Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan célszerű meghatározni a gyerektartás összegét ebben az esetben?
Anyukám azt ajánlotta, hogy az összebvétel x %-ban állapodjunk meg, mert (1) nagyon sok olyan plusz munkája van, ami a fizetésén felül van, tehát jóval többet keres, mint az amúgy minimális havi fizetése, és ez mindig változó (2) a fix megállapított összeget nagyon nehéz időről időre feljebb tornászni.
Barátnőm viszont figyelmeztetett, hogy majd minimálbérre lesz bejelentve, és tudjuk, hogy hogy mennek ezek, majd feketén ad számlát a többi munkára, így ez nem jó út.
Sajnos elérte azt az elmúlt időszakban, hogy nem bízom meg maximálisan benne, ezért szeretném valahogy bebiztosítani magunkat...már el is kezdte mondani, hogy ő nem akar semmilyen hivatalos papírt, bízzak meg benne, hogy majd adja a pénzt és mindenben segíti a gyerekünket. De én nem bízok meg ebben (sajnos láttam már kacifántos történeteket).
Szerintetek hogyan ésszerű megállapodni?
Köszönöm a segítséget
Még annyi, hogy jelenleg még külföldi állampolgár (onnan is számlázik, oda adózik), de folyamatban van a magyar állampolgárság igénylése. A lényeg, hogy amíg oda adózik, és ott csinálja a bevallását, addig ez hogyan koordinálható innen?
pedig ha van esze akkor azt csinálja amit írtál, mert ahogy látom, már te is inkább a pénz miatt aggódsz, és nem a gyerek érdekel.bírom az ilyen több helyről kiokosított nőket, akik az utolsó fillért is kiakarják sajtolni.
tudod mit?
legyen a volt párodnál a gyerek, és majd te fizetsz neki??
mert ezt ugye a nők nem nézik, hogy mi lenne ha nekik kéne fizetni, csak a férfi fizessen, pedig nála is ugyanúgy el lehet helyezni, mint nálad.
itt az előző kérdesd, gondolom nagy az unalom a gyereknevelés közben.
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__valas__55..
pontosan ahogy az utolsó írja.
nehogy már te kezd el beosztani az ő keresetét is, főleg ha minimálbérre van bejelentve, mert a vége úgyis ez lesz.
Ítélkezést nem kértem. Főleg nem úgy, hogy fogalmad sincs sem a válás okáról, sem az apa személyéről, sem az enyémről. Hidd el, én is boldogabb lennék, ha abban a szerető családban élnénk, mint pár éve, és nem a gyakorlatias dolgokon kellene gondolkoznom, kitalálni, hogy hogyan folytatódik tovább az életünk nélküle, mert lelépett a nőjével és járja a világot, én meg majd belegebedek egyedül a munkába-gyereknevelésbe-továbbképzésbe (mert köteleznek a munkahelyemen). Hogy találjak egy helyet, ahol élni tudunk, amit ki tudok fizetni, hogy neki ott óvodát, meglegyen mindene, és normális körülméynek között tudjon tovább élni. És ehhez igenis szükség van az apa pénzére legalább, ha már a személyére nem számíthatunk.
Persze, maradjon csak az apjával, aki két éve nem is foglalkozik vele semmi, szinte rá sem néz még úgy sem, hogy elvileg együtt élünk, hogy minden más fontosabb neki a bulizás, az utazás, a nőzés, minden.
Menj máshova, ha csak okoskodni tudsz más életének ismerete nélkül és megalázni egy amúgyis padlón levő nőt. Barom!
1, nem az én kérdésem volt
2, a munkahelyemen vagyok, ebédszünetem van, ami alatt próbálom az életünket tervezni, lakást keresek és utánajárok az elintézni valóknak, és gondoltam felteszek itt egy kérdést olyanoknak, akik jártak hason cipőben
3, nem én akarom beosztani a pénzét, csak a minimálbérből szerintetek mennyi fog a gyereknek jutni, miközben van, hogy rengeteget keres, aztán meg elszórja a nőire?
4, tényleg minden kérdésnél magyarázkodni kell a rosszindulatúaknak, hogy mit miért és hogyan, ahelyett, hogy válaszolnának a kérdésre?
Szerintem te hiába is mondasz fix összeget, ha ő nem akar annyit fizetni. Bírósági végzés nincs?
Ha támogatni akarná a gyereket, annyit adna amennyit csak tud (akár 80 ezret is), ha meg nem érdekli a gyerek, akkor úgyis annyit fog fizetni amit minimum kötelező neki.
Számold ki, mennyi pénzt költesz havi szinten a gyerekre (szerintem a rezsit ne nagyon számold bele), és felezd meg.
Te hiába szeretnél mindent megadni a gyereknek, ha apuka ebben nem partner.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!