Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Elengednétek a gyerekeket?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elengednétek a gyerekeket?

Figyelt kérdés

Volt férjem és kedves neje kitalálták, hogy nyáron (kb augusztus) kivinné a két közös lányunkat (12, 8 évesek) Németországba nyaralni, ők ott laknak.

Már megkeresték a gyámhatóságot is mi ennek a menete. Én féltem őket. Ők pedig már küldeni akarják az útlevél igényléséhez szükséges szülői nyilatkozatot, meeg az EU-s taj igénylőt. Kifizetnék az útlevél költségeit és az utat is ők állnák. De féltem a lányokat. Ti hogy döntenétek?

2014. máj. 6. 15:45
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:
82%

Kérdező írok neked egy pár sort. Nem kell válaszolnod, csak olvasd el.

Élettársaddal messze nem harmonikus a kapcsolatod. Önbizalmad a nullával egyenlő. Gyermekeidet tekintély elv alapján neveled. Irigy vagy mindenkire, aki normális családi körülmények között él.

Röviden ennyi jön le abból amit eddig írtál. De ha írsz még, további elemzést is kaphatsz.

2014. máj. 6. 17:52
 42/53 A kérdező kommentje:
ez az elemzés nem fedi a valóságot. sak kemény 5 éven vagyok túl és engem nem ért meg senki.
2014. máj. 6. 17:55
 43/53 anonim ***** válasza:
77%

Nézd... a gyerekeid nem attól lesznek egészséges, értelmes, normális és kiegyensúlyozott felnőttek, hogy magadhoz láncolod őket és soha nem engeded el őket sehova.

Ha apukával jól kijöttök és a lányokkal is törődik ilyen távolságból is, akkor igen, simán elengedném. Ő nem egy vadidegen férfi, aki külföldre akarja őket rángatni, hanem az apjuk.

Hatalmas élmény lesz nekik, sajnos ma nem minden család teheti meg, hogy külföldön nyaraltassa a gyerekeit. Sokan még határon kívül sem jártak, miért akarod az önös érdekeid miatt megfosztani ettől az élménytől őket?

Ha apuka megbízható, akkor mindennél jobban vigyázni fog rájuk. A kislányoknak csomagolj gyógyszert. Gyerekek repülhetnek ennél sokkal többet is, egyedül is. Légiutaskísérőt rendelnek ki mellé, így onnantól kezdve, hogy te átadtad a kísérőnek a gyereket, ő foglalkozik vele, majd a célpontnál kikíséri a gyereket és a másik fél kezébe adja. El sem tudod képzelni ez mennyire gyakori eset, pedig nem tűnik túl humánusnak. Ne féltsd őket a repüléstől úgy, hogy az apjuk ott lesz velük!

Szerintem ez egy nagy élmény és egy nagy lehetőség a lányoknak. Nyilván el lesznek kényeztetve az 1 hét alatt, dehát nyaralnak, ez erről szól, ez nem ellened nevelés.

2014. máj. 6. 18:02
 44/53 anonim ***** válasza:
61%
31-es vagyok. Szerintem itt többen értik, legalábbis én, hogy mit érzel, én láttam anyukámon is mit vívódik belül amikor ilyen helyzetek álltak fönn. Nehéz bevallani magadnak, hogy igen, tényleg azt nem akarod, hogy esetleg jobban szeressék a lányok őket, mint téged. A tiszteletem minden olyan nőnek (vagy akár férfinak), aki a férje/felesége - volt párja nélkül tovább neveli a gyerekeit (gondolom nem mindennapos, hogy látják egymást, így rád hárul a legtöbb feladat. Ha nekem lenne gyerekem és a volt férjem párja invitálná magukhoz őt a saját pénzén, én se azért vágnék jópofát, mert nem fáj. Azért tenném, mert ha az ember szül egy gyereket, onnantól az ő érdekében hozza meg a döntéseit minden helyzetben, nem a sajátjáért. Ezért kell félrerakni a sértettséget és a haragot, legalább látszólag.
2014. máj. 6. 18:10
 45/53 anonim ***** válasza:
61%
Elengedném őket a helyedben. Elég nagyok már ahhoz, hogy ha valami nem oké, akkor szóljanak neked. 4-5 éves gyerekeket viszont biztosan nem engedném.
2014. máj. 6. 18:37
 46/53 anonim ***** válasza:
61%

ha ellened akarja nevelni, megtehette volna eddig is!

