Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szüleim elváltak, de nem foglaltak minden írásba - mi kié így?
Már évekkel ezelőtt történt, egyikőjük elköltözött a közös házból, a másik nem. Mi a gyerekeik vagyunk. Aki elköltözött, vele nagyon jó a kapcsolatunk (édesapánk), anyánkkal nem jó, nem dolgozik, egy fillért sem ad a közösbe, mindent kritizál, semmi nem jó neki, stb. Nem bírjuk tovább, és nem is akarjuk eltartani tovább, mert világ életében munkakerülő volt, az a fajta, akinek büdös a munka, csak eddig volt egy élettársa, aki eltartotta, de már nincs.
Szóval: műszaki cikkek benne vannak a válási okiratban, meg szekrénysor, de kisebb dolgok nem. Pl. fotel, étkezőasztal, és hasonlók. Ezekkel mi a helyzet? Ha elköltözünk, és a dolgok egy részét visszük (nem üres lakást hagynánk itt), és elkezd balhézni, mi történhet? Hiába nem dolgozott meg semmiért, azt hiszi, h minden az övé, ami a házban van.
A másik gond a műszaki cikkek, hiába volt leírva, h 10 éve az övé lett a mosógép, a hűtő, a mikró, ezek ennyi idő alatt rég tönkrementek (közösen használtuk), van, amiből már a 3. -at használjuk. Mivel nem dolgozik anyánk, mindenből mi vettünk újat, a 2 gyerek. Szóval ha elköltözünk, visszük a hűtőt és egyebeket, és neki nem marad. Se hűtő, se mosógép, se mikró, se tűzhely, se tévé. Itt lennék kíváncsi a jogi oldalára a dolognak, mert ő azzal jön állandóan, h az mind az övé, mivel neki ítélték meg régen, és mi(!) tönkretettük. Ezt semmivel sem tudja bizonyítani, mivel nincs is igaza. (pl. a hűtőjét egyszer kihúzta, kitakarította, azóta nem megy. gondolom a gáz v mi elszállt, vmi ilyesmit hallottam már, de nem értek hozzá). A régi dolgok viszont nincsenek meg, mert pl. mikor meghozták az új mosógépünket, a régit el is vitték, meg a tönkrement mikrót is kitettük lomtalanításkor. Bonyolult ez, de az a gáz, hogy épp ebben a pillanatban is itt van 2 cigány, vmit üzletel velük, h legyen pénze (szoc.segélyt kap amúgy), én meg félek, h egyik nap arra jövök haza munkából, h eladta a tévét, stb. Mi mindketten dolgozunk.
Eddig, amíg megvolt az élettársa, nem volt ennyire elviselhetetlen, de ez az állapot már tarthatatlan.
Próbáltunk neki munkát keresni, mivel ő nem keres, de volt ám mindenféle kifogás (messze van, ritkán jön a busz, stb. Jelzem, a messze, az kb. 5 km, a buszközlekedés tényleg nem a legjobb, de másik többszáz ember mégis tud vele dolgozni járni, csak nem 10 percenként jön a busz, hanem 1-2 óránként. Mi is így járunk be dolgozni évek óta, hol hajnalban, hol éjszaka, csak mi nem keresünk kifogásokat.
Mit gondoltok, mi jár neki? Szerintem csak a szája.
Ha itt marad egyedül, és a segélyéből nem fog tudni villanyt meg fűtést meg vizet fizetni, meg enni, sztem akkor sem fog elgondolkodni, hogy ő a hibás, akkor is mindenért mindenki mást fog okolni, hisz saját meglátása szerint ő tökéletes, és csak az a jó, amit ő csinál.
9.es: köszönöm. na az lehetett még durva, alkoholista mellett felnőni. az örökre sebet hagy az ember lelkében.
sajnos attól, h dolgozunk, még nem állunk olyan jól, h most hirtelen mindenből újat vegyünk , és úgy érezzük, hogy ezekért a dolgokért mi megdolgoztunk.
természetesen ami le van írva, az marad, pl. a bútor, csak épp itt a probléma, h pl. le van írva a hűtő, de az az a hűtő, ami nem működik, és az újban már neki semmi pénze nincs.
10 éve volt a válás, de a műszaki cikkek egy része már akkor sem volt fiatal, tehát ő most olyanokért ordít velünk, ami ma már mondjuk 20 éves lenne.
mert az ő agyában az van, meg papírja van róla, hogy márpedig neki van egy hűtője meg egy mosógépe, és ezért elvárja, hogy ha elmegyünk , ezek mind meg is maradjanak neki. ilyenre vajon mit mondana egy bíróság?
A vagyonelosztás a két szülő között történik amihez a gyereknek semmi köze.
Mindaddig, amíg a gyerek dolgozni kezd és lecseréli az elavult háztartási felszereléseket, bútorokat.
Anyukádnak jelen esetben csak a kopott kanapéja és az ócska tv-je hűtője jár. Mielőtt kiürítenétek a házát, érdemes lenne a lomosnál néhány ezerért pótolni a sajátotokat. Emiatt már nem jelenthet fel benneteket a rendőrségen sem.
Valamilyen befolyás alatt pl. az alkoholizmus nem áll az anyukád?
Ha nincsen káros szenvedélye, nem szorul gondozásra és ti nagykorúak vagytok, nyugodt szívvel költözhettek.
Persze jó duma.
