Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Kinek jogos az elvárása velem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kinek jogos az elvárása velem szemben?

Figyelt kérdés

Válófélben vagyok a feleségemtől, van egy közös óvodás gyerekünk. Eddig nagyjából problémamentesen ment minden, de mióta van egy új kapcsolatom (kb. 6 hónapja), sorban jönnek a konfliktusok.

Az exemnek reggelente korán kell indulnia a munkába, ezért hetente többször is átmegyek, hogy ne kelljen a gyereket reggel 6-ra az oviba rángatnia. Én eddig ezt szívesen csináltam, de az új barátnőm nem nézi jó szemmel. Nem is féltékeny, csak úgy látja, hogy a saját kényelme miatt zsarol engem érzelmileg a gyerekkel, és ezt a vele töltött időm látja kárát. Szerinte ha a volt feleségem nem tudja egyedül ellátni a gyereket, akkor nem is kellene őt nevelnie. Az exem viszont úgy gondolja, hogy jogosan várja el tőlem, hogy segítek a gyerek mindennapjainak megoldásában, hiszen az én gyerekem is.

Én magamtól már nem tudom eldönteni kinek adjak igazat, csak a mindennapos veszekedésekből van elegem mindkettőjükkel.

Ti kinek adnátok igazat? Mit tennétek a helyemben?

2014. márc. 26. 21:26
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
70%
A gyerek az első.
2014. márc. 27. 00:21
 12/26 anonim ***** válasza:
68%
Egyértelműen az ex elvárása jogos. Nem a saját, hanem a kicsi gyereketek kényelme miatt.
2014. márc. 27. 00:27
 13/26 anonim ***** válasza:
62%

Azt írod, hogy szívesen csináltad, tehát nem tehernek érezted, a gyereknek is ez a jó, hogy nem kell korán kelnie plusz az apjával is van, az exnek is jó, hogy tud dolgozni és nem bébiszittert kell fizetnie vagy nagyszülőt odarángatnia.

Különben is a gyerekkel kapcsolatos feladatokat azoknak kell elsősorban megoldania, akik megcsinálták, ez pedig apuci és anyuci.

Akinek ez az egész nem jó, az a kedves barátnő, de őt meg ki nem sz...rja le????? A pasi csomagban van, ehhez jár egy gyerek és a vele való kötelezettségek, akinek ez nem tetszik, az keressen gyermektelen párt. Én a pacák helyében kirúgnám a hisztérikát és keresnék egy olyat, aki ezt el tudja fogadni.

2014. márc. 27. 01:45
 14/26 anonim ***** válasza:
68%
Az exednek van igaza. Nem a saját, hanem a gyerek kényelme miatt hív oda. Ráadásul az új nőnek oka sincs sztem féltékenynek lenni,hisz az ex nincs is ott, amikor te a gyerekkel vagy! Más apuka összetenné a két kezét, hogy ennyit lehet a gyerekkel és ilyen gördülékenyen megy minden. Ráadásul tuti nem az ex a hunyó, ha eddig minden rendben volt, mindenkinek megfelelt a helyzet. A legszörnyűbb pedig az, h az egészet a gyerek szívná meg, hisz az exnek hajnalban kéne vinnie az oviba, a kicsi így kevesebbet tudna pihennie ill. kevesebbet látná az apját. A gyerekkel való kapcsolatod bizony megromlana, ha azt érezné, hogy már nem akarsz annyit gondoskodni róla és nem jössz.
2014. márc. 27. 07:22
 15/26 anonim ***** válasza:
71%

Az exednek van igaza.

Mert ez a gyerek érdekeit és nem az őnkényelmét szolgálja.

Megértem valahol a arátnőt is, de ha nem tud megbékélni egy ilyen helyzettel, akkor nem kell olyan pasival kezdeni, akinek gyereke van.

Igazándibol ez téged sem zavart addig amíg nem cseszegettek miatta, szerencsés a gyereketek, hogy szerető szülei vannak, és a válás ellenére megmaradtak mindketten szülőnek.

2014. márc. 27. 07:54
 16/26 anonim ***** válasza:

Amúgy a kérdésedbn benne volt a sajtá véleményed is...

"A saját kényelme miatt zsarol engem"

( nem vagyok én sem 100% ban biztos, hogy az apa tette fel ezt a kérdést, de nem is igazán számít)

Egy másik kérdés, ami engem elgondolkodtatna az apa helyében, hogy hogy viselkedik a gyerekkel a láthatáson..akkor is csak koloncnak érzi? Mert nálam nem lenne jövője ebben az esetben a kapcsolatnak

2014. márc. 27. 08:02
 17/26 Költőnő? ***** válasza:
63%

lényegtelen, ki tette fel a kérdést.

ha egyszer vki "megcsinált" (már bocs a szóért), az egy élethosszig tartó projekt, új kapcsolat esetén is.

Aki ehhez nem tud alkalmazkodni, az önző és gyerekes.

Persze az egész életed ne add fel nyilván, de ez még messze nem az.

Anyukának van igaza. Gyerek az első és ez nem is nagy áldozat. Plusz apuka aktív részese az életének, ami külön jó.

2014. márc. 27. 09:34
 18/26 anonim ***** válasza:

Az a barátnőd baja hogy hajnali6-tól 8-ig míg az oviba megy a gyerkőc abban a 2 órában nem vele vagy? Mond neki hogy aludjon.

Nem féltekeny, jah....

2014. márc. 27. 09:53
 19/26 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a válaszokat, segítettek tisztábban látni. Mondjuk a probléma úgy néz ki sokkal összetettebb mint írtam és mint gondoltam korábban.

Azóta egyébként tisztáztuk, hogy nem is magával a fenti szituval van problémája, ha ehhez tudnám tartani magam azzal kibékülne. A gyereket pedig ő is imádja.

2014. márc. 27. 10:07
 20/26 anonim ***** válasza:
Akkor mi a gondja a kedvesnek?
2014. márc. 27. 11:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!