Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Vigye, vagy ne vigye?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vigye, vagy ne vigye?

Figyelt kérdés

Az exxel elváltunk.

Van egy 3éves kisfiam,akit én nevelek.

Az apja bármikor látthatja a kicsit,nem csak kéthetente.

Bárhová elengedem,de most van valami amit nem akarok engedni.

Az ex anyukája a temetőbe akarja vinni a kicsit.

Én ugy gondolom,hogy egy 3éves gyereknek,nincs ott semmi keresnivalója!!

Ő mindig ragaszkodna hozzá!

Én tényleg bárhová,bármikor elengedem,de ez az egyetlen hely ahová egyáltalán Nem szivesen.

Én se viszem ki oda a gyereket!!

Minek??

Tanácstalan vagyok!

Ők tudják jól hogy én ezt nem szeretném,de ők dukiban is hogy nem tudok róla,kiviszik a temetőbe!!

Várom a segítő válaszokat!

Előlre is köszönöm a kedves válaszokat!

Ti engednétek??

Van itt valaki aki szintén ugy van vele mint én??

2009. dec. 19. 09:43
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
A saját félelmeidet ne vetítsd ki a gyerekedre,ez nem jó akarás.Nálunk én és anyukám gondozzuk a családi sírokat, a gyerekeim mindig jönnek velünk a temetőbe(1-4 évesek),és sosem voltak ettől rémálmaik.Nem is tudnám addig hova tenni Őket.Szerintem neked más okozta ezeket a rémálmokat.Ha a gyerekek választ kapnak a kérdéseikre,akkor nincs miért rémálmok gyötörjék Őket.És igen,a halál az élet vele járója,ezt el kell fogadni.Ha valaki meghal a családból azt sem titkolhatod el a gyereked elől,a maga szintjén el kell neki mindent mondani.Én nem ellenkeznék ennyire ez ellen,nem látok benne semmi rosszat.
2009. dec. 19. 10:25
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Én sokat sétáltam pici gyerek koromban nagymamával a temetőben. Mentünk a nagypapit meglátogatni. Nem lett belőlem halálfélelmekkel teli felnőtt..

És tényleg vigyázz, nehogy a félelmeidet rávetítsd a gyerekre. Az unokanővérem betegesen fél a kutyáktól, 3 gyereke van, és sajnos mindegyik ugyanúgy betegesen fél a kutyáktól... Nagyon kell vigyázni, mit adunk nekik tovább!

Nyugodtan engedd el a mamával a temetőbe.. gondolom nem éjjel akarnak menni.

2009. dec. 19. 11:04
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet,hogy egy nagyobb gyerek volt a ludas,aki rémiszgetett?Ezt úgy tudod megakadályozni,hogy egyszer sétálj el a gyermekedde,magyarázd el neki,hogy azok vannak a temetőbe,akik meghaltak,ott maradnak már mindig.És itt magyarázd el neki,hogy azok halnak meg,akik nagyon-nagyon öregek(természetesen te,a nagyi,a szomszédbácsi stb még mind fiatal),meg azok akik annyira betegek,hogy a doktor bácsi nem tudja meggyógyítani őket.Ekkor megnyugszik,hogy az ő "köreiből"nem kell senkinek meghalni és nem lesz gond.A későbbiekben lehet mindig egyszer-egyszer mesélni neki,nem jó dolog az sem hidd el,amikor a 8 éves gyerek megkérdezte a családba,hogy miért nézzük a Pista bácsit,amikor alszik,meg miért itt alszik,meg miért teszik gödörbe?
2009. dec. 19. 11:39
 14/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!Sokat segítettetek!!

Elengedem a kicsit!

Remélem a nagymamája is igy gondolkozik ezzel kapcsolatosan,és szépen elbeszélget erről a kicsivel!

Én nem leszek ott,mert mivel elválltunk a férjemmel,ezért szerintem semmi értelme,hogy az anyukájával együtt menjünk a temetőbe.

2009. dec. 19. 12:18
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Egy három éves szerintem még kevésbé tudja felfogni a hely lényegét. Ha meg tisztában vagy vele h mikor viszik ki, kérdezgesd a kicsit, figyeld az álmait. Engem is mindig kivittek, és szép emlékként maradt meg bennük, amikor öntözgettem a dédi sírját.
2009. dec. 19. 12:29
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
kisebb koromban én is elmentem anyummal a temetőbe. egy régi barátját látogattuk meg, aki nagyon fiatalon halt meg autóbalesetben. anyukám sok szépet mesélt a fiúról, és emiatt egyáltalán nem féltem odamenni...
2009. dec. 19. 12:57
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Szia,én hasonlóan gondolkodtam,mint te.Drága édesapám halt meg, ekkor a kislányom négy éves volt.Természetesen a temetésre nem vittük ki.Sokat járok a temetőbe és ő mindig velem akar jönni.A temetésre is el szeretett volna jönni,pedig akkor azt sem tudta,hogy mi az.Mindig rajzol valami szépet a papának és azt kivusszük a sírjára.Örül neki,hogy kifejezheti a szeretetét.Ő így emlékezik.Most hat éves.
2009. dec. 19. 16:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!