Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek? Van egy 3,5 éves fiúnk akit az apja elvisz hétvégén magával délután és másnap du hozza vissza.
Kérdező gondolj bele, hogy te mennyire szívesen mennél olyan helyre, ahol folyamatosan veszekednek,kiabálnak veled és leszólnak? Egy felnőtt se bírná hosszú távon. Ráadásul azt látja, hogy te kiabálással oldod meg a problémákat, akkor leutánoz és sírva ordítja h nem akar menni, csak ezt a fajta problémamegoldási módszert ismeri, mert ezt látja tőled.
Van rengetegféle nevelési módszer, olvass el pár erről szóló könyvet és próbáld ki a különböző módszereket. Egyik se fogja leírni a tutit, de te a sokfajtából ki tudsz alakítani egy olyat ami a te gyerekednél működni fog.
Az a baj, hogy sokan azt hiszik, hogy a nevelés velünk született képesség, pedig csak kevés embernek jön zsigerből, másoknak nem ártana tanulmányozni a szakirodalmat és abból következtetéseket leszűrve kialakítani a saját gyereknél hatékonyat.
(Nekem is sokat kellett utánaolvasnom, mire megtaláltam a megfelelő módszert, pedig pedagógus vagyok több diplomával, amit tanultunk mégse volt jó az én gyerekemnél.)
Már hogyne taktikázna egy ilyen korú gyerek?
A lányom 4éves de olyankat kitalál hogy csak lesek.Ha apa rászol akkor ő a főgonosz és utálja ha ad neki valamit akkor apa az Isten.Azt is észrevettem hogy megprobál kijatszani egymás ellen minket.Pl ha én nem engedem hogy kimenjen akkor megy az apjához és azt mondja anya azt mondta kimehetek,mi ez ha nem taktikázás?nem süket,tudta hogy nem engedem ki,de igy hogy ő azt mondta megengedtem az apja kiengedte.
Még hogy egy három és fél éves nem tud taktikázni. Hajajj
Pont hogy tud.
A saját lányom olyan dumát levág néha, hogy csak lesek.
Multkor az óvónők előtt kijelentette, hogy őt megverte a testvére, és ezért nem akar hazajönni velem, csak az apjával.
Nos az egyetlen testvére egy húsz hetes magzat. Nyilván éjjel előbújt, és jól megverte a nővérét...
Akkor itthon sírva kért enni, mert az oviban nem kapott semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!