Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan mondtátok meg a szüleiteknek, barátaitoknak, hogy elváltok? (Akik ilyen helyzetbe kerültek. )
Én most vagyok éppen ebben a helyzetben, múlt héten mondtam el nekik ( család). Az indok is hasonló mint nálad.
Nekem fontos volt hogy időt adjak saját magamnak átgondolni a dolgokat, és csak amikor már teljesen biztos volt hogy ez nem megy tovább, akkor mondtam el.
Nem könnyű, de fontos hogy ne merülj el az önsajnálatban, ez sem neked, sem a gyerekeknek nem jó. Egy párkapcsolathoz és annak elromlásához két ember kell. Először persze én is őt vádoltam ( ezt a barátaimmal beszéltem meg), aztán rájöttem, hogy én is ludas vagyok a dologban. Vak voltam, illúziókat kergettem, tévedtem.
A lényeg: ha te meg vagy arról győződve hogy ez a helyes döntés, akkor könnyebb kommuninálni is. Én vettem egy nagy levegőt, és telefonon elmondtam hogy mi a szitu. Publikus ok: sok volt a vita, a feszültség, ami nem csak a kapcsolatunkra, de a gyerekekre is kihat. Próbáltuk, de nem tudjuk rendbehozni, úgy látom, hogy sokkal kiegyensúlyozottabb lenne MINDENKI ( nem csak a gyerekek) ha külön utakon folytatnánk tovább. Ez egy alaposan átgondolt, felelősségteljes döntés. Kész.
Én sem mondtam el hogy megcsalt: minek? Ez csak hiúsági kérdés, a lényeg hogy a kapcsolat a megcsalás ténye nélkül sem működőképes, annyira másképp gondolkodunk a dolgokról.
Késői felismerés, tévedés, hiba. Tanulni kell belőle, nem rágódni rajta.
Innentől a jövőre kell koncentrálni, kiegyensúlyozott gyerek - szülő kapcsolatot fenntartani, terveket szőni saját magaddal kapcsolatban.
Ja, és mi volt a reakciójuk?
Előbb tudták hogy ennek a kapcsolatnak vége, mint én, pedig én sem mondtam soha semmi rosszat, és mindig védtem előttük a páromat. Meg fogsz lepődni, mennyi mindent lát a külvilág, amiről azt gondolod hogy gondosan titkoltad.
Ja, és természetesen mindenben segítenek:)
Kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!