Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Tőlem is behajthatják a pénzt?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tőlem is behajthatják a pénzt?

Figyelt kérdés
A férjem még a házasságkötésünk előtt (legénykorában) vett fel hitelt. Erről én nem is tudtam.
2009. dec. 25. 14:22
 1/6 A kérdező kommentje:
És ha elválnék tőle?
2009. dec. 25. 14:24
 2/6 anonim ***** válasza:
Szerintem tuti nem.
2009. dec. 25. 14:26
 3/6 anonim ***** válasza:
51%
Magyarországon 5 év házasság után feleződik a vagyon és az adósság is. A házasság előtt szerzett vagyok vagy adósság viszont nem feleződik tehát nyugodt lehetsz az a hitel a férjedé és senki másé.
2009. dec. 25. 15:02
 4/6 anonim ***** válasza:
ma 15:02-es: az öt év nem igaz - nem kell eltelne ennyi idönek, a házasságkötéstöl kezdve minden uj adóság és szerzemény közös (ha nincs házassági szerzödés), a házasság elötti adóság és tulajdon viszont egyáltalán nem lesz közös.
2009. dec. 25. 16:54
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi infókat.

Egyelőre albérletben élünk, viszont ha sikerülne 1 házat vennünk ami ugye már közös lenne, akkor arra ráterhelhetik az adósságot?

2009. dec. 25. 16:59
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Itt a probléma kicsit összetettebb ha jól értem. Te szereted a férjed, és együtt akarsz vele élni, de a párod fel vett egy hitelt, amit nem szeretne visszafizetni, és a válás csak arra lenne jó, hogy ezt megússzátok, minden a te neveden lenne, és akkor tőle nem lehet behajtani. A magán véleményem: Magyarországon az emberek nagyon szeretnek hitelt felvenni, de nagyon nem szeretik azt visszafizetni. A bankok gusztustalan kamatot számolnak fel, ez igaz, de ezt a hitel felvétele előtt és nem utána kell átgondolni. Nem tudom mennyi hitelt vett fel a barátod, de nagy kockázatot vállal, ha ezért cserébe minden közös szerzeményt a te nevedre íratva elváll tőled. Én ismerek pasit, aki milliókat /lakást kocsit komoly vagyont/ csalt így össze, mindenkinek a képébe röhögve, és azt hitte ő az élet császára, míg egy szép napon élete szerelme közölte: Szerelmes lettem. És amikor hősünk kérdezte hogy hát a közös vagyonnal mi lesz, hősnőnk, aki egy bőrönd ruhánál nem vitt többet a kapcsolatba, közölte: az enyém! Így lett hősünk hajléktalan. Ha ezt a pasid bevállalja, hát csak rajta! /egyébként ha végrehajtásra kerül az ügy a fizetéséből is letilthatják, tehát normális állása se lehet/
2009. dec. 25. 17:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!