Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van-e esélyem a tartásdíj fizetésének megszüntetésére?
Figyelt kérdés
A lányom elmúlt 18 éves, de még tanul. Tudomásomra jutott, hogy megváltoztatta a vezetéknevét, az édesanyjáét vette fel. Nem találkozunk, nem szeretné, így tulajdonképpen a tartásdíj fizetésen kívül semmilyen kapcsolat nincs közöttünk.2014. márc. 1. 19:06
2/17 anonim válasza:
De van. Mivel elmult 18 eves, mar nem gyermektartasdijra, hanem rokontartasra lenne joga. Az viszont csak akkor jar, ha az igenylo arra erdemes. Eloszor be kell adni egy igenylest a gyermektartasdij megszuntetesere nagykorusag miatt, abban pedig le kell irni, hogy kapcsolattartas nincs, illetve a gyerek meg a vezetekvevet is megvaltoztatta. Nem fognak tovabbi tartasdijat megallapitani.
3/17 anonim válasza:
Az viszont csak akkor jar, ha az igenylo arra erdemes.
vagy nappali tagozaton tanul tovább.
4/17 anonim válasza:
Kivetel, ha nincs kapcsolattartas es meg a nevet is megvaltoztatta a gyerek. Igy erdemtelen, nem fog jarni neki.
5/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2014. márc. 1. 19:28
6/17 anonim válasza:
Hogy ez milyen gerinctelen dolog. A neve nem kell tobbe de a penz meg jol jonne.
Hihetetlen
7/17 anonim válasza:
Attól még simán jár. Te látogatod?Majd elmegy néha meglátogatni, annyit megér neki.1.szakma megszerzéséig, ha nappalin van, jár.
8/17 anonim válasza:
Igen, van akitől nekem is kizárólag a pénz kellene. Gratulálok!
9/17 anonim válasza:
Ha nem tartja a kapcsolatot akkor lehet érdemtelenségre hivatkozva megszüntetni rokontartást,mivel 18 év felett kapcsolattartás nem csak az apa hanem a gyerek feladata is. Ilyenkor pedig teljesen lényegtelen hogy tanul.
10/17 A kérdező kommentje:
Én úgy tudom, ha érdemtelen rá és elmúlt 18 éves, akkor nem jár. És ennél érdemtelenebb szerintem nem lehet... És itt nem a pénzről van szó.
2014. márc. 1. 19:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!