Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit tegyek? Van egy 3,5 éves...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek? Van egy 3,5 éves fiúnk akit az apja elvisz hétvégén magával délután és másnap du hozza vissza.

Figyelt kérdés
A gyerek nem akar a kocsiból kiszállni vele akar maradni. És sírva mondja hogy nem a akarok anyához menni mert anya bánt. eddig max 2 kapott a fenekére. Én inkább rászolok hangosabban. Apja azt hiszi bántom :( És hogy ne veszekedjek a gyerekkel. Akkor hogy neveljem?

2014. jún. 27. 08:04
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
75%
Az szerintem nem kimondottan "verés" hogy rácsapott 2x a fenekére! Az anyuka neveli nagyobb részt a kisgyereket! Apuka elviszi 2 napra gondolom játékkal és édességgel "le van fizetve" a gyerek és persze hogy apával akar lenni! Én mikor kisgyerek voltam (nagyobb 3 évesnél) akkor emlékszem rá hogy a mamám mindent megvett nekem, babát, édességgeket, mindenféle játékot! Anyuék alig bírtak velem, mert mama elkapatott! És persze mama volt a minden! Bizony, aki nevel, és szigorú, azt nem mindig kedveli a gyerek, de ha nagyobb lesz és maga is gyereket nevel, rá fog jönni, hogy igenis, anyám jól csinálta, hogy ezt meg azt nem engedett és kaptam is érte! Én is kaptam néha egy két pofont, sőt mikor olyat csináltunk hugómmal fakanállal kergetett anyám, mégis felnőttünk, egészséges emberek lettünk, dolgozunk, gyereket nevelünk! Nem lettünk drogosok, gyilkosok, pszichopaták... Azért mert ha megérdemeltük kaptunk egy nyakast, és szigor is volt otthon! Mi még tartottunk a szülői szigortól, mert tudtuk hogy a tetteinknek következményei lesznek! Ma mi van??? Gyerek feljelent ha vmi nem tetszik neki otthon,! A gyereket meg kell dicsérni ha hülye.... A gyerekkel nem lehet kiabálni... mert lelki sérült lesz! Nem kell ütni-verni a gyereket, meg megalázni, nem erről van szó! Régen is tisztelték a szüleiket a gyerekek, pedig régen mi volt?? Nem volt gyerekszobájuk, egy halom játékuk, mégis felnőttek! Ahogy hallottam akkor szíjjal verték a gyerekeket! Na most, itt manapság egy pofonról van szó, mégis az már verésnek számít!
2014. jún. 27. 09:01
 12/36 anonim ***** válasza:
Utolsó azért szerencsére nem csak szélsőségek vannak.
2014. jún. 27. 09:03
 13/36 anonim ***** válasza:
Ezt hogy érted?
2014. jún. 27. 09:05
 14/36 anonim ***** válasza:
71%

Válasz a kérdésedre:

Legyél kedves a gyerekkel, szeretgesd soksat, ölelgesd, stb. Amikor haza hozza az apja, legyél láthatóan nagyon boldog, hogy újra látod, mosolyogj rá, és ha azt mondja, apával akar maradni, ne vedd annyira komolyan! Az én kis 3 évesem sokszor mond olyant a játszótéren, hogy a barátjával akar maradni, amikor indulnunk kellene hazafelé. Emlékeztesd azokra a játékokra, édességekre, amiket együtt játszotok.. Pl. gyere, vár a .... (ez és ez) a játékod. Már hiányoztál neki. Vagy: Gyere, mutatok neked valamit.. Vagy: Gyere, megnézzük együtt a ...valamit. Vagy: Gyere, vettem nekled túró rudit, kérsz egyet? Néha kell a gyereknek a fegyelmezés, nincs semmi baj azzal, ha időnként rászólsz hangosabban, vagy nyomatékosabban. Legyél határozott, magabiztos, Te vagy az anyja, és mindigis te leszel!

2014. jún. 27. 09:12
 15/36 anonim ***** válasza:
77%
12-es! Számomra az a röhejes, mikor anyuka nyávogós hangon elkezdi rendere utasítani a gyereket, aki persze kineveti, és majdnem fellöki az anyját!
2014. jún. 27. 09:14
 16/36 anonim ***** válasza:
61%

Nemcsak a verés és a s.ggrepacsi számít bántásnak. A gyakori veszekedés vele, a rászólás, kiabálás, dirigálás, kritizálás mind-mind idetartozik.

Emellett borítékolható, hogy nemcsak rászólsz hangosan, hanem gyakorlatilag semmi lelki-érzelmi kapcsolat nincs köztetek. Ha nem is hangoskodnál vele, pusztán csak ez utóbbi hiányozna önmagában, már akkor is szomorú lenne az a gyerek, így meg főleg menekülne, és ez nem csoda!

Persze, hogy nem lehet minden hülyeséget megengedni egy gyereknek, de nem az állandó civakodás a megoldás! Olyan falakat emelsz ezzel közéd és a gyerek közé, hogy azt senki az életben le nem bontja!

Én már csak tudom, anyám is ilyen volt. Erről kisregényt írhatnék, de most nincs kedvem.

