Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válásnál tényleg annak a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válásnál tényleg annak a félnek kell költöznie, aki válni akar?

Figyelt kérdés

El akarok válni a férjemtől, de ő nem hajlandó elköltözni.

Ilyenkor mi a teendő?

2014. szept. 1. 17:25
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
100%
Akkor maradtok amig birtok.
2014. szept. 1. 17:27
 2/28 anonim ***** válasza:
100%
Ez nincs kikötve .. az költözik aki már nem bírja tovább elviselni a másikat jelen esetben szerintem kénytelen leszel csomagolni .
2014. szept. 1. 17:32
 3/28 A kérdező kommentje:

Én már nem bírom vele.

A gyerekeket nem akarom költöztetni, tehát a férjemnek kéne mennie.

Hogyan vegyem erre rá?

2014. szept. 1. 17:34
 4/28 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha közös a lakás/ház, akkor lényegében az költözik el aki már nem bírja. Ha teljes egészében a tied akkor kirakhatod a férjedet, nem lesz jogi következménye.
2014. szept. 1. 17:35
 5/28 anonim ***** válasza:
100%

Albérlet vagy saját lakás?

Ha albérlet, akkor onnan te kitenni nem tudod.

ha tied a lakás: kiteszed. Határidőt adsz neki, és elintézed a kényszerkijelentését, ah nm megy magától, aztán amíg nincs otthon kirámolod a cuccait+zárcsere.

Ha közös saját lakás: ajánld fel, hogy kifizeted a részét vagy ha nem jó neki, fizessen ki ő téged. ha nem működik egyik sem, adjátok el. ha ez sem megy: a bíróság megszünteti a közös vagyont.

2014. szept. 1. 17:35
 6/28 anonim ***** válasza:
100%
Kié a lakás?
2014. szept. 1. 17:39
 7/28 anonim ***** válasza:
100%
Ez bizony nehéz helyzet.
2014. szept. 1. 17:43
 8/28 anonim ***** válasza:
100%

Azt sürgősen vedd figyelembe, hogy ha közös a lakás / ház, és a férjed megy el, akkor neked a lakás árának felével kártalanítanod kell, pénzzel. Ami gondolom jópár millió forintot jelent. Vagy esetleg eladjátok az ingatlant, a pénzt kétfelé osztjátok, és mindenki mehet, amerre lát.

Persze peren kívül is meg lehet egyezni, pl. te nem fizetsz neki, ő meg nem fizet gyerektartást (hallottam már ilyet is).

2014. szept. 1. 17:48
 9/28 anonim ***** válasza:
100%

1. Nincs megkötés törvényileg, hogy kinek kell mennie. Szélsőséges esetben a bíróság még úgy is dönthet, hogy a tulajdonos megy, és a másik fél marad - de értelemszerűen ez nagyon-nagyon ritka.

2. Te nem kényszerítheted, hogy elmenjen, max. a bíróság, ha úgy dönt.

3. Senki nem veszi készpénznek, hogy a gyerekek egyáltalán veled maradnak, ha ebben sem egyeztek meg, úgyhogy ilyen indokkal aztán pláne nem kell neki elköltöznie, csak azért, mert te nem akarod a gyerekeket költöztetni...

2014. szept. 1. 17:50
 10/28 anonim ***** válasza:
67%

Hát SAJNOS nem!

Nálunk úgy volt hogy az ex félrelépett (mert ugye én úgy voltam vele, hogy a gyerekekkel legyen és 1 percet se dolgozzon ha nem akar)

és egyszer csak oda hozta az új emberkét.

Én az 50%-at a gyerekekre hagytam, bár én a mai napig egy albérletben sínylődöm.

Tehát én léptem tovább.

Az esetek 99,99%-ban úgy van, hogy akármi is van, akkor a feleségé a cucc, mert a gyerek/gyerekek így meg úgy meg amúgy.

Persze jogilag más is lehet, de az apuka ott hagyja, meg lemond róla, stb, stb, stb.

2014. szept. 1. 17:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!