltam, képes rá, de én nem tartom jogosnak, csak azt nem tudom bebizonyítani, hogy 20 éve ő sem tartott el minket, a gyerekeit. Amíg házasok voltak, fennállt a vagyonközösség, jogilag senkit nemérdekel, h ki tartotta el a családot, a többire meg tényleg nincs bizonyíték.
Még az is eszembe jutott, h a válás óta minden évben megigényli és meg is kapja az önkormnyzattól a lakásfenntartási támogatást, ami havi néhány ezer ft, de soha a büdös életben nem fordította a házra, csak magára. Soha nem adott ide belőle 10 fillért sem, hogy fizessünk belőle számlát. Pedig tudtommal azt kifejezetten rezsire kell fordítani. Kisebbségnél sok esetben nem is az igénylőnek fizet az önkormnyzat, hanem a támogatást átutalja vmelyik szolgáltatónak. Gondoltunk rá, h szólunk az önkormányzatnál, de tudjuk, h azt csúnyán megtorolta volna. Nem egyszer fordult elő a válás környékén, hogy egy-egy balhé közben mindent falhoz vágott, ami törékeny volt. Mindent. Pedig akkor még nem is mentek ezek az eltartási viták! Na azóta nincs semmi családi porcelán-féle örökségünk. Pedig volt sok, drága nagymamánk sok szép kis ékszertartót és dísztányért hagyott maga után, ma ezeknek a száma 0.
Amit számlával tudsz igazolni azt viheted.
Előbb utóbb meg kell ezt lépni, hisz nem tarthatják el egész életébe, nektek is lesz saját családotok.
Én nem foglak szidni, mert azt, hogy mit éltetek át, milyen sebeket szereztetek csak ti tudjátok. Jó magam is alkoholista anya mellett nőttem fel, aki terrorrá tette az életünket. Talán mert én is olyan dolgokat átéltem az anyám mellett amit mások még álmukban sem gondolnák így megértem ha nem akarnátok elnézőek, vagy toleránsak lenni.
De tény, hogy annak idején amikor a szüleid elváltak, és el lett döntve, hogy kié az ingó vagy ingatlan vagyon, az rátok gyerekekre nem vonatkozik.
Így a 10 éves bútor vagy a 10 éves kanapé az anyukátoké. Viszont amit időközben ti vettetek, és számla is van, az a tiétek.
De én tapasztalatból mondom:(túl vagyok már ezen)
Ha nem létszükség a mikró vagy hűtő akkor hagyd a fenébe. Csak lépjetek le, és kezdjetek új életet. Nem kell később látogatni, beszélgetni vele..
De ha szükséged van rá, akkor vidd amit te vettél..
Pontosan ez is közrejátszik. Ha lesz gyerekem, nem akarom, hogy ilyen dolgokat lásson. Sajnos már bármit kinézek belőle, tragédia is előfordulhat, amikor bekattan.
vannak olyan emberek, akik a jóindulatra is rosszindulattal reagálnak, akiknek a kezed nyújtod, de belédmarnak.
ismerek más ilyet is, nem csak az én családom ilyen. sok helyen van takargatnivaló. jó eséllyel ott is, ahol nem is gondolnánk, sőt lehet ott van a legnagyobb gáz, ahol azt írja vki, hogy milyen ocsmány dolog így bánni vkivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!