Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha kapok egy ítéletet a válás kimondásáról és benne van hogy lehet felbelezni és nem élek vele akkor az mikortól jogerős?
15 nap (nem munkanap) a fellebbezési határidő mindkét félnek, az ítélet kézhezvételétől. Te csak azt tudod megállapítani, ez számodra mikor telik el, a másik félét - hacsak nem éltek együtt - nem tudod.
Ha letelik az idő mindkét fél tekintetében, a bíróság megállapítja a jogerőt, és azt is kiküldi majd postán. Onnan fogod tudni, addig nem.
aha csak ez már tavaly szeptember 17 én volt mikor jött ez az ítélet nem akarok fellebezni csak most kellene mert szeretnék külföldre utazni és kell a bejelentéshez akkor kellet volna küldeni egy másik levelet is
ezek szerint .
A bíróság meg kell, hogy küldje a jogerősítést.
Ha nem tette, írj egy beadványt, amiben kéred, hogy küldjék meg.
Aha köszi ezt személyesen is lehet kérni ? És más is ki kérheti helyettem ?
Mondjuk egy meghatalmazással
Kérheti, a kezelőirodán más is, de kell meghatalmazás.
Csak kérdés, jogerősítették-e már. Az sokszor késlekedik.
Előbb szerintem telefonálj oda.
Lehet, ha megkéred, ki is küldik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!