Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elvált apák! A többséget miért nem zavarja, h más férfi neveli majd a gyerekét? Ennyire mindegy lenne?
Én ezt egyáltalán nem így tapasztalom. Van a környezetemben több válás sajnos. Jómagam is közzéjük tartozom. Persze van olyan apa is aki sz.rik a gyerekre, már bocs a kifejezésért. De ők a házasság alatt sem lehettek mintaapák. Mert ilyen is van sajna, együtt élnek a gyerekkel, de inkább csak mellettük.
A mi példánk: az exférjem sürven viszi a gyereket, szinte fele-fele arányban van vele. Persze a férjem is neveli, ahogy az exem felesége is, de ezzel nincs is gond. Vagy ha van is igyekszünk normális kompromisszumot kötni. Hogy félig meddig a kérdésedre is válaszoljak, igaz anyaként. Zavar e engem hogy ha nincs mellettem mindig? Igen. Zavar e hogy más nő ad ilyenkor puszit neki? Nem, de sajnálom, hogy nem én. Zavar e hogy más szól rá ha rossz? Az elején önkéntelenül bennem volt, hogy átgondoljam helyesen tette e, de mára megbízok benne. Ez van, elváltunk. Nem örülök annak, hogy nem teljes családban nő fel, de azért hiszem, hogy boldog. Ezért vagyunk mindannyian szülők. A voltférjemnek is az a célja, hogy "jól összerakott" fiatal felnőtt legy, mire "végzünk. Ebben biztos vagy
Igazad van. Az apa ellen (vagy anya ellen) nevelni a gyereket az nagyobb gáz mindennél! Annál még az is ezerszer jobb amit látok, hogy évente egyszer néz rá a gyerekre az apa.
Szóval tényleg nem lehet tudni mi van egy-egy eset mögött.
A gyerekek lehet hogy kicsik, de nem hülyék. Az ilyen apákról nem kell mondani semmit a gyereknek, mert tudja az magától is..
Az én exemnek az fájt leginkább, hogy új életet tudtam kezdeni nélküle, ezért mindenbe belekötött amibe lehet, de a mostoha százszor többet tesz a gyerekért mint ő, sajnos tükörbe még nem nézett.
14-es,
Szubjektív okokból. :)
Bővebben: szerintem kulturált embereknél kellene működnie annak a dolognak,hogy az a fél aki a gyerekkel marad (példában az anyuka),érez annyi felelősséget a gyereke felé, hogy egy ilyen komoly horderejű kérdést (hogy ki legyen az a harmadik személy aki beszáll a gyermek nevelésébe) megtudnak együtt beszélni.
Véleményem szerint ez önző,és nem felelős hozzáállás: "nehogymár beleszóljon bárki is kivel vagyok"
Legalábbis addig biztosan önző, amíg a közös gyermek a szülővel lakik. Ha elköltözött a gyermek akkor már szerintem is azzal él akivel nem szégyell. Drogos hippivel....vagy akivel akar.
Természetesen tudom,h a véleményemmel kisebbségben vagyok,és a legtöbb ember úgy gondolkodik ahogy te is, de szerintem ez akkor sem helyes gondolkodás. Mert ennek a gondolkodásnak a közepén nem a gyermek van,hanem egy önző magatartás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!