Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nagyon utálom már a férjemet, és sajnos vele van egy csodálatos egyéves kislányunk. Ő nagyon ragaszkodik hozzá, de természetesen anyaként én is. Mekkora esélyem van megkapni a "nevelési jogot", ha ki akarok menni egy másik pasihoz Hollandiába? Köszi.
Ha elválsz és a férjednél marad a gyerek, akkor kell gyerektartást fizetned, ha a férjed akarja. Én nem nézem le azokat a nőket, akiknek a gyereküket a férjüknél helyezik el, mert ebben az országban kicsik a távolságok, és meg lehet oldani a gyerekelhelyezést normálisan is. De én soha nem mennék el egy másik országba, amíg a gyerekem ilyen pici. Pedig férfi vagyok.
Nézd, Te már eldöntötted, hogy elmész külföldre, gyerekkel vagy anélkül: nézd a gyereked érdekét: az apja, aki ragaszkodik hozzá és törődik vele, vagy te lennél jobb nevelőjének. Attól még kialakíthatsz nagyon jó kapcsolatot a gyerekkel, hogy külföldön vagy, csak mindent beszélj meg a gyerekelhelyezésnél, és külföldről is sokat törődj a gyerekkel, legalább ugyanannyira nehéz a lesz, mintha nálad lenne elhelyezve.
Félreérhető voltál, mert azt írtad, hogy egy másik férfiHOZ mennél ki.
Szerintem nem kell egyértelműen elítélni. Mégis mit gondoltok, mi lenne a jobb a gyereknek?
Ha egy jó apa nevelné, és egy boldog anyával is rendszeresen tartana kapcsolatot,
Vagy
ha egy megkeseredett, életbe belefáradt anya nevelné?
Szerintem az első még mindig jobb.
Egyébként mindenki azt mondja, hogy milyen anya stb. De ha ugyanezt egy féri írná, nem váltana ki ekkora felháborodást. Miért?
Mielőtt döntesz, gondolj át pár dolgot.
1. Ha nem lenne ez az alakuló kapcsolatod, akkor is kimennél külföldre?
2. Hollandiába mennél akkor is?
3. Meg tudsz ott élni támogatás nélkül?
4. Tudnál úgy élni, hogy esetleg hónapokig nem látod a lányod?
5. Milyen gyakran tudnál találkozni vele, ill. lenne pénzed hazautazni
6. Mennyire tudnál részt vállalni a gyermeked nevelésében?
7. A férjed jobb nevelője lenne a gyermekednek, mint te?
8. Milyen kapcsolatban maradtatok a férjeddel? Engedné, hogy néha (pár napra) kividd magaddal a lányod?
9. Tudnád rendesen fizetni a gyerektartást?
Ezeket gondold végig.
És most a lehetőségek.
1. Neked ítélik a gyermeket. Ekkor az apa vagy beleegyezik abba, hogy külföldre vidd a gyereket, vagy nem. Először is jó lenne megtudni, hogy egyáltalán a férjed hogy áll ehhez. Mert ha mégis viheted a kicsit ki, akkor az még csomó kérdést felvet. De bárhogy, az apa fizet neked gyerektartást.
2. Neki ítélik. Fizetned kell a gyerektartást, ha csak a férjed le nem mond róla. Ezt is meg kell kérdezned. Nem valószínű, hogy lemondana.
Ekkor teheted azt, hogy itthon maradsz, esetleg még megosztott nevelést is kaphatsz (gyerek egyszer itt, egyszer ott), vagy hétvégenti találkozást, kéthetente stb.
Vagy kimehetsz külföldre, ekkor (valószínüleg) évente csak párszor fogod látni a gyereked, nem igazán fog rád anyaként tekinteni (jogosan), hiszen te mit szólnál egy olyan anyához, aki évente párszor felbukkan? Az apja lesz neki mindig az első, de a barátai, család, stb., sőt vsz. még a tanárai is előrébb lesznek mint te.
Ezek a lehetőségek. Neked kell döntened, nem nekünk. Te rázd fel magad, ne tőlünk várd.
Te anyaként azon gondolkozol, hogy külföldet vagy a gyerekedet válaszd?? Szerintem nem kérdés, hogy a külföldet kellene, a gyereket meg hagyd az apjára, mert ő biztos, hogy jobban szereti, mint te. Ez az írásaidból simán lejön.
Egy másik anya (fogalmam sincs, hogy hogy lehet ezen egyáltalán elgondolkozni, hogy egy idegen pasi vagy saját gyereked)
Szia!
Én nem tudom, pontosan mit akarsz, a kislányodat vagy kimenni külföldre. A 2 egyszerre viszont nem megy, s úgy érzem, a szíved külföldre húz. És lehet, hogy közhely, meg minden, de hallgass a szívedre. Itt , valószínűleg, kislány ide, kislány oda, nem leszel boldog. És nem értem a többi válaszolót, miért kéne a saját boldogságát másért feláldoznia. Akkor is, ha az illető a gyereke. És itt hozzátenném, hogy akik nem hagyják el a gyereküket, véleményem szerint azon egyszerű okból nem, mert a gyerek nélkül még boldogtalanabbak lennének. -Hiszen, hogyan tudná jól érezni magát, mikor tudja, hogy egy csöppséget elhagyott? Nem tudna tükörbe nézni!- Vagyis csak még pocsékabbul érezné magát, mert igazából szüksége van a gyerekre. És lehet, itt kiemelném, nem minden esetben, itt sok függ az apától, szóval lehet, hogy inkább az anyának van nagyobb szüksége a gyerekre, mint fordítva. Te nagyon jól tudod, hogy a gyermek jó kezekben lesz, biztosan megkapja majd a szeretetet, stb. Igazából, ha kimész, jól jársz. Boldogabb leszel, valószínűleg a férjed is, a gyermeked pedig simán túléli. Lehet, időközben meggondolod magad,mert elkezd hiányozni a kislány, akkor szerintem egy idő után, pár év után, kérheted, hogy legyen nálad. Több olyan ismerősöm is van, aki így élt. Valaki bizonyos periódusonként lakott hol az apjánál, hol az anyjánál. No mindegy. Mérlegelj. Melyik esetben éreznéd rosszabbul magad? És eszerint dönts.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!