Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Vigye, vagy ne vigye?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vigye, vagy ne vigye?

Figyelt kérdés

Az exxel elváltunk.

Van egy 3éves kisfiam,akit én nevelek.

Az apja bármikor látthatja a kicsit,nem csak kéthetente.

Bárhová elengedem,de most van valami amit nem akarok engedni.

Az ex anyukája a temetőbe akarja vinni a kicsit.

Én ugy gondolom,hogy egy 3éves gyereknek,nincs ott semmi keresnivalója!!

Ő mindig ragaszkodna hozzá!

Én tényleg bárhová,bármikor elengedem,de ez az egyetlen hely ahová egyáltalán Nem szivesen.

Én se viszem ki oda a gyereket!!

Minek??

Tanácstalan vagyok!

Ők tudják jól hogy én ezt nem szeretném,de ők dukiban is hogy nem tudok róla,kiviszik a temetőbe!!

Várom a segítő válaszokat!

Előlre is köszönöm a kedves válaszokat!

Ti engednétek??

Van itt valaki aki szintén ugy van vele mint én??

2009. dec. 19. 09:43
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem semmi nincs abba, ha egy gyerek kimegy a temetőbe. Nem olyanokat lát, ami gátolná a fejlődését, hanem csak sírokat, amiben a rokonai vannak. Párom mindig kiviszi a gyerekét a nagymama sírjához. Ő elmondta neki, hogy a nagyi van ott, aki már nincs velük, de biztos, hogy nagyon szeretné őt. A gyerek megértette és semmi több. nincsenek rémálmai semmi. Szerintem hagyd. Én hagynám.
2009. dec. 19. 09:51
 2/17 anonim ***** válasza:
88%

A halál az élet velejárója. Akkor is így van ha ezt titkolod. Nem fogja látni a halottakat, nem előtte gyilkolnak meg valakit. A tévé szerintem sokkal veszélyesebb lehet, ha már itt tartunk.

Egyébként megtiltani nem tudod, amikor elviszi tőled, azt csinálnak együtt amit akarnak. Szóval teljesen felesleges ezen túráztatni magad és veszekedni, nem tudsz ellene tenni.

2009. dec. 19. 09:52
 3/17 anonim ***** válasza:
89%

Nem értem mi bajod van atemetövel.

Ott vannak az öseink, ott vannak azok azemberek akikre szivesen emlékezünk, akiket ha tehetjük legalább ott meglátogatjuk. én az unokaöcsemmel rendszeresen kimegyek, és végig járjuk az összes rokon sírját, viszünk virágot, és elmondom hogy ez a te dédnagyapád, aki ezt és ezt csinálta, ez az üknagyapád akinek a házában a nagyi még most is´ott lakik stb... aztán megnézzük a galambokat a kereszteket stb...

nagyon élvezi és ö nem a halálra gondol. aztán ha a halálra is gondol akkor megkérdezi ami érdekel és ahogy tudom elmagyarázom neki. de 3 évesen még sokminden ebböl a részböl nem érdekelte, most 6 éves és sokat beszél a halálról, de ez nem baj, az anyja és az apja is mindig elmagyarázza neki ami érdekel.

én szivesen járok a temetöbe, mert szeretek egy pár percet eltölteni a rokonaim sírjánál, emlékezve rájuk, és az a pár perc nekem kikapcsolódás. annyit rohanok minden nap, hogy ha pár havonta kimegyek a temetöbe az megnyugvást jelent. ott senki nem kiabál, senki nem akar rohanni, cska az idös nénikék ballagnak és viszik az öntözökannájukat.

szóval ha nem akarod elengedni akkor menj velük e is. vagy vidd ki a gyerekedet te a te rokonaidhoz.

2009. dec. 19. 09:57
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nyugodtan engedd ki,én is mindig kijártam a mamával,körbefutottam az érdekes síremlékeket,később betűzgettem a neveket.Sok régi történet is előjött az ismerősökről(és mindig vicces),szóval én még szerettem is járni.Én is viszem a gyerekeimet,soha semmi gondjuk nincs belőle.
2009. dec. 19. 10:00
 5/17 A kérdező kommentje:

Én nem veszekszem ezen!

Talán azért veszem én igy a dolgot,mert mikor én kicsi voltam,engemet is sokat vittek a temetőbe,és nekem bizony,nap,mint nap rémálmaim voltak.

Sokat sírtam emiatt,és hallálfélelmeim voltak,a családomra és magamra nézve is.

Ez nem tom miért volt!!

Talán ettől akarom őt is megvédeni.

Lehet számotokra furcsa ez,de én csak a picikémnek szeretnék jót,hogy neki ne legyenek rémálmai,félelmei.

2009. dec. 19. 10:00
 6/17 A kérdező kommentje:

Én vajon,miért volétam megrémülve?Miért voltak rámálmaim?Miért sírtam éjszakánkét?

Erről mi a véleményetek?

2009. dec. 19. 10:05
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet, hogy vmi filmet láttál?Esetleg vki rémtörténeteket mesélt? 2éves voltam amikor a nagymamám meghalt és utána mindig kivittek a szüleim karácsonykor(pont dec. 23-án halt meg)és soha semmi félelmem nem volt, se rémálom se semmi.
2009. dec. 19. 10:11
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

hát nem tudom kérdző, de te egy elég érzékeny egyén lehetsz. azért egy 3 éves gyerek nem fogja fel még hogy mi maga halál. Azt mondják neki, hogy gyere kicsim, most kiemgyünk a nagyihoz a temetőbe és viszünk neki virágot", ezen nem fog sírógörcsöt kapni, max. megkérdezi, hogy miért kell neki virágot vinni, mi történt vele? akkor pedig el lehet mondani, hogy nagyon öreg volt, beteg és Jósistenke jobbnak látta, ha visszaveszi őt magához, és most ott van vele, de mi ezzel az emlékkel emlékezünk rá". Pl.

Akkor van baj, ha elkezdik a gyereket ijesztgetni, hogy "este nehogy kigyere a temetőbe, mert sötét van és a sírokból szellemek meg különféle lelkek bújnak ki, és gyerekekre vadásznak". Nah, ilyen tálalás után lehet egy életreszóló félelmet szerezni. Amíg ez nem áll fenn, teljesen felesleges félteni. ők még a "halálhoz2 nem kötnek negatív dolgokat, csak akkor ha a felnőttek elkezdik "felhomályosítani":)

2009. dec. 19. 10:14
 9/17 anonim ***** válasza:
85%
Azt írod te nem vitatkozol ezen...senki nem vitatkozik veled,váleményeket kértél,és kaptál.Minden válaszoló leírta a véleményét,történetét.Akkor mi a baj?Hogy nem állnak mellád,hogy igen szegény gyereket elajarják cipelni a temetőbe?Nézd,amíg nem járt ott a gyerek addig nem tudhatod milyen hatással van rá.Én elengedném,és ha létom a gyereken hogy rossz hatással van/volt rá akkor szólnék.de így nem tudod hogyan reagál a gyerek.Én soha mégcsak a temető közelében sem voltam gyerekként,mágis rémálmaim voltak sokáig,vissza térően.Bármi kiválthatja ezt nem csak a temető!
2009. dec. 19. 10:17
 10/17 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó hozzászoló,azért írtam hogy én nem veszekszem,mert a 9:52-es hozzászóló irta hogy veszekedni ezen nem kell.Én csak erre válaszoltam.
2009. dec. 19. 10:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!