Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Úgy érzem tönkretettem anyukám...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Úgy érzem tönkretettem anyukám életét! Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

2 éves voltam,amikor a szüleim elváltak,3 amikor újra férjhez ment.

Apukámmal nagyon jó a viszonyom most is és az "új férjet" is nagyon szerettem.

Sose láttam anyukámékat veszekedni,azt hittem ők a mintapár,igazán boldognak láttam őket.

Nincs egy hónapja,hogy arra jöttem haza,hogy a nevelőapám összepakolja a holmiját és elmegy.Egyikük se mondta el,hogy mi történt és anyám határozottan kijelentette,hogy VÉGE és nem akar beszélni róla!

Próbáltam vígasztalni,puhatolózni,de mindig elzavart.

Nem akartam neki fájdalmat okozni azzal,hogy nyaggatom,ezért elmentem a nevelőapámhoz,hogy mi is történt.

Elsőre ő se mondott semmit,aztán visszahívott és találkoztunk.

Azt mondta miattam lett vége,mert úgy érzi egy kicsit belémszeretett.16 éves vagyok ő 38!

Azt hittem leszédülök a székről.

Szörnyű volt végighallgatni az egészet és az a legszörnyűbb,hogy ugyanezt mondta el az anyukámnak is!

Hogyha továbbra is a közelemben maradt volna,akkor nem biztos,hogy ellent tud állni!

Azóta egyfolytában azon agyalok,hogy milyen szemét egy ember vagyok és hogy mi mindent tettem,amit nem lett volna szabad,de nem tudtam,hol a határ.

Mikor elkezdődött a suli elhívott az egyik srác randizni.Életem első randija és aznap egész vacsora alatt azzal tömtem a "szüleim",hogy mit vehetnék fel,mi az ami a legjobban állna.A nevelőapám azt mondta ő majd férfi szemmel megmustrál.Nem előtte öltöztem át,de ekkor is feltűnhetett volna hogy néz rám.

Én azt hittem,hogy évődhetek vele ugyanúgy,mint az igazi apámmal.

Én ezt sose akartam.

Anyukám nem tudja,hogy tudom.

Olyan iszonyat büszke ember és sose beszél arról amúgyse,hogy mi fáj neki.És most úgy érzem,hogy eltávolodik tőlem és kevésbbé szeret!

2009. dec. 29. 10:15
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
96%
Ne hibáztasd magad, nem Te tehetsz róla, szerintem anyukád se téged okol. Ugyanúgy bele szerethetett volna másba is, és akkoris otthagyta volna anyukád.
2009. dec. 29. 10:24
 2/13 anonim ***** válasza:
96%
Csak akkor hibáztasd magad, ha van is miért. Ha tiszta a lelkiismereted, akkor ne gyötörd magad, nem a te hibád.
2009. dec. 29. 10:49
 3/13 anonim ***** válasza:
84%
Nem te vagy a hibás... Gondolom, nem úgy néztél rá, mint egy férfire, hanem mint egy apára. Az lenne a legjobb, ha nyugodtan megbeszélnéd anyukáddal, hogy tudsz róla, és mi erről az egészről a véleményed. Ha nem beszélitek meg, akkor csak meg jobban eltávolodtok egymástól.
2009. dec. 29. 10:51
 4/13 anonim válasza:
87%
Szerintem ez csak egy csúnya kifogás a nevelőapád részéről, ha igaz, ha nem, beteges. Bocs, hogy ezt írom, de ezt így látom... NEM te vagy a hibás. Még "gyerek" vagy, Ő viszont felnőtt. Tapasztaltabb. Viszont, ha tényleg úgy érzett irántad, jobb, hogy elment, jól döntött. Mindenféleképpen beszéld meg édesanyáddal, mert csak így tisztázhatjátok a dolgot.
2009. dec. 29. 10:55
 5/13 anonim ***** válasza:
95%

Semmiben nem vagy hibás, ezt felejtsd el!

Azt hiszem, végtelenül jó emberek a szüleid. Anyukád is, a nevelőapád is. Gondolj bele, hány ilyen történet végződik tragédiával! A Te szüleid mégis képesek voltak ezt őszintén megbeszélni, és az egyetlen jó megoldást választani.

Gondolj csak bele, a nevelőapádnak mekkora erő kellett ahhoz, hogy anyukád elé álljon, és elmondja ezt.

Anyukád is nagy szeretetről és becsületességről tett bizonyságot, amikor inkább elengedte a szeretett férfit. Sok anya ilyenkor a lányát vádolja. Anyukád biztosan nem Téged okol. Ezért is nem akarta elmondni, hogy ne bántson vele Téged. Nagyon helyesen túl fiatalnak talált ahhoz, hogy ekkora terhet tegyen a válladra.

Biztosan nem távoldik el, és biztosan nem szeret kevésbé. Amit tett érted, az mindennél jobban bizonyítja az önzetlen szeretetét, hogy számára Te vagy a legfontosabb.

Inkább gyötrődik, hiszen azért ez nem könnyű döntés lehetett, és fel kell dolgoznia valahogy.

Én azt javaslom, beszélj vele. Mondd el, hogy tisztában vagy a szakítás okával. Kérd meg, beszéljetek erről. Mondd el azt, ami bánt Téged. Most csak Ti tudtok segíteni egymáson, szükségetek van az őszinte beszélgetésekre.

Szorítok nektek!

2009. dec. 29. 10:59
 6/13 anonim ***** válasza:
71%
Nem te vagy a hibás, hanem a nevelőapád.Gondolom nem kezdtél ki vele.Az Anyukádnak én elmondanám a helyedben, hogy tudom, hogy miért lett vége, és elmondanám, hogy nem te bátorítottad, nem úgy viselkedtél vele, mint férfival, hanem mint nevelőapával, nehogy megromoljon a kapcsolatotok.
2009. dec. 29. 11:36
 7/13 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem nem beteges a vonzódása a nevelőapádnak. Ha arra gondolok, hogy a mai 16 éves lányok mennyire felnőttesen néznek ki...

És nagyon rendesnek tartom, hogy bevallotta. Nem utólag (!),hanem előre.A legtöbb férfi csak akkor mondta volna el,ha már úgyis kitalálta volna mindenki,vagy ha rajtakapták volna.

2009. dec. 29. 11:37
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
a 10:59essel teljes mértékben egyetértek, én is ezt akartam írni, de nagyon szépen megfogalmazta, úgyhogy nem írnám le mégegyszer.Szerencsés avgy, hogy iylen anyukád van.
2009. dec. 29. 18:31
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Hacsak nem tervezted el, hogy elcsábítod, butaság magadat hibáztatni.
2009. dec. 29. 20:29
 10/13 anonim válasza:

minden rendben? nem biztos

de

attól még lehetsz:

boldog

kiegyensúlyozott

őszinte

egyszer és mindenkorra tálalj ki az édesanyádnak

de egy megjegyzés és megteszi

mert akkor váratlanul éri

és leblokkol

és hátha lezúdulnak azok a bizonyos falak

nem lesz kis falat de hinned kell magadban és benne

hogy szeret

hogy szereted

a nevelőapukádnak minden tisztelet hogy nem tett semmit

lehetett volna másképp is

de nem lett

hála

az öltözős eset nekem nem gyanús

de persze attól még lehet hogy nem épp önzetlen közeledés volt

ne hagyd hogy édesanyád elszaladjon a könnyei közé mert az minden csak nem megoldás_

2010. jan. 8. 17:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!