Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ilyen komolyan létezik még?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ilyen komolyan létezik még?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Komolyan létezik még asszonytartás? Ezen most teljesen kiakadtam. Elválnak és utána még van olyan, hogy az egyik férj eltartja a másikat? Pont azért válnak el, hogy egymástól függetlenedjenek és ezek után van, hogy fizetni kell a másiknak, holott semmi közük egymáshoz?

Vagy ez már nem létező dolog?

2009. dec. 13. 17:57
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%

Azért számtalanszor előfordul olyan is, amikor egy fiatal lány lemond a továbbtanulásról azért hogy családanya legyen, különösen, ha a kiszemelt férfi ezt várja el. Sok ilyen eset van. Aztán később összevesznek, a pasinak menő jól fizető állása van, mert persze ő mondjuk a karrierjét építette, aztán elválnak, a nő meg ott marad mondjuk 45 évesen, semmi munkahelyi tapasztalat, meg a sok gyerek... Ebben az esetben jogos az asszonytartás addig amíg megefelelő állást nem talál, amit képzés hiányában igen nehéz találni. Elképzelhető hogy meghatározott ideig ítélik meg a volt házastársnak a tártást (amit természetesen férfi is kaphat) Persze a megítélésnél nagyban befolyásol, hogy a rászoruló fél mennyire hibás vagy éppen nem hibás, hogy rászorul. Közre játszhat egészségügyi állapot is.

nyilván azon az alpon nem lehet jogot formálni a tartásra, hogy nem akar dolgozni.

2009. dec. 13. 20:21
 22/28 A kérdező kommentje:
Igen, valóban hallani erről a lila ködről, na de ez a saját döntése, hogy lemondott róla, nem lett volna kötelező. Az, hogy ki kedvéért, az már más kérdés.
2009. dec. 13. 20:23
 23/28 anonim ***** válasza:
100%
nagyjából igaza van a kérdezőnek, azzal a feltétellel, hogy a férj és a feleség megosztják a házimunkát és a gyerekekkel is egyenlő arányban foglalkoznak.
2009. dec. 13. 22:28
 24/28 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nem akarok vitát szítani...én közös megegyezéssel váltam a férjemtől, 2 éves volt a kisfiúnk. Tőlem kerek-perec megkérdezte, hogy igényt tartok-e rá? Mondtam, hogy nem, a 30000 ft gyerektartás elég lesz. Picit felhúzta a szemöldökét, és megkérdezte, hogy biztos nem kérem. Lehet, hogy csak azért kérdezgette ennyiszer, mert látta a papírokon, hogy a "férjem" vállalkozó...De nem fogadtam el.
2009. dec. 14. 18:08
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

Egyre inkább változik a véleményed. Nézd a másik oldalát.

Képzeld magad egy pár évtizeddel korábbra, amikor még nem volt annyira általános a továbbtanulás, főként a nők körében. Fiatal vagy, mondjuk 18 éves. Őrülten szerelmes. a párod megkéri a kezed. Férjhez mész. Biztosan tudod, hogy örökre együtt lesztek, így nem is aggódsz.

A szerelmed, mostmár a férjed is, és te is nagyon szeretnétek gyereket. Úgy gondolod, ez a legnagyobb álmod, szülni annak a férfinak, aki életed értelme. Erre vágytál mindig. Tudod, hogy ő jól keres, semmi gondotok nem lesz. Teherbe esel. Szülsz 4 gyereket. Mire mind iskolás korba jut, akár 15 évig is eltarthat. Ott vagy 35 évesen, és még soha nem dolgoztál. De rengeteg munka akad így is. Gyerekeket nevelni, nagy házatok, kertetek van, azt tisztán tartani, gondozni, főzni, mosni. Párodnak nincs otthon semmi dolga, hiszen ezért vagy te. Megadsz nekik mindent. Többfélét főzöl, minden este meleg étellel, rendben várod haza, aztán még anyaként, nőként is helytállsz. Vacsorákat adtok, a férjed hátterét biztosítod. Aztán egyszer csak ott vagy 40 évesen, a férjed válni akar. Hoppá. Te, 40 évesen, 4 gyerekkel, semmi végzettséggel, semmi tapasztalattal, tényleg, mit is csinálnál?

2009. dec. 14. 19:44
 26/28 anonim ***** válasza:
100%

Kiegészítés:

Nyugdíjad nem lesz, mert nem dolgoztál, félrerakni nem tudtál, mert miből. Nos?

2009. dec. 14. 19:45
 27/28 A kérdező kommentje:

Jól mondod, pár évtizeddel ezelőtt :) Ma már azért a nők számára is elérhető a továbbtanulás, és ha valaki vállalja a felelősséget, hogy gyermeket szül saját háttér nélkül azt kell mondjam magára vessen. Ha két ember útja elválik, akkor szerintem nincs rosszabb, mint anyagiakkal összekötni. Manapság ez nem engedhető meg, a régi világ persze más volt, nem vitatom, de tény, manapság már szerintem megvalósíthatatlan és hatalmas "bosszú" a fizető fél számára.

Köszönöm a válaszod, örülök, hogy korrekten és intelligensen megfogalmaztad az ellenvéleményt :)

2009. dec. 14. 20:03
 28/28 anonim ***** válasza:

Pár évtizeddel ezelőt..

Igen. Ma más a helyzet. Mennyivel jobb is ma, hogy a nők előbb tanulnak, majd karriert építenek, jövőt alapoznak, "nehogymár egy férfi tartson el" lakást vesznek, és lesznek vagy 40 évesek, mire szülni fognak. Ez a szép új világ szerinted?

Szerintem nem. Családalapításkor nem kell azt szem előtt tartanod, hogy egyedül leszel! A társadalom alapja a család, ami elsősorban a (házas)párból áll. A költségeket és a feladatokat meg kell osztani!

Ezért én sokkal jobb világnak tartom azt, ahol a nő bátran élhet a családjának, nem kell attól tartania, hogy létbizonytalanságba sodorja egy válás. Természetesen nem kap, ha érdemtelen rá.

Sokkal életképesebb társadalmi modell ez, mint a mai magyar, ami szerintem bukásra van ítélve. A romák családmodellje fog túlélni, és ott nem is kell egy anyának attól tartania, hogy ellátás nélkül marad...

2010. júl. 26. 19:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!