Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szeretném a gyerekeket ha el kell válnunk, van esélyem férfi létemre?
Öt éve vagyunk házasok és a feleségem öt éve nem dolgozik,közben született két gyerek velük van otthon.Lassan esedékes lenne újra munkába állni,de ő nagyon elkényelmesedett és esze ágában sincs dolgozni,inkább egész nap vásárolgatna.Nem tudok vele erről beszélgetni mert ő már eldöntötte magában,hogy ezt a kényelmes életet választja.A gyerekeknek gondját viseli amíg én dolgozom,de azért azt sem viszi túlzásba és emiatt egyre nagyobb teher hárul az én szüleimre.
Nem szeretnék elválni,de ha mégis arra kerül a sor akkor a gyerekeket magamnak akarom,van erre esélyem?Tudom,hogy a feleségem szívtelen döggé változna ha megpróbálnám kizökkenteni a jelenlegi kényelmes életéből.Eléggé én központú nő,szereti magát kényeztetni és ezzel másokat néha igen kellemetlen helyzetbe hoz.Ha eldurvulna a helyzet azért vannak ütőkártyáim,téli hónapokban depressziós ilyenkor még a szokásosnál is lustább szinte mindent rám hagyna ha hagynám,ő meg naphosszat csak a neten lógna.Ezek nem egy jó anya ismérvei.
Már saját lakásban élünk amire szinte teljes egészében az én családom kaparta össze a pénzt.Ő egyedül nem is lenne képes gondoskodni a gyerekekről vagy ha mégis ahhoz teljesen meg kellene változnia,de ha megváltozna én már nem is akarnék elválni.Szeretem őt,de úgy érzem,hogy már ő nem szeret engem csak kell neki egy balek aki gondoskodik róla.Semmi hálát nem mutat ezért,inkább még ő veszekszik velem és próbál parancsolgatni.Nekem nem ilyen elképzeléseim voltak a házasságról és már sokáig nem tudom ezt elviselni.
Mire számíthatok a válásnál - ha mégis sor kerül rá - a gyerekek és a vagyon tekintetében?
Kérem olyanok válaszoljanak akik már átéltek ilyesmit vagy a szakmájukba vág ez a téma.
Szinte egyáltalán nem kaptam elfogulatlan véleményt,érzelmektől túlfűtött goromba válaszokat kaptam.Nagyjából erre számítottam egy ilyen kérdésre csak nagyon kevesen képesek objektívan reagálni.
A nők támadnak alattomosan gonoszul és ha nem nyerhetnek akkor hirtelen áldozattá válnak.Nem riadnak vissza semmitől,hogy elérjék a céljukat.Pedig általában mi férfiak vagyunk az áldozatok,50 százaléknál jóval nagyobb terhet viselünk az egyenjogúság korában és a jog átnéz rajtunk.Nem fogok elválni,együtt maradunk és kiharcolom,hogy ne egyedül kelljen viselnem a terheket.
Hogy mi hárul rád? Dolgozol, napi 8, rossz esetben 10 órát, míg a feleséged úgy 1 24 órát. Te a munka után hazamész, neked már megvolt akkor a környezetváltozás, otthon vagy a családoddal. Anya meg elmegy vásárolni, mert ő így tud kikapcsolódni. Nem mindenki bírja egyformán a terhelést. Pl. a húgom olyan, mint a feleséged. A férje tolerálja, mert tényleg szereti, bár tény, én se értem, hogy lehet ezt így elviselni (tányér törés stb, )
Az én feleségem is hajlamos a téli depresszióra, de azért nézzük azt is, hogy télvíz idején korlátozottak a lehetőségek, nem lehet csak úgy játszótérre menni, programokat csinálni, szürke minden.
Amit te leírtál, tudod miért kapod? Mert el vagy foglalva azzal, hogy mit mondanak a szüleid és hogy szegény te, neked milyen rossz. Csak egy dolgot felejtesz el: abban a házasságban ketten vagytok normális esetben, és tenni kellene azért, hogy ez változzon.
Másodjára kérdezem: MILYEN ütőkártyák? Már - már kezdem azt hinni, hogy vígasztalod magad, hogy vannak, közben nincsenek.
Utolsó szerintem senki nem mondja, hogy maradjon otthon ha nem akar.
Ne az itteni elvált nőktől kérdez,mert szerintük náluk tökéletesebb ember nincs a világon. Keres egy ügyvédet és ajánld fel a közös felügyeleti jogod. Új törvényben már úgyis az a kiinduló alap.
Adj neki még egy esélyt, hogy menjen vissza dolgozni. Kompromisszumnak felajánlhatod, hogy napi 6 órában dolgozhat. Ha ez nem megy, akkor hagyd a fenébe, és válj el. A ház a házasság előtt vagy után lett véve? Ha előtte, akkor a válás után tedd ki szépen a szűrét, ha után lett véve, akkor kellenének a bizonyítétok, hogy ki mennyit adott bele. Fizesd ki, és kalap kabát. Közben szerezz egy jó ügyvédet.
Ha nem akarod, hogy ki semmizzen, akkor a megtakarításodat hivatalosan add oda a szüleidnek, ami illetékmentes.
A gyerekeknek az a legrosszabb, ha a szülők állandóan veszekednek.
"Ha nem akarod, hogy ki semmizzen, akkor a megtakarításodat hivatalosan add oda a szüleidnek, ami illetékmentes"
Persze, csak a bíróság ennek ellenére kötelezheti a kérdezöt arra, hogy a felét fizesse ki a feleségnek a vagyonmegosztás során, mert a kérdezö nem ajándékozhatja el a KÖZÖS megtakarítást senkinek sem. (Márpedig házasság alatt KÜLÖN megtakarítás nincs)
Ha egyedül fel lehet venni a hitelt, akkor ajándékozni miért nem lehet?
Egészen biztosan meg van a módja. Mindig van kiskapu.
Te megtudnád oldani a nagyszülök nélkül?
Mert azzal érvelni hogy a nejed a nagyszülőket igénybe veszi de te is ugyanezt tennéd nem meggyöző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!