Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit lehet erre reagálni, ha egy 12 éves így áll hozzá?
Amióta jelentősen megromlott az anyagi körülményem a lányom egyáltalán nem akarja hogy apukás hétvégén, vagy akár valamilyen iskola szünetben elhozzam. Ha felhívom, mindig leráz 1-2 mondat után, ő sosem hív fel. Sms-re nem válaszol. Az egyetlen egy "kapcsolat" köztünk, hogy minden hónapban küld egy sms-t, hogy:
"Anya kérdi, hogy elküldted már a pénzt?", "Apa, átutaltad a gyerektartást?", "Anya kérdi, hogy mikor érkezik a pénz, mert kellene, hogy lovas táborba tudjak menni." És így tovább.
Náluk minden csili-billi, mert lemondtam az 50%-ról a gyerek javára, én néha az albérletet is alig tudom kifizetni, tehát ha nem tudom minden alkalommal aqua parkba, meg pónigolni vinni a gyereket, az még nem jelenti azt, hogy felém se kell hogy nézzen.
Az anya 10000%-ig ellenem "neveli", tehát ha mondjuk kellene egy 30 ezer forintos iskola táska, akkor nem azt mondja, hogy: "Jaj, kislányom ez túl drága." Hanem én vagyok a hibás, amiért nem veszem meg neki a havi 60 ezer forintos fizetésemből.
Ha meg elmondanék mindent a gyereknek, akkor vagy nem hinné el, vagy azt gondolná, hogy csak az anyját akarom bántani.
Sajnos egy ennyi éves gyerek még könnyen befolyásolható.
Teljesen logikus, hogy oda megy szívesebben, ahol mindent megkap, nem számít mennyi pénzbe kerül. A pénz nagy úr - és ez sajnos itt is igaz :(
Én dolgoztam napi 12-14 órákat, a volt párom meg "sosem talált magának munkát". Aztán egyik nap bejelentette, hogy lefeküdt egy volt haverjával, és szeretné ha az oda költözne hozzánk, mert kirúgták az albérletből ahol lakott. Hát ne tudd meg, hogy mit éreztem. Egyből elmentem egy ismerősömhöz, majd pár napra rá teljesen elköltöztem otthonról. Akkoriban még megvolt a vállalkozásom, így egyfolytában tudtam a gyereket vinni mindenhová.
Majd csődbe mentem, és sokáig munka nélküli is lettem.
Aztán sikerült egy új párkapcsolatot kialakítanom.
Kb. akkor kezdett az ex rettentő gonosz lenni.
Pedig a párom tök normális, a gyerekkel is.
Sajnos, mivel lány, az anyja felé fog húzni. Talán ha idősebb lesz akkor lesz értelme neki elmagyarázni a dolgokat, de úgy tűnik hogy egy buta elkényeztetett fruskát sikerült anyukának kinevelni. Talán vele is beszélhetnél, hogy egy életre elrontja a gyereket, nem beszélve arról, hogy ez feléd is nagy szemétség.
Megpróbálhatod a lányodnak egyszer elmondani, hogy "nézd, ennyi pénzt keresek, ebből neked adok ennyit, ennyibe kerülnek a számlák, az étel stb. Sajnos aqua parkra nem futja".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!