Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire gyakori, hogy ilyen ítéletet hozzanak?
A hazai bírónőknél tényleg gyakori, hogy válás esetén ennyire a nőknek kedvezzenek és akár ilyen jogtalan ítéleteket hozzanak?
"Családjogról meg nem is beszélve....aki elolvassa a Ptk idevágó részeit, egy az egybe a nőkre lett szabva, mi az, hogy nőtartást követelhetnek elvált nők a volt férjüktől, mi az, hogy egy volt barátnő (élettársi kapcsolat) is követelhet eltartást a volt barátjától, vagy akkor a gyerektartást az apák nem ellenőrizhetik mire költi az anya, lényegében bármire elszórhatja törvény szerint nem köteles elszámolni vele.
Miért van annyi hajléktalan? Mert a régi családjogi törvény és a mostani Ptk is megengedi, hogy válásnál kirakják a férfit a SAJÁT tulajdonú lakásából, amihez a nőnek semmi köze holmi "gyermekvédelmi" okra hivatkozva az anya élhet apuka lakásában, apuka meg menjen a híd alá. Meg lehet nézni a joggyakorlatot hiába a "jogegyenlőség", ha a családjogi bírák legtöbbje nő, és női szolidaritásból, ahol mérlegelési jogköre van, szinte kivétel nélkül nőknek kedveznek a férfiak kárára. "
4.
Amit bemásoltam, azt a másik fél írta nem én, tudom, hogy nincs asszonytartás, ő szerinte a házastársi tartást csak nőknek ítélik meg és gyakran.
A jog szerint Magyarországon nincs nőtartás, de a bíróság mégis gyakran megítéli burkolt formában, irreálisan magasra kiszabott tartásdíj formájában.
Én 50-60 eft -ot fizetek egy gyerekre, ez irreálisan sok szerintem biztos, hogy az anya nem a gyerekre költi.
Ez alapján a gyerekre (50 eft-el számolva) havi 135 eFt jut, nettó. Ne mondja már senki, hogy ez nem asszonytartás.
Utolsó legtöbb nő ami nem fogta meg a következő férfit addig nem hagyja el az előzőt, így párkeresés értelmetlen felhőzni.
Gyerekkel való foglalkozást is szerintem nagyon sok apa vállalná ha neki ítélnék a gyereket. Ne legyen már senki szentnek kikiáltva mert saját gyerekével törödik, kutya kötelessége.
Nagyon szűk látókörű ez a hozzáállás. Én szívesen ellátnám a gyereket, és valóban el is látnám. Az exem jelenleg egyetemre jár, a gyerek mosogat rá, és porszívózza a lakást. ő csak hazaesik aludni, aztán megy is tovább. Miről is beszélünk? Biztos nem tudná bevállalni a tanulmányait, ha nem fizetnék ilyen magas tartásdíjat, hanem csak 15-20 eFt-ot, amit a gyerek valódi költségei igényelnek. Mi ez, ha nem asszonytartás?
És tényleg, nem tud új pasit találni? szerinted az én új párom hogy áll hozzá, hogy amíg nekünk megélhetési gondunk van, addig az ex az én pénzemen haknizik az efoton, a gyerek meg az anyai nagyanyjánál, vagy bárhol, csak nálam nem lehet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!