Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
150ezer forint gyerektartás nem sok egy kicsit egy gyerek után szerintetek?
A férjem ennyit fizet az exének a közös gyerekük után, illetve ennyit fizetünk, mert ugye közös kasszán vagyunk.
Eddig nem zavart a dolog, mert jól keresünk mindketten szerencsére, meg hát miért ne kapjon ennyit a gyerek, ha megtehetjük. De sajnos azt látom, hogy felesleges ennyit fizetni, mert a gyerek nem "kerül" ennyibe havonta, és a fennmaradó összeget a gyerek anyukája nem teszi félre, hanem magára költi.
Ezért azt gondoltam, esetleg felvetném a férjemnek, hogy fizessen csak 75ezret havonta, és az így megtakarított másik 75ezret tegyük félre a gyereknek egy külön számlára, aztán majd megkapja, ha egyetemre megy. Szerintetek ez korrekt, vagy inkább ne szóljak ebbe bele?
Szerintem is nagyon sok, és megértem hogy zavar, ha az anyuka is költ belőle.
Szerintem fizessetek annyit, amennyit a bíróság ítélt meg, amit meg pluszba kér (ahogy látom ruhát is ti vesztek a gyereknek...) azokat is, és egy keveset félrerakhattok neki egy számlára. De ennyi pénz borzasztóan sok, és gondolom nem a gyerekre költi azt a 150et, mert akkor havonta fél új ruhatárat vehetne neki, de mégis ti vesztek ruhát :) Ne hagyjátok lehúzni magatokat, akkor se ha sok pénzetek van!
Úgy szokott lenni, hogy reggelente mi visszük oviba a gyereket, délutánonként hetente 2szer megy érte anyuka, 3szor pedig mi. Minden második hétvégén van itt a gyerek, péntek estétől hétfő reggelig, illetve hétköznapokon is itt alszik 2-3 alkalommal hetente. Azt mondanám, hogy kb 40-45%-ban van nálunk, és 55-60%-ban anyukánál.
De a fenti megoldás helyett gondoltam arra is, hogy esetleg vásárolnánk egy lakást a gyerek nevére, amit ki lehetne adni. Az ebből befolyó havi kb 70-80 ezret az anyuka kapná meg, és úgy gazdálkodna vele, ahogy akar. Ezzel részünkről a gyerektartás "le lenne tudva", de emellett havi 40-50 ezret még külön számlán gyűjtenénk a gyereknek, nagyobb kiadásokba ugyanúgy beszállnánk, és anyuka lakásának a havi törlesztőjét is fizetnénk továbbra is, vagy legalább a 80%-át.
Így kb ugyanott tartanánk anyagilag mi is, az anyuka is, de a lelkem megnyugodna, hogy "nem pénzeljük" az exet.
Köszönöm szépen, de annyira nagyvonalú azért nem vagyok. :D
Nyilván, ha vennénk egy lakást a gyerek nevére, akkor csak azzal a kikötéssel, hogy ha nekünk születik közös gyerekünk, akkor a vásárolt lakás már kettőjüké lesz, 50-50%-ban, ha ez megoldható valahogy jogilag.
Mondjuk a havi bérleti díj összegét ettől még ugyanúgy megkapná az anyuka.
Attól függ, hogy mennyi a kiadás, ami a gyermeket érinti. Nálunk pl csak az ovi kerül 90.000 Ft-ba/gyerkőc, és akkor nem vettünk még semmit a gyerekeknek. Szerintem az adott élethelyzethez kell viszonyítani.
Őszinte leszek, ha nem terheli meg a Ti életeteket, akkor semmiképen nem tenném szóvá, hisz ez az ő közös döntésük volt. Ha ők ebben állapodtak meg, akkor tiszteletben kéne tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!