Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válásnál tényleg annak a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válásnál tényleg annak a félnek kell költöznie, aki válni akar?

Figyelt kérdés

El akarok válni a férjemtől, de ő nem hajlandó elköltözni.

Ilyenkor mi a teendő?

2014. szept. 1. 17:25
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
77%
Nagy valószínűséggel, válás után is,hisz közös lakást egyik félnek sem fogja ítélni.
2014. szept. 1. 20:42
 22/28 anonim ***** válasza:
61%

"Akkor a válás kimondásáig itt élhet? Ez szörnyű :-("

Persze, hogy az. Ezért kell az életet abban a sorrendben csinálni, hogy 1. önfenntartás, önálló élet kialakítása 2. párkapcsolat.

És nem válás felmerülésekor kapkodni a fejet, hogy jaj, hát kimaradt a felnővési életszakasz, 100%-ban függök egy másik embertől.

A "hogyan vegyem rá" kérdésre: Ha ő nem akarja a külön élést, akkor nem akar ennek módjában megegyezni sem.

Ha akarja a különélést, akkor adjátok ki a fél házat és annak árából menjen az egyik fél bérelt lakásba/házba.

Te tényleg minden B-terv nélkül kezdtél vele közös életet?

Még az eredeti családodhoz sem mehetsz vissza?? Soha nem agyaltál azon, hogyan és hol tudnál lakni, ha nem a férjeddel?

2014. szept. 2. 02:49
 23/28 anonim ***** válasza:
54%

már nem azért, de hogy kezdjen az ember Magyarországon bebiztosított B tervvel életet? amikor az A tervet is alig lehet megvalósítani, óriási lemondásokkal?

nem arról van szó, hogy az ember herdálja a pénzt, de komolyan mondom, nekem az A tervem is alig akar összejönni, mert semmilyen külső anyagi segítséget sem kapok, és nincs párkapcsolatom, akivel összefoghatnánk.

egyszerűen nem tudom, hogy kéne csinálni? egy magyar fizetésből élni plusz még egy B életet is építeni?

2014. szept. 2. 09:33
 24/28 anonim ***** válasza:

23:

Igazad van, hogy nehéz.

De ez leginkább információn múlik. Én végigmentem a süllyedési "ranglétrán" anyagilag, és mindig találok olyan megoldásokat, amiknek a létezéséről korábban nem is tudtam. Valahogy a legmélyebb zsigerig ez kell legyen a meggyőződésed, hogy "A"-ra épül a "B", és egyedül kell megállj a lábadon, vagy NEM PÁRKAPCSOLATI SEGÍTSÉGGEL, és akkor mindig találsz megoldást.

Pl. belekapaszkodva abba, amit most írtál:

Azt mondod, nincs párod, akivel összefoghatnál az A-tervben!!

Nos, erre felkaptam a fejem! Te szívesen összefognál valakivel az A-tervhez!

Tudod, hányan vannak így??

Szóval rengeteg ember van, akikkel összefoghatsz.

Vannak barátaim, akik 3-man laknak egy 3szobás panellakásban, mert így tudják megoldani az önállóságot, önfenntartást!

Én a hibát abban látom, ha valaki a szerelmi kapcsolatát (=B) használja fel az önfenntartáshoz (=A). Az a kapcsolat értelemszerűen meg fogja ölni a szerelmi kapcsolatot, hiszen az önfenntartás egy alacsonyabb minőségű cél, mint a párkapcsolati. Az "A" a "B" alapja, ha fordítva akarod csinálni, logikus, hogy nem fog sikerülni egyik sem.

Vagy együtt maradnak a vonzalom hiánya ellenére is és GMK-zás marad, vagy szétmennek, és néznek, hogy elkezdhetik most nulláról az "A"-tervet, amit - úgy gondolták - megspórolhatnak maguknak.

Nem, nem spórolhatod meg!

Akkor sem, ha nehéz!

Mert ez egy megoldandó feladat az életben.

Ha ki akarod kerülni, eléd áll később!

Tudod, hány ilyen kérdés van itt csak a GYIK-en, mint az is?

Persze, járhatsz valakivel addig is, amíg nincs meg a tőle független létfenntartásod, de NEM ALAPOZHATSZ ŐRÁ a megélhetésedben! És ő sem Terád!

Ki kell edzeni magadban az önfenntartási képességeket, mert ennek a hiánya megsínyli a kapcsolatot, és úgyis ott fogsz állni X évesen egyszer - vagy többször - egymagad, hogy kénytelen vagy megcsinálni!

2014. szept. 3. 01:57
 25/28 anonim ***** válasza:
23: Ha nyitsz egy topicot, szívesen adok javaslatokat. Vagy privátban is. Nem ismerem eléggé a konkrét élethelyzetedet, kéne adj még infót, pl. a szüleiddel milyen a viszonyod, az eredeti családban mi a viszonyulás ehhez az egészhez, aztán az eddigi próbálkozásaid, pontosan mi hiányzik, stb.
2014. szept. 3. 02:01
 26/28 anonim ***** válasza:

kedves 24 és 25

én önfenntartó vagyok, de ennyi.

ennél többet nem tudtam összehozni.

nincsen tulajdonom.

van egy nagyon kevés megtakarításom.

azt tudom, hogy bármikor képes lennék önfenntartó lenni, egy albérletet mindig össze tudok hozni, de arról nem vagyok meggyőződve,hogy x számú gyereket képes lennék egyedül eltartani.

én lakásvételre gondoltam: társsal nyilván könnyebb lenne, és értelme is lenne közös otthont teremteni, ahogy a házastársak szokták, szerintem ez normális. idegenekkel pedig nem vennék közös lakást.

de ha bármi tipped van, örömmel fogadom.

2014. szept. 3. 07:08
 27/28 anonim ***** válasza:

Na most már annyit tudunk, hogy közös a ingatlan.

Hát ilyenkor ugye vagy kifizeti a fele részt az aki maradni akar, vagy el kell adni, és 2 kisebb helyre kell költözni.

Most teljesen mindegy, hogy mi történt köztetek, vagy milyen érzéseket táplálsz a párod felé, de gondolj bele:

Egyik napról a másikra költözzön akárhová, és fizessen albérletet, meg mindent?

Ha esetleg valamelyikőtök szülőkhöz, rokonokhoz, ismerősökhöz tud költözni amíg le nem záródik az ügy az ok, de most miért mondjon le valaki a fél lakásról, mikor valószínűleg élete végéig nem tudna összespórolni egy másikra (vagy egy másik félre)

2014. szept. 3. 07:12
 28/28 anonim ***** válasza:

# 26/27

Egy apa akinek fizetése 20-50%-kát elviszi a gyerektartás az miért lenne képesebb jobban megélni albérletben?

2014. szept. 3. 15:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!