Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Meddig lehet visszamenőleg gyerektartást kérni?
Figyelt kérdés
Mármint párom kp-ba fizeti a gyerektartást nem utalja. Effektív semmi nyoma nincs, hogy kifizette. Ha a volt felesége azt állítaná, hogy nem kapta meg a gyerektartást visszamenőleg újból kifizettethetik vele az egészet? Vagy van valami korlát, hogy csak pár hónapra visszamenőleg? Nem szeretném, ha így járna mert a felesége eléggé pénzéhes és 100e kap havonta. Az visszamenőleg sok pénz.2010. jan. 6. 20:31
11/13 anonim válasza:
Csatlakozom az előttem szólóhoz, megítélhetik a szülésig visszamenőleg is, de behajtani csak 6 hónapot tudnak. Lehet kérni módosítást az összegben ha közben változott a jövedelmi viszony. Amúgy javaslom hogy inkább a www.jogiforum.hu oldalon keresgélj, ott ügyvédek válaszolnak.
12/13 anonim válasza:
Ügyvéd vagyok.
Valóban 6 hónap, de mindenkinek igaza van itt, ugyanis a keresetlevél bírósághoz benyújtásától számítva visszamenőleg is 6 hónap, függetlenül attól, mikor lesz ítélet (így az ítéletben akár egy év is lehet).
De ha valaki nem érvényesíti a gy.díj iránti igényét - pláne, ha már megítélték -, az is 6 hónap.
Kedves kérdező, miért nem adod fel postán a tartásdíjat, vagy miért nem utalod át számlára? Mindenki így csinálja, ennek nyoma van.
13/13 A kérdező kommentje:
Én mondtam páromnak, hogy utalja át vagy fizesse be. Neki nincs ideje rá A volt felesége odjön személyesen a pénzért, vagy a gyerek viszi haza neki. Csak azt nem szeretném, hogy az én spórolt pénzemből kelljen a végén kifizetni az exet.
2010. jan. 9. 14:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!