Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ilyen komolyan létezik még?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ilyen komolyan létezik még?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Komolyan létezik még asszonytartás? Ezen most teljesen kiakadtam. Elválnak és utána még van olyan, hogy az egyik férj eltartja a másikat? Pont azért válnak el, hogy egymástól függetlenedjenek és ezek után van, hogy fizetni kell a másiknak, holott semmi közük egymáshoz?

Vagy ez már nem létező dolog?

2009. dec. 13. 17:57
1 2 3
 1/28 A kérdező kommentje:
Bocsánat nem egyik férj, hanem egyik fél. A másik elfelejtettem odaírni, hogy amennyiben létezik, akkor csak asszonytartás létezik vagy fordított esetben is van, tehát hogy a nő tartja el a volt férjét?
2009. dec. 13. 17:58
 2/28 anonim ***** válasza:
100%

Igen, de nagyon ritkán ítélik meg.

A régi korban volt értelme, hiszen az asszony sok esetben nem dolgozott, csak a háztartást vezette, a gyerekeket nevelte. És ha mondjuk 50 évesen elváltak tőle, igen kevés esély volt rá, hogy végzettség nélkül, 30 évnyi otthonlevés után el tudja tartani magát.

Ma már nem ez a helyzet. Mind a két fél dolgozik általában, az asszonytartás is értelmetlen.

2009. dec. 13. 18:03
 3/28 A kérdező kommentje:
Hál istennek nem ítélik meg. Felfordul a gyomrom, ha ilyet hallok. Remélem háztartásbelinek sem ítélik meg, senki nem tehet arról, hogy ő nem ment el dolgozni. Ezért a másik igya meg a levét? Úgy kivágnám a tárgyalóteremből, aki ilyet követel.
2009. dec. 13. 18:06
 4/28 A kérdező kommentje:
Jav: *Hál istennek, hogy nem ítélik meg.
2009. dec. 13. 18:06
 5/28 anonim ***** válasza:
100%
Naigen. Bár az más kérdés, hogy én élni sem igen akarnék úgy, hogy a férjem tart el, mégha házasok is vagyunk.
2009. dec. 13. 18:07
 6/28 anonim ***** válasza:
100%
Maradjunk annyiban, hogy Magyarországon nem ítélik meg. Tőlünk nyugatra mindenhol természetes. Az USA-ban pedig rámehet az egész fizetésed is.
2009. dec. 13. 18:08
 7/28 A kérdező kommentje:
Na igen, ennyi tartás nincs az emberben. Én sem tudnám elviselni, ha a férjem tartana el, én meg csak jómódomban unatkoznék. Biztosan egy teljesen kényelmes életmód, de könyörgöm, hol van a büszkeség és a lelkiismeret?
2009. dec. 13. 18:08
 8/28 anonim ***** válasza:
83%

Megítélik, ha jogos..bár elég ritkán és a férfinak is ítélhetnek ilyen pént fordított esetben.

És egy háztartásbelinek, aki egész addig a férfiért gürizett és nevelte a gyerekeit, de emiatt nem tud majd elhelyezkedni jár is.

Feladta az egész életét, hogy annak a férfinak otthon egy szalaszálat ne kelljen keresztbe raknia. Ugyanolyan munka az, mintha munkahelyen dolgozott volna. Ráadásul még csak nem is 8 óra a munkaidő.

Ha a férfi volt otthon, ugyanez a véleményem.

Persze kizáró ok, ha mundjuk a háztartásbeli megcsalta a másik felet. Akkor csak igya meg szépen a levét.

2009. dec. 13. 18:11
 9/28 anonim ***** válasza:
100%

En az aszony vagyok egy hazasagban,de teljessen egyetertek a kerdezovel ha mar addig eljutotak hogy elvalnak akkor minek meg megneheziteni a dolgot talalja fel mindenki magat.

Nem szabad nekunk noknek anyira elhagynunk magunkat hogy valaha is a ferjtol fuggjon a megelhetesunk.En ezt soha nem engednem meg hogy a ferjem "eltartson".Ez sajat velemeny.

2009. dec. 13. 18:12
 10/28 A kérdező kommentje:
Erről másképp gondolkozom. Talán régen, amikor a nő még kézzel mosott, nem volt mosógép és ez a rengeteg háztartási gép, ami most van, akkor talán jogos, de szerintem akkor sem. Manapság meg főleg nem, mikor tényleg minden létező segítség létezik és mindenhol van menza.
2009. dec. 13. 18:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!