Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Meddig lehet visszamenőleg gyerektartást kérni?
Figyelt kérdés
Mármint párom kp-ba fizeti a gyerektartást nem utalja. Effektív semmi nyoma nincs, hogy kifizette. Ha a volt felesége azt állítaná, hogy nem kapta meg a gyerektartást visszamenőleg újból kifizettethetik vele az egészet? Vagy van valami korlát, hogy csak pár hónapra visszamenőleg? Nem szeretném, ha így járna mert a felesége eléggé pénzéhes és 100e kap havonta. Az visszamenőleg sok pénz.2010. jan. 6. 20:31
2/13 anonim válasza:
Igen, max hat hónapig visszamenőleg kérheti.
3/13 anonim válasza:
6 hónap, ha már kp- ban fizet legalább átvételit írjon az ex- el. Mert 600000 ft tényleg elég sok
4/13 anonim válasza:
Éppen ezért gyerektartás csakis átutaltatni szabad - akkor van nyoma.
5/13 anonim válasza:
Hát nem hinném hogy csak 6 hónapra vonatkozik.Én úgy tudom akár minden vissza lehet hajtatni a végrehajtóval.Ugyanis ez a dolga.Ezért végrehajtó.Bármennyivel is tartozna.De nem értem ekkora összegnél miért nincs valami maradandó nyom hogy a párod fizetett.Én már annak is örülnék ha csak a minimumot kapnám.Nem hogy 100 000.ft.-ot.
6/13 anonim válasza:
6 hónap. Amúgy pedig a Csjt. idevonatkozó része a netről. Üdv.
7/13 anonim válasza:
8,30, hidd el 6 hónap, már túl vagyok rajta:-)
8/13 anonim válasza:
Nem vagyok abba a 6 hónapban biztos!
tegnap voltam a bíróságon és nekem a bíró nő úgy szabta meg az elköltőzésem napjától vagyis 12hónap
9/13 anonim válasza:
Utolsó: ha a válóper meginditásakor kértél gyerektartást, akkor a per végén az egész idötartamra megitélhetik,
de ha egyszerüen nem fizet a másik (már a döntés utánni idöszakban), akkor a kérvény beadása elötti 6 hónapra vonatkozik.
Itt két különbözö dologról van szó.
10/13 anonim válasza:
6 hónapra visszamenőleg, a volt férj fizetése max 33 % -át!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!