Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Útlevél! Hogyan tudok úgy útlevelet csináltatni a közös gyerekünknek, ha a volt férj nem jelentkezik?
Személyi igazolványhoz nem kell két szülő csak egy, azt már újszülöttnek is lehet készíttetni, nem kell hogy 14 éves legyen. Azzal pedig EU-n belülre tudtok utazni, tehát ha pl. olaszországi nyaralást vagy egy hetes angliai rokonlátogatást tervezel, akkor simán megoldhatod.
Külföldre utazáshoz (hacsak nem román állampolgárok vagytok és a román határt próbálnátok átlépni) nem kell az apa engedélye, ha egy nyaralásról van szó.
Az útlevél más tészta, ha ilyen link alak, akkor a gyermekelhelyezés miatt kellene új pert indítani. Nálunk váláskor mondtam, hogy én baromi rugalmas és együttműködő vagyok láthatás ügyben, még csak a hivatalos időhöz se ragaszkodom ha gyakrabban óhajtja a gyerekeit látni, de a gyerekek nálam legyenek elhelyezve és ha apuka megint eltűnik egy időre külföldön, akkor tudjak hivatalos ügyeket intézni. A bírónő azt mondta, hogy ha nálam lesz elhelyezve a gyerek, akkor az azt jelenti, hogy a végzéssel mindent intézhetek. Útlevélkészítéskor is csak a végzést nézték, apa nem kellett. Úgyhogy első körben készíttess személyi igazolványt, közben indítsd el, hogy ne közös felügyelet legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!