Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ha valaki szétköltözés után...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha valaki szétköltözés után kérésem ellenére jogtalanul is felveszi a gyermeke utána járó adókedvezményt, s ő még csak nem is adja a gyerekének s ez a tárgyaláson kiderült, visszakell fizetnie vagy miért volt mérges érte?

Figyelt kérdés
2014. febr. 28. 08:32
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Nekem azt mondta amikor lelépett hogy lemondja az adókedvezményt, mert én kértem hogy akkor ha továbbra is igényli adja a gyereknek, erre inkább lemondja, s kiderült hogy nem tette meg
2014. febr. 28. 08:33
 2/12 Andizsuzsi ***** válasza:
74%
Ha valaki jgosulatlanul vesz igénybe adókedvezményt, akkor azt az APEH-nek, és nem a gyereknek kell megfizetnie. Addig, amíg nem váltatok el, szerintem jogosult az adókedvezményre.
2014. febr. 28. 09:04
 3/12 anonim ***** válasza:
16%
Annak jár az adókedvezmény, aki a családi pótlékra jogosult. Ennek a jogosultsága nem a válástól függ, hanem, hogy ki neveli a saját háztartásában a gyereket. Tehát először is a családi pótlék igénylését kell rendezni annak a szülőnek a nevére, aki valóban neveli a gyereket. Ennek intézése után kaphatja az a kedvezményt, aki a családi pótlékra jogosult. Magyarul, ha te neveled, akkor neked kell igényelni. Az, hogy ő most igénybe veszi, az nem a te problémád, és nem is kérheted tőle. Intézzed a saját nevedre, és ezzel meg lesz oldva.
2014. febr. 28. 09:19
 4/12 anonim ***** válasza:
58%

Vàlàs utàn is jogosult lesz ha te nem tudod igénybe venni....nemértem mit fáj neked....gyerektartàst is fizethet belőle...

Ha persze neked van jövedelmed amiből érvényesiteni tudnàd ajkk megértelek és szolj a biroságon.

2014. febr. 28. 09:19
 5/12 anonim ***** válasza:
67%
Hülyeség a csp az én nevemen van az adokedvezmény a páromén...
2014. febr. 28. 09:25
 6/12 anonim ***** válasza:
51%
Tulajdonképpen még nem váltatok el. Ha fizet gyerektartást már akkor azt az adókedvezménnyel emelt fizetéséből fizeti. Ha ténylegesen elváltok, akkor csökken a fizetése is és akkor alacsonyabb összegből állapítják meg a gyerektartást. Mindketten nem vehetitek igénybe az adókedvezményt. Még nem válltatok el így még ő igénybeveheti.
2014. febr. 28. 10:11
 7/12 anonim ***** válasza:
31%
Jár neki az adókedvezmény, mert attól, hogy szétköltöztetek, a gyereke még megvan. És nem a gyereknek jár, hanem neki, a gyerek után.
2014. febr. 28. 10:18
 8/12 anonim ***** válasza:

A bíróság nem fog ezzel foglalkozni a válás keretében.

ha akarsz, indítasz ezért új eljárást.

Nálunk a volt férjem GYESt vett fel egy évig úgy, hogy már nem is az országban élt.

Bejelentettem hivatalosan a MÁK-hoz, majd a váláskor (ahol nem jelent meg) a bíróságon is szerepelt a keresetben, az ügyvéd többször kitért rá.

Semmi nem történt.

Folyósították neki még néhány hónapig, amikoris a gyermekem elérte a 3 éves életkorát és már nem járt többet.

Semmit nem kellett visszafizetnie, semmiféle eljárás nem indult ellene és a bíróság hivatalból nem indított ellene eljárást, nem kereste meg a MÁK-ot.

Ebből úgy gondolom, hogy ezesetben sem fog semmi történni.

Legfeljebb te tehetsz bejelentést a NAV-nál és majd ott eldöntik, hogy mit kezdenek vele.

2014. febr. 28. 10:39
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha szétköltöztetek,és te egyedülállóként kapsz családi pótlékot,akkor azokra a hónapokra a másik félnek nem jár az adókedvezmény.

[link]

"A közös igénybevétel (már az adóelőleg-megállapításnál is) tehát csak akkor jöhet szóba, ha az együttes igénybevétel ugyanazon kedvezményezett eltartott után a családi kedvezményre jogosult személyek között történik. A megosztás pedig azt jelenti, hogy a jogosult az őt megillető kedvezményt jogosultnak nem minősülő más magánszeméllyel együtt megosztva érvényesíti. Azt azonban figyelembe kell venni, hogy az olyan jogosultsági hónapokra eső családi kedvezményre, amelyre vonatkozóan a jogosult vagy házastársa, élettársa a gyermeket nevelő egyedülállók családi pótlékát igénybe vette, a megosztás nem alkalmazható."

2014. febr. 28. 12:22
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm, mióta elköltözött én egyedülállóként kérem a csp-t s nekem azt mondta le is mondta az adókedvezményt, de kiderült hogy mai napig kapja
2014. febr. 28. 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!