Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Elvált apák! A többséget...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elvált apák! A többséget miért nem zavarja, h más férfi neveli majd a gyerekét? Ennyire mindegy lenne?

Figyelt kérdés

2014. márc. 27. 14:12
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Én ezt egyáltalán nem így tapasztalom. Van a környezetemben több válás sajnos. Jómagam is közzéjük tartozom. Persze van olyan apa is aki sz.rik a gyerekre, már bocs a kifejezésért. De ők a házasság alatt sem lehettek mintaapák. Mert ilyen is van sajna, együtt élnek a gyerekkel, de inkább csak mellettük.

A mi példánk: az exférjem sürven viszi a gyereket, szinte fele-fele arányban van vele. Persze a férjem is neveli, ahogy az exem felesége is, de ezzel nincs is gond. Vagy ha van is igyekszünk normális kompromisszumot kötni. Hogy félig meddig a kérdésedre is válaszoljak, igaz anyaként. Zavar e engem hogy ha nincs mellettem mindig? Igen. Zavar e hogy más nő ad ilyenkor puszit neki? Nem, de sajnálom, hogy nem én. Zavar e hogy más szól rá ha rossz? Az elején önkéntelenül bennem volt, hogy átgondoljam helyesen tette e, de mára megbízok benne. Ez van, elváltunk. Nem örülök annak, hogy nem teljes családban nő fel, de azért hiszem, hogy boldog. Ezért vagyunk mindannyian szülők. A voltférjemnek is az a célja, hogy "jól összerakott" fiatal felnőtt legy, mire "végzünk. Ebben biztos vagy

2014. márc. 27. 14:58
 12/18 anonim ***** válasza:

Igazad van. Az apa ellen (vagy anya ellen) nevelni a gyereket az nagyobb gáz mindennél! Annál még az is ezerszer jobb amit látok, hogy évente egyszer néz rá a gyerekre az apa.

Szóval tényleg nem lehet tudni mi van egy-egy eset mögött.

A gyerekek lehet hogy kicsik, de nem hülyék. Az ilyen apákról nem kell mondani semmit a gyereknek, mert tudja az magától is..

Az én exemnek az fájt leginkább, hogy új életet tudtam kezdeni nélküle, ezért mindenbe belekötött amibe lehet, de a mostoha százszor többet tesz a gyerekért mint ő, sajnos tükörbe még nem nézett.

2014. márc. 27. 15:02
 13/18 anonim ***** válasza:
Én apuka új felesége vagyok. Nálunk anyuka azt sem tudja elviselni, hogy kéthetente két napig más neveli a gyerekét. Szerintem ez személyiség kérdése.
2014. márc. 27. 18:36
 14/18 anonim ***** válasza:
10# vagyok, mért is lettem lepontozva?
2014. márc. 27. 19:30
 15/18 anonim ***** válasza:
Képzeld én tisztelem az ex.-em férjét(már).Hisz foglalkozik,"neveli" az én gyerekemet is!Eleinte nagyon elruháztam,hogy lenyúlta a családom,de most ő még nagyobb szerencsétlenségben van,mint valaha is volt!Már 5 éves kőkemény háború volt a gyerekért,de ő kivonta magát belőle!Itt az ex. folytatja az ellen nevelést,de már nem jön össze neki,mert már megutálta az anyját a gyerek,mert gondolom miket mondhatott rólam!Itt anyuci nagyon elvarázsolta magát,gyorsan fű alatt elvette magát ezzel a szerencsétlennel,gyorsan szült neki 2 beteg gyereket 2 év alatt!Így pórázon tartja azt az embert,pedig hallom,hogy menekülne,de a 8 általánosával dupla gyerektartás,az már húzós!Itt anyuci akkor kattanna be ha lenne egy itteni "anyukája" is!Mert a gyerekemnek van egy ottani,meg egy itteni apukája is!Eleinte nagyon féltettem a lányom,hogy ki tudja milyen beteg arcú ember.Semmi gond vele,csak az,hogy túl egyszerű és megvezette az ex.őt(is).Nem tudom az a figura meddig bírja,de a lányom meséli,hogy állandóan ordibálnak egymással!Pedig régóta ismertem azt az embert a szomszéd faluból,tényleg csak annyit tudok mondani,hogy túl egyszerű!De ha nem lenne bamba és elválna tőle,akkor anyucinak egy gyerek se jutna,mert nagyon a bíróság bögyében van!Így ő fizethetne 3szoros gyerektartást!Most azt az igazi falusi embert betuszkolta egy panelba,Pesten kiszakítva a környezetéből,se haverok,se rokonság,csak az állandó veszekedés!
2014. márc. 27. 20:29
 16/18 A kérdező kommentje:

14-es,

Szubjektív okokból. :)

Bővebben: szerintem kulturált embereknél kellene működnie annak a dolognak,hogy az a fél aki a gyerekkel marad (példában az anyuka),érez annyi felelősséget a gyereke felé, hogy egy ilyen komoly horderejű kérdést (hogy ki legyen az a harmadik személy aki beszáll a gyermek nevelésébe) megtudnak együtt beszélni.

Véleményem szerint ez önző,és nem felelős hozzáállás: "nehogymár beleszóljon bárki is kivel vagyok"

Legalábbis addig biztosan önző, amíg a közös gyermek a szülővel lakik. Ha elköltözött a gyermek akkor már szerintem is azzal él akivel nem szégyell. Drogos hippivel....vagy akivel akar.

Természetesen tudom,h a véleményemmel kisebbségben vagyok,és a legtöbb ember úgy gondolkodik ahogy te is, de szerintem ez akkor sem helyes gondolkodás. Mert ennek a gondolkodásnak a közepén nem a gyermek van,hanem egy önző magatartás.

2014. márc. 27. 20:39
 17/18 A kérdező kommentje:
15, "szép" történet.:) De örülök,h tiszteled az emberkét és nincs köztetek már gond.
2014. márc. 27. 20:59
 18/18 anonim ***** válasza:
Kösz!Kérdező létedre:)!
2014. márc. 27. 21:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!