Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Elengednétek a gyerekeket?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elengednétek a gyerekeket?

Figyelt kérdés

Volt férjem és kedves neje kitalálták, hogy nyáron (kb augusztus) kivinné a két közös lányunkat (12, 8 évesek) Németországba nyaralni, ők ott laknak.

Már megkeresték a gyámhatóságot is mi ennek a menete. Én féltem őket. Ők pedig már küldeni akarják az útlevél igényléséhez szükséges szülői nyilatkozatot, meeg az EU-s taj igénylőt. Kifizetnék az útlevél költségeit és az utat is ők állnák. De féltem a lányokat. Ti hogy döntenétek?

2014. máj. 6. 15:45
1 2 3 4 5 6
 51/53 anonim ***** válasza:
Én is total egyedül repültem Kölnből Magyarországra tizenévesen, ma országokat járok be egyedül ha úgy van, nem vagyok szívbajos. Nalad nem ez a baj..m
2014. máj. 6. 20:06
 52/53 anonim ***** válasza:
68%
Attól, mert te neveled az apjának is joga van a gyerekhez. Nyilván ha kiviszik, állják a költségeket, várják őket nem fognak semmiben hiányt szenvedni a testvér miatt. Nem lenne szép dolog megvonnod ezt az élményt tőlük, ha ők is akarnak menni. Lépj túl a sérelmeiden, mert a féltés csak egy ürügy. Ezek a veszélyek akkor is fent állnának, ha a szomszéd faluba akarnák nyaralni vinni.
2014. máj. 6. 20:59
 53/53 anonim ***** válasza:
61%

2013. évi V. törvény

4:180. § [A kapcsolattartási jog tartalma]

(1) A kapcsolattartási jog magában foglalja a gyermekkel való személyes találkozást, a gyermeknek a lakóhelyéről vagy a tartózkodási helyéről rendszeresen, meghatározott időtartamra történő elvitelét, a gyermekkel időszakonként, elsősorban az oktatási szünetek és a többnapos ünnepek időszakában való huzamos együttlétet, és kiterjed a kapcsolat személyes találkozás nélküli fenntartására.

(2) A kapcsolattartás joga - ha a bíróság vagy a gyámhatóság a gyermek érdekében eltérően nem rendelkezik - az (1) bekezdésben foglalt keretek között kiterjed a gyermek meghatározott időtartamú külföldre vitelére is.

A törvény mindenkire vonatkozik. Ez nem lehet a te döntésed kérdése.

2014. máj. 7. 15:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!