Annyi csak, hogy tekintsd embernek és ne egy bábúnak, akinek parancsolsz! Ha butaságot csinál nem kell egyből szirénáznod, legyél türelmesebb, nevess rajta egyet, és inkább vedd az öledbe, meséld el neki, hogy azt miért nem kellett volna megtennie, vagy legközelebb miért csinálja másképp. Nem hülye, meg fogja érteni, és ha barátibban állsz hozzá, akkor még igyekezni is fog, hogy neked megfeleljen. Ellenkező esetben direkt ellened fog tevékenykedni...

És időnként öleld át, és kérdezd meg erről-arról a véleményét! Majd rájössz, hogy okosabb, mint azt gondoltad...

2014. jún. 27. 09:26
 17/36 anonim ***** válasza:
74%

Az a baj hogy apuka nem neveli a gyereket igy valószinű azt sem tudja mennyire kiboritó néha egy 3éve viselkedése.Birka türelmem van,de néha nálam is elszakad a cérna,mégsem mondja a férjem hogy nem jól nevelem a lányunk.

Nagy kunszt 1napot lenni egy gyerekkel....Ha vele lenne állandóan lehet nem igy vélekedne.

Normális a kapcsolatod az apjával?

2014. jún. 27. 09:41
 18/36 anonim ***** válasza:
80%
Nekem pont ennyi idős a gyerekem, kicsit van is rálátásom. Annyi baromságot összehordani, amit itt olvasok. Az, hogy a gyerek azt mondja, hogy az anyja bántja, ilyenkor a gyerekek simán kitalálnak ilyet. A fiam is azt mondja, hogy bántotta az apja, pedig nem, sőt ma épp a szomszéd csirkéje bántotta, aminek még a közelében se volt. Nem akar kiszállni a kocsiból? Imád minket a fiam, de egy ideje segít nekem egy pár házzal arrébb lakó néni, ő lett a "Mama". Ha nála van soha nem akar hazajönni, elmondja, hogy ő odaköltözik stb. Lejárunk Balatonra, kérdeztem, hogy jön e velünk, vagy marad a Mamánál, hát már nem akart a Mamánál maradni. Most a Balaton a csúcs. Szeretettel nevelni, persze, de sokszor van az az eset, amikor a gyerekre erélyesebben kell szólni. Ilyen álomnevelési módszerek maximum olyanoknál válik be, akiknek egy mimóza gyerekük van, vagy azok gondolják komolyan, akiknek nincs gyereke.
2014. jún. 27. 09:45
 19/36 anonim ***** válasza:
15%

Nekem furcsa csak, hogy egy 3,5 éves nem megy oda az anyjához, mert az bántja?

Szerintetek tényleg csak kétszer csapott a fenekére, vagy a kiírásba került ennyi, mert az igazság az anya ellen lenne másként.

Nem tagadom, volt olyan, hogy rácsaptam a fiúk fenekére, de soha nem mondták, hogy bántom őket, sose féltek tőlem, sose akartak nélkülem lenni.

Egy 3,5 éves gyerek még nem taktikázik, legalábbis nem egy általános dolog. Egyszerűen őszinte, és a maga nyelvén kér segítséget. Nem hiszem, hogy két fenékreverés elegendő ahhoz, hogy egy ilyen kicsi gyerek elforduljon az anyjától.

Kedves kérdező. A kérdés szépen meg lett fogalmazva, de attól még nem gondolom igaznak. Hibásnak se gondollak igazán, de érzelmileg nagyon is labilisnak.

Türelmetlen vagy, és folyton ideges. Szerintem mielőtt a gyereked áldozattá válik,/itt arra gondolok, hogy egész felnőttkorába az fogja gyötörni, hogy miért utáltad annyira/ keress fel egy pszichológust, aki segít feldolgozni a válást, az egyedüllétet, és a gyerekhez való viszonyulásodat normális formába hozza.

2014. jún. 27. 09:46
 20/36 anonim ***** válasza:
81%
Azért nem biztos, hogy anyuka olyan szörnyeteg, mint ahogy itt páran gondolják. Valóban, elég gyakori a gyerekeknél, hogy ahhoz a szülőhöz mennének, akivel csak hétvégén vannak, hiszen ott nincs lecke, házimunka, számonkérés, tehát mindaz, ami otthon igen. Tudom, itt még kicsi a gyerek, de nyilván azért otthon megvannak a határok, amik apukánál nincsenek. Egyébként meg gyereke is válogatja, hogyan kell bánni vele. Anyám szomszédjában van két gyerek, egy kb. 5 éves és egy 3 éves. A nagyobbik, a kislány, csendes, visszahúzódó típus. A szülők mind a két gyereket úgy nevelik, hogy se hangos szó, se seggrepacsi, semmi, mindig magyaráznak-magyaráznak a gyerekeknek. A kisebbik viszont... hát az szörnyű. Én az évek alatt talán kétszer találkoztam vele úgy, hogy nem ordított és hisztizett valamiért, pedig hetente látom. Én már lazán nyakon vágtam volna, vagy bezavarom a szobába,hogy akkor jöjjön ki ha lehiggadt. Ugyanolyan nevelés mellett két különböző gyerek sikerült nekik. Most akkor ki a hibás? A hisztisebbet keményebben kéne fogni, de akkor a "lelkébe gázolnak", így viszont tök antiszoc a gyerek, állandóan panaszkodtak a bölcsiben, most az oviban a nevelők, szóval nála talán elférne, ha néha leordítanák a haját.
2014. jún. 27. 09:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!