miért ne mennének? mekkora élmény lenne nekik, te meg addig romantikázol a pároddal kettesben. nem csecsemők! a nagylány 6 év múlva főiskolára megy, talán vidékre, talán külföldre - oda se engednéd ugye?

2014. máj. 6. 19:07
 47/53 anonim ***** válasza:
68%

"engem nem ért meg senki"

Ó, dehogynem. nagyon leegyszerűsítve: attól félsz, hogy a lányaid világába bármi és bárki más is bekerül rajtad kívül. Szerintem zárd is őket toronyba most rögtön, amíg még nem késő, mert nemsokára jönnek a lovagok is értük és jajajajjjj, esetleg majd ők is merészelik majd szeretni a gyerekeidet, akikhez szerinted csakis neked lehet közöd, senki másnak, még az apjuknak sem.

2014. máj. 6. 19:11
 48/53 anonim ***** válasza:
68%

"De itt mindenki ilyen könnyen elengedné a gyerekét egy idegen országba? Bátrak vagytok."

Nem az a lényeg, hogy idegen országba, hanem az apjukhoz! Az apa ott él, neki nem idegen az ország, a gyerekek meg már nem kicsik, szóval fölösleges ekkora proble´mát csinálni ebböl az egészböl.

2014. máj. 6. 19:12
 49/53 anonim ***** válasza:
78%

egy korábbi kommentedre reagálok, amiben csodálkoztál hogy mindenki elengedné a gyerekét idegen országba csak úgy.

szerintem a te helyzetedben ez maximálisan kivitelezhető, nem "csak úgy" engeded ki őket a nagyvilágba. ráadásul ketten lesznek, nem kell félni hogy rosszul bánnak velük, ilyesmi. engem 14 évesen kiengedtek németországba ismerős családhoz 2 hétre, egyedül mentem ki és vissza is vonattal, átszállással. 15 évesen pedig nagybátyámhoz repültem ki angliába szintén egyedül. nincs mitől félni, tényleg.

2014. máj. 6. 19:15
 50/53 anonim ***** válasza:
82%

Szia!

Csak átfutottam a kommenteken, nem olvastam részletesen el őket.

Pár hete volt itt egy kérdés, mely szerint az apuka egész nyárra elszeretné vinni a gyermekét Ausztráliába...jó kapcsolatuk, de ezért az anyuka dilemmázott. Én is biztos gondolkoznék rjata, hiszen majd 3 hónapról lett volna szó. Ha jól emlékszem 7 éves volt a kisfiú.

Én elváltként írok neked, 9 éves lesz a fiam. Nem azt mondom, hogy baráti a kapcsolatunk az exemmel, de elvagyunk. A fiamat elengedném vele, mert tudom, hogy vigyáz rá és ott van a barátnője is akinek már nagyobb fia van, mint a miénk. Kb.2 hétről beszélünk, nem hónapkról!! Ez alatt nem fordítja ellened, nem kell ilyet feltételezned. Szerinted ha a kicsi miatt háttérbe akarnák a lányokat szorítani, akkor kivinné őket?!

Én úgy érzem, hogy az új feleség miatt nem akarod a lányokat engedni..

Azt meg csak halkan súgom meg, hogy itthon egy normál nyári szüneti láthatás 3 hét...

Engedd el őket nyugodtan!!!

2014. máj. 6. 19:38
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!