Én azt nem tudtam anyámnak megbocsátani, hogy a nevelőapám éveken keresztül zaklatott, feljelentettem, és amikor kiengedték a sittről, anyám hazaengedte és azóta is együtt élnek nagy boldogságban.
2014. febr. 18. 09:09
2/13 anonim válasza:
Rokonságon belül?A lopás, hazudozás, kisemmizés, ezek mindenképp.De pl van olyan rokonom, aki folyton a hülye kritikáival jön.Meguntam, azóta nem tartom velük a kapcsolatot.
2014. febr. 18. 09:10
3/13 anonim válasza:
Nos, nekem az volt, amikor apám egy vitás kérdésben a felesége mellé állt es azt mondta, "azt is letagadod, hogy a gyerekem vagy, változtass meg a nevedet is, kifizetem". Nekem ez megbocsáthatatlan volt. O a mai napig abba a hitbe ringatja magat, hogy igaza volt, hiába bizonyítottak mar be az ellenkezőjét neki.
2014. febr. 18. 09:13
4/13 anonim válasza:
azért ha valamit megbocsájtok nem jelenti azt, hogy utána tartani akarom a kapcsolatot...
pl az első estében magam miatt nem bocsájtanék meg
vannak dolgok amiket nem lehet... ha bántaná a gyerekemet szándékosan valaki azt sem bocsájtanám meg sosem
2014. febr. 18. 09:21
5/13 anonim válasza:
Apám alkoholizmusa. Tönkretette a családot idegileg, lelkileg, több évig depressziós-szorongásos voltam miatta (14 éves koromtól 18 éves koromig), nem foglalkozott velünk, felőle akár meg is halhattunk volna, mert olyannyira nem érdekelte a családja. Sokat szenvedtünk miatta.
Én nem azért nem bocsájtom ezt meg, mert nem tudnám, hanem azért, mert nem akarom. Ez a "tudni kell megbocsájtani" egy álszent és undorító duma. Miért is kellene megbocsájtani egy olyan embernek, aki nem érdemli meg? Hogy aztán tovább tegye tönkre a másik ember életét, mondván "úgyis később megbocsájtanak"?
Ugyan már.
2014. febr. 18. 09:32
6/13 anonim válasza:
Már mindenkinek mindent megbocsátottam. A felmenőknek és a lemenőknek. Az oldalágiaknak is, de azokat magasról lesz@rom mind.
2014. febr. 18. 09:34
7/13 anonim válasza:
Van megbocsáthatatlan tett. Attól hogy a rokonom, nem feltétlenül számíthatok rá jobban mint pl. egy igazi jó barátra. Az én rokonságom egyik felét csak a pénz érdekli és sz@rik a rokoni kapcsolatokra...sajnálom, hogy közöm van hozzájuk.
2014. febr. 18. 09:39
8/13 anonim válasza:
Mikor meghalt a kislányom, anyósomék leutaztak hozzánk a temetésre, és itt is maradtak pár napot. A haradik nap anyós már jókat nevetgélt, rihegett-röhögött. (Nem várom el, hogy megrendüljön az unokája halála miatt, de legalább annyi tapintatt legyen benne, hogy nem az én jelenlétemben teszi ezt.)
Aőpós meg a következővel "vigasztalt": ne búsulj, fiatalok vagytok még, lesz másik gyerek.
(34 évesen az egyetlen gyerekemet veszítettem el.)
2014. febr. 18. 13:19
9/13 anonim válasza:
Van.
2014. febr. 18. 14:47
10/13 anonim válasza:
Van. A nagynéném elvett tőlem egy olyan dolgot, amire vágytam, amit szerettem, ami kötött egy halott, általam rettentően a saját apámnál is jobban szeretett személyhez, a nagybátyámhoz. Emellé még az arcomba is röhögött, hogy mit akartam vele kezdeni. Sokaknak ez apróság, nekem nagyon sokat jelentett és nem tudom, de nem is akarom megbocsátani.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!