Tisztelet nem elvárni hanem kiérdemelni kell. Fogalmad sincs mit élt át a kérdező. Senki nem lesz attól szent mert szült egy gyereket.
na álljunk meg egy szóra. nem lehet alapvető érték az, h vki tisztelje az anyját és az apját, azok bármit is tettek. csak azért, mert megszült? na ne már! utólag azt gondolom, azért szült, h ne kelljen dolgoznia menni. ugyanis évekkel ezelőtt apám elmesélte, hogy engem anyám betervezett, vagyis előre kigondolt, de egyedül, és egyik nap azzal állított haza, hogy ő terhes. akkor még nem volt ilyen divatos az abortusz, meg nyilván nem is akarta volna, hisz ő így tervezte.apámat nem avatta be, de ő örült, mert miért ne legyen 2 gyerek. akkor még jóval ritkább volt az 1 gyerek. nem szabad senkinek sem azt gondolnia, hogy csak azért, mert vki az anyád/apád, már minden tiszteletet és egyebet megérdemel. akkor minden gusztustalan tróger aljas gonosz embert tisztelni kell, ha van gyereke? ez egy nagyon gyenge indok. az ilyen ne is nevezze magát anyának.
teljesen más helyzet az, amikor azért nem volt főtt étel, mert nem volt miből. de a mi esetünkben lett volna miből, ha nem urizál őnagysága. te leírtad, hogy titeket szeretett anyátok, és mindent megtett értetek. nálunk nem ez volt. abban az esetben én is tisztelném és szeretném és mindenben támogatnám, ha éreztem volna, hogy neki a gyerekei a legfontosabbak, nem az új ruhák minden hónapban.
és az is teljesen nonszensz, hogy ugyanezt fogom visszakapni a gyerekemtől. kizárt. mert én nem úgy fogok bánni vele, ahogyan ő bánt velünk gyerekkorunkban. épp azért, mert tudom, milyen az. olyan ez mint mikor egy gyerek alkoholista szülő mellett nő fel, és ő később soha nem iszik és sátánként tekint az alkoholra, mert tönkretette az életét, a gyerekkorát.
elmondom, ma mi volt.
most kiderült, hogy van némi közmű-hátralék. ő nem tudná kifizetni, persze hogy ordít, hogy fizessük ki mi. régóta nem volt leolvasva a mérő, így nem tudni, mikor keletkezett a hátralék, valószínű az évek alatt folyamatosan. artikulálatlanul üvölt, az egész falu hallja, hogy azt nekünk kell kifizetni, mi használtuk el,mert ő egy ideig a pasijánál lakott , és mi hajléktalanná tesszük, meg hátralék miatt kikapcsolják a közműveket, stb. tudjátok, biztos benne van ebben a mi fogyasztásunk is, nem is kérdés. de az elmúlt sok-sok évben meg benne van az övé is, amihez nem fűlött a foga hozzájárulni, akkor meg nagyon jó volt, hogy más kifizeti! teljesen nonszensz, amit elvár megint, hogy ha ezt (részben) mi használtuk el, akkor fizessünk, de hiába kérdezem, hogy amit ő használt el, azt miért nem ő fizette?
és nem képes válaszolni, csak ordít továbbra is, minden más témát felhoz, állítólag holnap megy ügyvédhez, és fel fog minket jelenteni, és máris takarodjunk el innen. jö vő héten költözünk egyébként.
na hát ki ne találja már senki, hogy egy ilyen tiszteletet érdemel, mert kihordott és pelenkázott.
egyébként soha nem szerettem, hogy sok ember, nők is és férfiak is, azt hiszik, hogy ők magasabb rendűek a társadalomban, mert gyerekük van.
biztos vagyok benne, hogy akik itt szidnak, azok soha nem voltak ilyen helyzetben, és el sem tudják képzelni, milyen érzés. csak kicsit gáz úgy leosztani, hogy vkinek szép szerető családja van, és normális és jogos, hogy tiszteli és születi a a szüleit, és úgy érzi, hogy akkor mindenkinek így kell hozzáállni. ti, akik ezt írjátok, vajon akkor is így gondolnátok, ha a saját anyátok meglopna, és épp feljelentene?
ó, ez is, talán még nem írtam. nagyon sok mindenünk eltűnt. elvitte az élettársához, vagy eladogatta, hogy legyen pénze. saját dolgokat is, de a mieinket is. egy csomó minden fel sem tűnik azonnal, csak amikor hónapokkal később használnád, és nincs sehol. az összes szerszám, de más használati tárgyak, edények, kozmetikai kellékek,stb.
erre most, az ordibálás közepette egyszer csak bevágja, hogy mi mennyi mindent elloptunk tőle és hová tűnt ez meg az. hát köpni-nyelni nem tudtam hirtelen. mondom neki utána, hogy álljon már le, ő lopott meg minket sokszor, és ordít, hogy miről beszélek? mondom neki első körben a szerszámokat, mert sok volt, és sokat is értek, tuti eladta. és olyan meggyőződéssel mondja, hogy ő nem tud semmiféle szerszámokról, biztos mi vittük el, hogy szerintem már el is hiszi, amit hazudik!
nem, alkoholos befolyásoltság alatt nincs. de hogy nem komplett az tuti. egy olyan világban él, amit ő talált ki magának, és azt hiszi, az a törvény, amit ő annak gondol a 8 általánosával. és ha tényleg eljut ügyvédhez (amivel már párszor fenyegetőzött, de nem ment), akkor úgy fogja előadni a dolgokat, hogy abban minden szempontból mi leszünk a hibásak. úgy fog hazudni, mint a vízfolyás, már ma is és régebben is mondta, hogy ő tanúkkal fogja igazolni, hogy nem is itt lakott, hanem az élettársánál.
na hát akkor sok sikert a savazóknak, tiszteljék az ilyen embert, aztán majd az első arculcsapásnál elgondolkodik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!