Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elvált anyukák! Ti hogy reagálnátok, ha első találkozás után az 5 éves gyermeketek mamaként emlegetné az édesapja új barátnőjének anyukáját?
Örülnétek, hogy elfogadta az a család is a gyermeketeket, s szeretettel közelednek felé vagy ki lennétek akadva, hiszen vérségi kötelék nincs, valójában nem a nagymamája stb-stb? Szóvá tennétek a volt férjnek?
Állítólag annyit mondtak a gyereknek, hogy most már neki is a nagymamája a "mama". Nincs még egy éve, hogy együtt van a volt férj az új párjával.
Szerintem pedig aranyos :)
Én a volt anyósomat is mamának hívtam, a férjem édesanyját is anyunak hívom. Pedig semmi vérségi kapcsolat nincs benne.
A saját édesanyám a number1, és senki sem léphet a helyére sosem, de az anyósom is megérdemli ezt a tisztséget.
Engem nem zavarna.
Volt, hogy vendégségbe jött kisgyerek hozzánk. Nagymamámat ő is mamának hívta :) Pedig akkor találkoztak először és utána se nagyon találkoztak már soha.
Szóval ha sokat találkozik vele, szeretik ott is, törődnek vele, akkor hiába nincs vérségi kötelék, attól még olyan, mint a mamája.
Vagy pl. én már felnőtt vagyok, de anyukám párjának az anyukáját (aki nekem végül is senkim) mamának hívom, mert anyu párjának a gyerekei is így hívják és végül is én is olyan vagyok, mintha egy unoka lennék.
Nálunk unoka öcsém anyukámat is mamának hívja, pedig nem vér szerinti rokonok. (Én apukám második házasságából vagyok, tesóm az elsőből)
Idegenek szoktak meglepődni, hogy ennek a gyereknek hogyan lehet 3 nagymamája :) Sőt az én anyai nagymamámat is mamának hívja, mert azt hallotta tőlünk.
Nekem nagypapából volt 3. Apa nagypapám még apukám gyerekkorában meghalt. A nevelőapja lett nekem az "igazi" nagypapa, mert őt ismertem.
Nálunk ezek elfogadott dolgok.
Az én legdrágább nagymamám anyukám új férjének az édesanyja.
Tehát nem vagyunk vérrokonok. Mégis mindig mamának hívtam, és én voltam a kilenc unokája közül a kedvence. Pedig a másik 8 vér szerinti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!