Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válás után a volt férjem tartozását behajthatják tőlem?
Ha a házasság fennállása alatt vette fel, akkor közös, mert a házasság vagyonközösséget jelent, azaz MINDEN közös ez alatt az idö alatt (kivétel a már a házasság elött meglévö külön vagyon, illetve ha van házassági szerzödés)- tehát rajtad is követelhetik a tartozás visszafizetését. .
Ha akkor vette fel, miután elindult a válóper és ezzel a különélés, akkor viszont már nem vagy te is felelös a tartozás visszafizetéséért.
Én is a házasságom alatt vettem fel hitelt, ami az én nevemen volt, és az exem nem volt sem kezes, sem adóstárs.
Viszont a bankforgalni kivonatokkal tudtam bizonyítani, hogy a házasság alatti időben lett elköltve a pénz, így együtt költöttük el.
A bíró simán ráterhelte a volt férjemre a felét.
Én úgy jártam.
"Drága" anyósomnak vett fel a férjem kétmilliós személyi kölcsönt a tudtom nélkül.
Meg is lepődtem, mikor tálalta hogy: Anyu nem tudta fizetni, ezért lehet, hogy behajtók jönnek hozzánk.
A válásunk oka persze nem csak ez volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!