Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha valaki nyer valami nagy összeget a lottón, azután kell gyerektartást fizetni? Az jövedelemnek számít?
???
A gyerektartást havonta kell fizetni, ugyanis, bármilyen furán hangzik ez, a gyereket nem csak lottónyeremény esetén kell eltartani, hanem minden nap...
Ennek semmi köze lottónyereményhez, talált pénzhez, vagy akármi máshoz.
Hát az első válaszolóval félig meddig ellent kell, hogy mondjak, hiszen abban egyet értünk, hogy a gyereket el kell látni lottó ötös nélkül is, de amire gondolsz, hogy a jövedelem, x százaléka a gyerektartás, az ebben az esetben nem hiszem, hogy megállja a helyét!
Nem hiszem, hogy ez ilyen jellegű jövedelemnek számít!
De ez csak az én véleményem és nem tudom, hogy mit mond erre a jog!
Nem számít jövedelemnek, így gyerektartást sem kell utána fizetni. Az örökölt pénzösszeg után sem kell, meg még jópár más dolog után sem.
Azon túl ugye a jövedelem az a bevétel-kiadás, és ha valaki eljátsza szerencsejátékon az egész fizetését, akkor azt sem vonhatja le a gyerektartásból, mondván hogy abban a hónapban nem volt jövedelme.
Jövedelemnek számít, és de az adőbevallásba nem kell beírni, de az igazolást meg kell tartani.
Ha fix összeget állapítanak meg akor tuti ne..
Amúgy kérdéses, mivel jövedelem... Szerintem az ilsen esetekre tuti van kitétel.
Én egy nagyon nagy összeg eseten mennék a bíróságra, hogy ne kelljen fopizetni, és nem azért, mert a gyereknek nem jutna belőle, anem azért mert azt majd en szeretném adni, és nem a szülőnek a megélhetésre, ha szarban vannak ígyis úgyis segítenék ha egtehetem...
Az igazolást csak azért kell megtartani, hogy egy esetleges vagyonosodási vizsgálat esetén bizonyítani tudd, honnan van a pénz. De mivel ez az összeg eleve meghaladja a gyerek szükségleteit, nem követelhető.
Az viszont már más kérdés, hogy mivel megváltoztak a másik fél anyagi körülményei indíthat pert a szülő, de hogy ezt megnyeri-e az igencsak kérdéses, mivel ekkor neked olyan ügyvédre lesz pénzed, aki lesöpri a másik felet.
De az tuti, hogy alapból nem kell a 20%-át odaadni az exnek, mint ahogyan az ajándékba kapott pénznek vagy az örökségnek sem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!