Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ha válás során a felek nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha válás során a felek nem tudnak donteni a gyermek ugyében, akkor fel lehet kérni a bírót, hogy hozzon o ítéletet?

Figyelt kérdés
Annak érdekében, hogy ne huzodjon a válóper
2013. márc. 21. 21:32
 1/8 anonim ***** válasza:
Én ugy tudom hogy csak külön gyerekelhelyezésben. És a gyámügyön keresztül.
2013. márc. 21. 21:34
 2/8 A kérdező kommentje:
Mert én ugy tudom hogy a váloper es a gyermekelhelyezési per egy, és addig nem választanak el,amíg nem szuletik dontés a gyermek ugyében.
2013. márc. 21. 21:39
 3/8 anonim ***** válasza:
65%

Jól tudod. A válóper során dönt a bíró a gyermekelhelyezésben is. Ha nincs közös megegyezés, akkor pszichológust is bevon a döntés előtt, emiatt a per sokáig elhúzódhat. A Gyámhatóságnak ehhez semmi köze.

A vagyonmegosztás történhet külön perben.

2013. márc. 21. 21:45
 4/8 anonim ***** válasza:
én is úgy tudom hogy külön kell kérned hogy nálad helyezzék el a gyermeket!
2013. márc. 21. 21:49
 5/8 A kérdező kommentje:
Mégis meddig húzódhat?
2013. márc. 21. 22:04
 6/8 anonim ***** válasza:
A válóperben mindkét szülő kérheti, hogy nála helyezzék el a gyereket. Ebben az esetben akár 2 évig is húzódhat a per. Egy-egy tárgyalás között általában fél év is eltelik.
2013. márc. 21. 22:15
 7/8 A kérdező kommentje:
Itt Szlovákiában általában 1 honap telik el a tárgyalások kozott, koszi a válaszokat.
2013. márc. 21. 22:31
 8/8 anonim ***** válasza:
0%
Na igen, valahogy nem lep meg, hogy csak itt, ebben a cigányfészekben húzódnak feleslegesen az ügyek...
2013. márc. 22. 08:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!