Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Nem tettem a babát az apja...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem tettem a babát az apja vezetéknevére és nem mentem hozzá feleségül. Valóban ezért hagyhatott el minket?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Elejétől leírom:

Született egy kisbabánk kislány, aki most 2 éves. Az első házasságomból született fiammal nem jött ki a lányom apja, de ez igazából a kicsi megfoggantatása után körvonalazódott.

Mivel még megoldható volt, így nem tettem a babát az apja vezetéknevére és sajnos nem mentem hozzá az apjához.

Most, hogy 2 éves a kicsi az apja állítólag ezért a két dologért éli külön a világát boldogságban egy nővel.

Ti mit tennétek???

2014. júl. 27. 00:35
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
90%

"Ha házas vagy, akkor a gyerek automatikusan a férj nevét kapja, ha ő az apa, ha nem."

EZ nem igaz, csak elterjedt gyakorlat. Elvileg az anya vezetéknevét is viselheti a gyerek. Első gyermeknél kell a szülőknek eldönti. Utána már a többinek is ugyanazt a nevet kell kapnia. Ez itthon a megszokás szerint az apa neve, de van lehetőség választani.

2014. júl. 27. 15:59
 12/15 anonim ***** válasza:
85%
Ha aláírta az apasági nyilatkozatot, vagy van érvényes DBS teszt, akkor tartásdíjat kell fizetnie. Ez független a gyerek nevétől. A "nevére vette" kifejezés konyha nyelv, nem jogi kategória, független az apaságtól, csak a gyakorlatban általában az apa nevét szokták adni a gyereknek, de nem kötelező.
2014. júl. 27. 16:03
 13/15 omba ***** válasza:

Ami azt illeti mind a két döntésed erős távolságtartást fejezett ki felé....

Lehet, a fiaddal előbb-utóbb rendeződött volna a dolog, de ha te is ilyen bizalmatlansággal kezelted, hát az tényleg lehet sok.

2014. júl. 27. 18:54
 14/15 anonim ***** válasza:
ugyanmár ez csak egy indok amivel kibujt a felelőség alól
2014. júl. 27. 19:34
 15/15 omba ***** válasza:
Az én esetem pont ilyen volt, én legalább is így értelmeztem. Viszont csak k10 év után léptem.
2014. júl. 27. 19:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!