Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ebben az esetben mi a reális vagyonmegosztás váláskor?
Válunk a férjemmel közel 20 év után. Semmink nem volt házasság előtt, nincs házassági szerződésünk és nem is örököltünk.
Egész házasságunk alatt ő keresett többet, de én is végig dolgoztam vagy gyed-en voltam, 1 napot sem voltam munkanélküli vagy háztartásbeli.
Amit ő szeretne:
van egy pesti lakást, ezt megkapom, itt élhetünk a gyerekekkel;
van egy ház szintén Pesten, egy nyaraló a Velencei-tónál, 2 autó és kb 15M befektetésekben, ez pedig az övé lenne.
Amit én javasoltam:
mi megyünk a gyerekkel a házba, ez az én nevemre kerül, meg a kevesebbet érő kocsi és a befektetés fele
A bíróság vajon mit fog megítélni?
fele-felét
azért kedves tőle, hogy a nyaralót/2kocsit/15millát magának akarja
Fele-fele.
Messze nem azt fogják megítélni, amit a férjed szeretne.
Házasságban bizony törvény szerint nem számít, hogy ki mennyit tett bele (pl azért, mert a házimunkát nem lehet pézre váltani, se a gyereknevelést), az osztozkodás fele-fele, ehhez nyugodtan ragaszkodj, ez a gyerekek érdeke is! (pl ha a férj újranősül, és lesz még gyereke, akkor ami nála marad ingatlan, az utána több felé oszlik)
Ha van 15M befektetésetek, akkor biztos meg lehet oldani az osztozkodást ingatlaneladás nélkül is. És fogadj ügyvédet, ne hagyd, hogy kisemmizzen!
Lehet hogy anyagilag o tett bele tobbet, de az otthont ahonnan elindult nap mint nap dolgozni, a csaladi legkort, te biztositottad. Te voltal otthon GYED-en, nem neki kellett a pelenkakat cserelni, foglalkozhatott a vallalkozasaval (mert gondolom nem alkalmazotti melobol jott ez mind ossze).
Ferfikent mondom, hogy a te ajanlatod teljesen korrekt, mert ha ragaszkodnal a fele-felehez, megitelne a birosag, es meg gyerektartast is.
Az o ajanlataba ne menj bele, az gyakorlatilag kisemmizes.
Ismeteld meg az ajanlatot azzal, hogy ha nem tetszik akkor ugyved es jon a fele-fele.
Ne alkudozz, ragaszkodj csak a törvény betűjéhez, szelleméhez. (A bíróság is ragaszkodni fog)
Ha majd megvan az ítélet a fele-fele megosztásról, akkor esetleg tárgyalhattok.
Bár, amilyen mohón kezdi a férj, érhet még meglepetés, - szóval ügyvéded meg legyen.
Jól tud az jönni.
(hogy vezeti majd a két autót egyszerre??? :D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!