Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Vagyonelosztásnál kb mire...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vagyonelosztásnál kb mire számíthatok ebben az esetben? (lent)

Figyelt kérdés
Van egy 16 millió Ft - ot érő lakásunk, amit az én házasságkötésünk előtt a magántulajdonomban lévő lakásom árából (10 millió Ft) és közös hitelből vettünk. A hitel miatt a lakás a földhivatalban 50-50 %-ra van viszont bejegyezve. Azt tudom bizonyítani, hogy az a 10 millió Ft, amit a korábbi lakásom árából a közös lakásunk árába belekerült, az tőlem van egyedül.
2014. máj. 17. 10:21
1 2 3 4 5
 31/45 A kérdező kommentje:
Nézd, én csak azt kétlem, hogy házassági szerződés nélkül bizonyíthatatlan a korábbi magánvagyon. Teszem mindezt azért, mert több válás is volt a környezetemben ilyen szerződés nélkül és sikerült bizonyítani a házasság előtt és után szerzett vagyont minden további nélkül.
2014. máj. 17. 12:14
 32/45 A kérdező kommentje:
30-as válaszoló, kérlek olvasd el ezt a szakember által írt választ, ez is pont azt mondja, amit az én ügyvédem anno... [link]
2014. máj. 17. 12:19
 33/45 anonim ***** válasza:
30%

Nem akarlak elkeseríteni, de a helyzeted a kezdeti írásod óta, még gázosabb:

Ugyanis jogilag erősebb személynek minősül az aki a hitelt felvette, mint egy sima adóstárs.

Egyébként minden ami házasság alatt keletkezett-közös vagyon. Akárki nevén van. Ha nincs ilyen papirod, akkor osztozkodni kell.Még évekre visszamenőleg is, mondjuk egy közös cég netto nyereség árbevételéből is(ha az nincs belefoglalva a házassági nyilatkozatba. Évekre visszamenőleg is követelhet.Még akkor is, ha nincs a nevén a cég.Csak a tiéden.

2014. máj. 17. 12:20
 34/45 anonim ***** válasza:
52%
Kérdező te válni akarsz, úgy, hogy a férjed nem is tud róla, de itt oldalakon keresztül győzködöd a kommentelőket. Először beszélj a férjeddel, aztán ha nem tudtok megegyezni, forduljatok bírósághoz. Semmi értelme így az itteni irományaidnak.
2014. máj. 17. 12:21
 35/45 anonim ***** válasza:
22%

kérdező: nem bizonyíthatatlan csak jogilag nem számít, a jog nem ismer olyat hogy "hát de ezt ugyanakkor történt"

a házasság erősebb szerződés mint amiket említesz, ha nincs házassági szerződés akkor a házasságba bevitt és a házasságban megszerzett ingó és ingatlan vagyon közös

2014. máj. 17. 12:22
 36/45 A kérdező kommentje:
A korábbi lakásom nem a házasság alatt keletkezett, hanem jóval előtte.
2014. máj. 17. 12:26
 37/45 A kérdező kommentje:
35 - ös válaszoló, amit leírás, az nem igaz. A házasság előtt szerzett vagyon, ingatlan nem lesz közös házasságkötéssel.
2014. máj. 17. 12:28
 38/45 anonim ***** válasza:

"A korábbi lakásom nem a házasság alatt keletkezett, hanem jóval előtte"

és hol van most az a lakás? a tied? nem

akkor ennyi volt

az abból szerzett vagyont beforgattad a házasságba, és az közös

2014. máj. 17. 12:34
 39/45 anonim ***** válasza:
37%
37 De eladtad és nincs szerződésben rögzítve, hogy az a külön vagyonod. Mondom: ha vagyonjogi szerződésed lenne, simán nyugiba lehetnél, de így amiket itt irkálsz, nagyon nem.
2014. máj. 17. 12:35
 40/45 anonim ***** válasza:
91%
Kerlek, kerdezo, ne vedd figyelembe olyanok okoskodasat, akiknek a szazaleka 50 alatt van! Hat nem latod, hogy szorakozasbol csak idegesiteni akarnak? Nem vagyok jogasz, de ezen az oldalon eddig a kulonvagyon kulonvagyon is marad allitast mondtak/irtak legtobben, nagy valoszinuseggel az az igaz. Ha nem bizol meg teljesen az ugyvededben, keress egy masikat is, ugyanazt fogja szerintem mondani, mint a mostani ugyved. Persze minden problemat elkerulendo az lenne a legjobb, ha a ferjeddel elmennetek es megvaltoztatnatok a tulajdonjogot mar valas elott a hazon, lehetoleg ugy, hogy az anyosod ne tudjon rola, vagy csak utolag.
2014. máj. 17. 12:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!