Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jól jönne egy kis okosság, hogy ilyenkor mit tehetnék?!
A Barátommal együtt vagyunk már fél éve, májusban költöznénk össze, de most édesanyja el akar válni. Ki akarna költözni Svájcba, és a barátom nem szívesen engedné el egyedül. Mondta, jó lenne ha mennék vele.. de nem szívesen mennék egy idegen országba, viszont azt mondta, hogy ha nem megyek ő akkor is ki megy.
Szerintetek mit tegyek?
Ui: Nagyon szeretem!! el engedjem végleg?
Nem értem a dolgot: a barátod anyja felnött ember, miért nem tudja a fia elengedni?
Szerintem itt az a baj, hogy a baráotd nem tud leválni az anyjáról.
A legokosabb, ha elfelejted a barátodat, mert aki az anyjával megy, és emiatt elhagyja a barátnöjét, az nem megbízható ember.
Más lenne a helyzet, ha a barátod mindig is ki akart volna menni külföldre, erröl neked is beszélt volna és az anyjától függetlenül akarna költözni.
De így, hogy az anyja nélkül nem tud meglenni, igencsak problémás.
Én 18éves vagyok, és tanulók most vizsgázok és nem hagyhatom itt a sulit, a barátom 22éves.. Az a baj, hogy konkrétan azt mondta nekem, hogy ha valami csali van az ügybe meg tudja védeni anyukáját.. Igaz nem írtam le, de most meg teszem, pasihoz menne ki Svájcba az anyukája, és ő is szeretné ha mennék..
Az a baj, hogy mi már néztünk házat, közös jövő mindent úgymond "elterveztünk" elengedném, de ehhez nincs lelki erőm! :/
Én nem igazán értem ezt.
Miért kéne a 22 éves fiacskának megvédeni az anyját?? Ő nem tudja megvédeni magát?? Miért kell az anyja nyakában lihegnie? Az anyjának volt egy döntése. Kimegy Svájcba egy pasihoz. Felnőtt nő, majd megoldja ha valami csalás van a dologban. A párod inkább élné a saját életét.
Csak megjegyzem, hogy ha nekem anno annak idején amikor 18 éves voltam, és szerelmes, tele tervekkel a barátom kijelentette volna, hogy vagy megyek vele és az anyjával egy olyan országba ahol a nyelvet sem tudom, sőt az iskolai végzettségem sem ér kint semmit, vagy ha nemet mondok akkor köztünk mindennek vége.. Nos, akkor jó utat kívántam volna neki. Aki választás elé állít az nem szeret..
Időpont ma 10:10
Én elhiszem, hogy Svájcban ilyen követelmények vannak, de azért nem olyan lehetetlen oda sem kijutni. Az anyja tartózkodási engedélyét a kint élő barátja biztosítja, ahogy a lakhatást is. Ha a kint élő barát vállalja az anyja eltartását akkor nem kell munkavállalási engedély sem.
Igaz a fia és a kérdező már más tészta.. De ha a kint élő pasas vállalja a fiatalok eltartását is, akkor akár ők is kimehetnek ha akarnának.
Ám én a kérdező helyében nem mennék. Milyen szerelem lehet az ha dönteni kell, hogy menjen akkor együtt maradnak, ha marad akkor szét mennek?? Ez nem szerelem..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!